Japonlarla İşbirliği Protokolü İmzalandı

Vali Ali Hamza Pehlivan’ın Katılımıyla,Baibars Mekatronik Firması İle Japon Exedy Corporation Firması Arasında İş Birliği İmza Töreni Gerçekleştirildi

Japonlarla İşbirliği Protokolü İmzalandı

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan’ın katılımıyla, Baibars Mekatronik ve Havacılık firması ile Japon Exedy firması arasında düzenlenen iş birliği protokolü imza töreni gerçekleştirildi.

Protokol imza töreninde konuşan Vali Pehlivan, “Bugün birlikte yola çıkacak olan Baibars Mekatronik ve Havacılık firması ile Japon Exedy Corporation firmasının heyecanlarına tanıklık ediyoruz. Bundan sonra yapacakları ortak çalışmalarında şimdiden başarılar temenni ediyorum.

Daha önce Baibars Mekatronik ve Havacılık firmasını ziyaret etmiştim. Oraya gittiğimde beklediğimin üzerinde bir ortamla karşılaştım. Burada bir kısmını görmüş olduğunuz çağın aygıtlarını, yoğun bir heyecan ve uğraş neticesinde üretmişler ve daha geniş bir üretim ve pazarlama ağı için bir arayış içerisindeydiler. Geçen süre içerisinde ulusal ve uluslararası düzeydeki gelişmeleri ve fuarları takip ettiler. Bugün de burada somut bir adım atarak yıllara sarih bu çabalarını uluslararası bir boyuta taşıyorlar. Bunu yaparken de profesyonel bir yaklaşım, anlayış ve dalında profesyonel bir firmayla bir birliktelik gerçekleştiriyorlar.

Bu sene Cumhuriyetimizin 100. yılındayız. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadeleriyle; “Türkiye Yüzyılına” adım atmak üzereyiz. Yine Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadeleriyle “Teknofest Kuşağı” diye bir kuşak oluştu. Baibars Mekatronik ve Havacılık firmamızın temsilcileri de Teknofest kuşağının temsilcileri olarak ürettikleriyle ve ortaya koydukları eserlerle karşımızdalar. Tıpkı SİHA'larımızı, İHA'larımızı üreten ve insansız uçan otomobillere kadar varan teknolojileri geliştiren ve gurur duyduğumuz Türk mühendislerinin olduğu gibi bu kardeşlerimiz de eserler ortaya koydular. Onlarla birlikte; bilimde, teknolojide ve hayatın her alanında proje üreten, fikir geliştiren, eser ortaya koyan ve bunu hayata geçiren gençlerimizle yeni bir yüzyıla doğru emin adımlarla yürüyoruz. Bu yürüyüşümüzü de köklerimizden güç alarak yapıyoruz.

Binlerce yıllık bir medeniyet ve devlet geleneğine sahip necip bir milletin mensuplarıyız. Cumhuriyetimizin 100.yılında kahraman ecdadımızın 100 yıl önce, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde vermiş olduğu o mücadeleleri hatırlıyor ve o süreçte Cumhuriyetin ilanıyla ortaya konulan muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma hedefi doğrultusunda da ilerlediğimizi bu çalışmaların sayesinde görüyoruz.
Ben inanıyorum ki, bu başlangıçlar başka güzel gelişmelere vesile olacaktır. Bu kardeşlerimizi örnek alarak büyük, öncü, ulusal, uluslararası düşünen ve bu alanda adım atacak olan gençlerimizin sayısı giderek çoğalacaktır.

Dünya bir gelişim ve dönüşüm süreci içerisinde bulunuyor. Bu gelişim dönüşüm süreci içerisinde Türkiye olarak yerimizi almak ve kendimizi konumlandırmak için her birimize sorumluluklar düşüyor. Her birimiz farklı alanlarda, muhtelif işlerle iştigal ediyoruz. Temelinde eğitim, üretim, eser ortaya koyma, icatlar ortaya koyarak önce ülkemize sonrasında bütün insanlığa hizmet etme anlayışı olduğu sürece, bu yolda çok daha hızlı adımlarla ilerleyeceğimizi biliyoruz.

İlimizde, 1.403 okulumuzdaki 16.500 derslikte 400 bin öğrencimiz, bir yandan eğitim öğretim alırken bir yandan da teknoloji alanında da eserler ortaya koyuyorlar. Tekno-Fest’e son 3 yılda 100 bin civarında proje göndererek en çok proje üretip gönderen illerin başında geliyoruz. Onların arasından da sıyrılarak böyle somut eserler ve teknolojik ürünler ortaya koyacak gençlerimiz çıkacağına yürekten inanıyoruz.

Baibars Mekatronik ve Havacılık şirketinin kurucusu genç kardeşlerimiz Çağlayan ile İsmail’i ve onlarla bu yolculuğa çıkan genç ekiplerini yürekten kutluyorum. Bugün işbirliği protokolü için aramızda olan Exedy firması yetkililerine yapmış oldukları iş birliğinden dolayı teşekkür ediyorum. İki firmanın gücü birleştiğinde çok daha güzel ve gelişmiş teknoloji ürünlerinin ortaya konulacağına inanıyorum. Bugün atılan imzaların hayırlara vesile olmasını dileyor, bu ve benzeri çalışmaların İlimizde ve Ülkemizde artarak devam etmesini temenni ediyorum.” dedi.

2015 yılında temelleri atılan ve 2020 yılından itibaren hizmet vermeye başlayan Baibars Mekatronik ve Havacılık Firması, tarımda otonom havacılık sistemlerinin üretilmesi ve geliştirilmesi alanında çalışmakta olup, zirai ilaçlamada maksimum verime ulaşılması amacıyla insansız hava araçları (drone) ile zirai ilaçlama yapılmasını sağlamaktadır. Baibars Mekatronik ve Havacılık Firması, dünya çapında 25 ülkedeki 45 şirketi ile manuel şanzıman parçaları, otomatik şanzıman parçaları, inşaat makineleri ve endüstriyel makine parçaları, debriyaj üretimi ve satışı konularında faaliyet gösteren Japon Exedy Corporation firması ile düzenlenen protokol imza töreni ile iş birliğine adım attı.

İmza törenine; Valimiz Ali Hamza Pehlivan Mersin Milletvekilleri Ali Kıratlı ve Gülcan Kış, Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, Vali Yardımcıları İbrahim Küçük ve Alp Eren Yılmaz, Yenişehir Kaymakamı Nevzat Şengök, Akdeniz Kaymakamı Zeyit Şener, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmazİl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Meslek Odalarının,OSB’lerin,STK’ların temsilcileri,iş insanları, Baibars Mekatronik Havacılık Firması ile Japon Exedy Corporation yetkilileri katıldı.

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2023, 15:43

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER