Mersin Emniyetinden Terör Örgütü Pkk/Kck Destekçilerine Yönelik Operasyon

Mersin Emniyetinden Terör Örgütü Pkk/Kck Destekçilerine Yönelik Operasyon

Mersin Emniyetinden Terör Örgütü Pkk/Kck Destekçilerine Yönelik Operasyon

     Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Basın Müdürlüğünden yapılan açıklama şöyle; “Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince PKK/KCK Terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik olarak yürütülen kapsamlı çalışmalarda;

     PKK/KCK’lı teröristlerin cenazesine katıldığı ve pankart taşıdığı tespit edilen N.G isimli (1),Sosyal medya hesapları üzerinden PKK/KCK terör örgütünü övücü ve özendirici nitelikte paylaşımlar yaparak propaganda yaptığı tespit edilen M.E.Ç, F.D, M.S, İ.K, M.İ, B.T, N.K, F.G, Y.A, S.Ç ve F.M isimli (11)

     Şahıs olmak üzere toplamda (12) şüpheli şahsa yönelik 200 Polisin katılımı ile eş zamanlı Drone destekli ve Özel Harekât ekiplerimizin katıldığı operasyon yapılmıştır. Yapılan operasyonda şüpheli 12 şahıs gözaltına alındı. Alınan şahısların ikametlerinde şahıslara ait dijital materyaller ve örgütsel dokümanlara el konuldu.

     Mersin Polis Teşkilatı olarak halkımızın huzur ve güveni, asayişin temini için kararlı bir şekilde çalışmalarımız aralıksız devam edecektir.” Denildi.

PKK/KCK DESTEKÇİLERİ ÇIKARILDIKLARI MAHKEMECE TUTUKLANDI

             " PKK/KCK Silahlı Terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin tespitine yönelik yürütmüş olduğumuz çalışmalar kapsamında haklarında Sosyal medya üzerinden terör örgütü propagandası yaptığı tespit edilen 12 şüpheli şahsın yakalanmasına yönelik; İl merkezimizde 27.09.2023 günü saat 05.30’da  gerçekleştirilen operasyonel çalışmada 12 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmış ,tamamlanan işlemlerinin ardından adli mercilere sevk edilmiş olup, savcılıkça dosya üzerinden tutuklama talebiyle çıkarıldıkları mahkemece 9 şahıs tutuklanmış, 3 şahıs adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağı tedbiriyle serbest bırakılmıştır.

(M.E.Ç),  (M.S), (İ.K), (M.İ), (N.K), (F.G), (Y.A), (S.Ç) ve (F.M) isimli  şahıslar çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanmıştır. (B.T),(N.G),(F.D)  Şahıslar ise adli kontrol verilmiştir."

  

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2023, 10:21

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER