Altunok, Organik Ürünler Pazarını Gezdi

Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, Atayurt mahallesinde belediye tarafından kadın üreteciler için kurulan organik ürünler pazarını gezdi.

Altunok, Organik Ürünler Pazarını Gezdi

Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, Atayurt mahallesinde belediye tarafından kadın üreteciler için kurulan organik ürünler pazarını gezdi.

Eşi ile birlikte organik ürünler pazarını gezen Silifke Belediye Başkanı Altunok, hem alışveriş yaptı, hem de üreten kadınlarla görüştü. Başkan Altunok konuşmasında, “İlçemizde yaşayan üretici kadınlarımızı bir araya getirmek ve kadınlarımızın ev ekonomisine katkıda bulunmalarına imkan sağlayacak olan kadın emek pazarını hizmete açmanın sevinci içerisindeyim. Belediye olarak kadınlarımızın güvenli, sağlıklı ve hijyenik bir ortamda alın teri, el emeği ürünlerinin karşılığını alacak şekilde düzenlemeler yaptık.  Burası üreten kadınların emeklerini ve yüreklerini ortaya koydukları ve geçimlerine, aile bütçelerine bir katkı sağlayamaya çalıştıkları bir faaliyet alanı olmuştur. Burası hepimizin yeri, bütün Silifkeli hemşehrilerimizin yeri. Atayurt mahallesine kurduğumuz organik pazar sayesinde kadınlarımız alın teri dökerek ve emek vererek elde ettikleri ürünleri bu pazara getirerek, gıda kontrol kurallarına uygun bir şekilde tüketiciye sunmaktadırlar. Kadınlarımızın emek vererek ortaya koydukları nar ekşisi, salça, ceviz, badem, fıstık, peynir, yoğurt, zeytin, yumurta, çökelek, turşu, bal, pekmez, yaş sebze ve meyve, kuru sebze ve meyve, mantı, içli köfte ve diğer yiyecek ve içeceklerden oluşan ürünleri bu pazarda hijyenik ortamlarda tüketiciyle buluşturmaktadırlar. Emek vererek üreten, aile bütçesine ve ekonomiye sağladıkları katkılar için tüm kadınlarımıza teşekkür ediyorum” diyen Belediye Başkanı Altunok,  eşi ile birlikte organik ürünlerin oluşturduğu stantta alış veriş yaptı.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER