Hilkat Seçkin;  Belediye Başkan Adayı Gibi Proje Üretiyor…

İstikbal Özel Haber/Mersin-Güzelyayla Mahalle Muhtar adayı Hilkat Seçkin, seçimlere az bir süre kala çalışmasını projelerini anlatmakla sürdürüyor. Gerek video çekimleri ile gerekse sosyal medya hesabından seçmenlerine ulaşma gayretini devam ettiren Güzelyayla Mahalle Muhtar adayı Hilkat Seçkin, mahalleye yapılması gereken hizmetleri madde madde sıraladı.

Hilkat Seçkin;   Belediye Başkan Adayı Gibi Proje Üretiyor…

Güzelyayla Mahalle Muhtar Adayı Hilkat Seçkin; 

Belediye Başkan Adayı Gibi Proje Üretiyor…

İstikbal Özel Haber/Mersin-Güzelyayla Mahalle Muhtar adayı Hilkat Seçkin, seçimlere az bir süre kala çalışmasını projelerini anlatmakla sürdürüyor. Gerek video çekimleri ile gerekse sosyal medya hesabından seçmenlerine ulaşma gayretini devam ettiren Güzelyayla Mahalle Muhtar adayı Hilkat Seçkin, mahalleye yapılması gereken hizmetleri madde madde sıraladı.

Seçkin: “ Mersin Toroslar Güzelyayla'da;

1/Öncelikli kardeşlik ve dostluk duygularının pekişmesi.. Güven güvenlik istikrar barışın tesisi ilk olması gereken öncelikli konu.

2/Mersin Arslanköy Güzelyayla yol kavşağı kontrolü geçiş için güneş enerjisi ile çalışan trafik ikaz lambalı sistem yapılması.

3/ Tarım önceliği ile ilgili tarımsal sulama-bahçe ulaşım yolları menfez ve köprüler.

4/Caddelerin yolların imar planına uygun mevzuatların yerli yerinde uygulanması, kilit taşı asfalt çalışmalarının tamamlanması.

5/Sağlık Ocağı’nın en azından yaz aylarında mobil sağlık hizmeti olarak aktifleştirilmesi. Evde sağlık hizmetlerinin organizasyonu ve tesisi.

6/Enerji nakil hatlarının güçlendirilmesi enerji ulaşamayan bahçelerin elektrik ile buluşturulması.

7/Mesire alanlarının oluşturulması Asar ve Evciler Kalesi'nin rehabilite edilmesi iç turizme kazandırılması.

8/Gençlik için spor sahaları yürüyüş yolları sağlanmalı.

9/Halk eğitim merkezi ve TORTEK bünyesindeki el sanatları ve güzel sanatlarla ilgili işbirliği yaparak, sosyal dokuya katkı sağlanmalı.

10/Mezarlıkların bakım onarım işleri taziye evi gibi kırmızıçizgilerimizin bir an önce hayata geçirilmesi.

11/Bölgemizde bulunan bungalov evlerinin atıl durumda aktif duruma getirilmesi, maddi kazanç, sağlık turizmi, öğrenci eğitim amaçlı ziraat fakültesi ve orman fakültelerinin sunulanmış alanları haline getirilmesi, izci ve spor gruplarının konaklama alanları olarak da kullanılması.

12/Belediyelere ait olan dükkânların ticari hayatı hareketlendirmesi açısından cazip kiralar karşılığında esnaf ve sanatkârları ve diğer ticari dükkânların sonuçlanması açısından cazip hale getirilmesi.

13/Köy statüsünde iken eğitim veren okul binalarının, şu anki atıl durumundan kurtarılması, onarımı yapılıp toplantı salonu, taziye yerleri, mesleki kurslar için eğitim alanları gibi insan yararına olan girişimlerin bu alanlarda oluşturulması.

14/Soğuk hava deposu, semt pazarı, halı saha, kütüphane, muhtarlık ofisi.... Çalışmalarının Güzelyayla mahalle sınırları içinde kendine de katma ile ilgili ve Toroslar ilçesinin uzak olması açısından muhtarlık ile istişare içinde, sonuca gidilmesini öncelikle devletin kamu kurum ve kuruluşlarından Mersin büyükşehir belediyesi ve Toroslar ilçe belediyesinden mahalle yaşayanları,  Toroslar ilçe ve Mersin'in arka şehir olma yolundaki değer oluşturması için, beraberce birlik içinde çalışmalarımızı yürütmeliyiz.” Dedi.

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2024, 16:33

İstikbalmersin

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ali Çolak
Ali Çolak - 2 ay Önce

Purejeleriniz çok iyi başarılar

İsmail Şimşek
İsmail Şimşek - 1 ay Önce

Sayın Hilkat Seçkin, projeleriyle Güzelyayla için bir şans. Umarım Güzelyayla'lılar bunu iyi değerlendirir. Başarılar diliyorum.

SIRADAKİ HABER