Akdeniz Belediyesi Zabıta Ekiplerinden Fiyat, Etiket Ve Tartı Denetimi

Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, hileli satışları engelleyip vatandaşların mağdur edilmesini önlemek amacıyla semt pazarlarını denetledi;

Akdeniz Belediyesi Zabıta Ekiplerinden Fiyat, Etiket Ve Tartı Denetimi

Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, hileli satışları engelleyip vatandaşların mağdur edilmesini önlemek amacıyla semt pazarlarını denetledi; satıcıların kullandığı hassas tartılar, etiketler ve kullandıkları kilogram tartı ağırlıklarını kontrol etti.

Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, ‘Pazaryerleri Uygulama Yönetmeliği’ kapsamında; ilçe sakini vatandaşların sağlıklı, nitelikli ve eksiksiz hizmet almasını sağlamak amacıyla denetimlerini sürdürüyor. Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşları aldatmaya, mağdur etmeye yönelik girişimleri engellemek amacıyla, Akdeniz ilçe sınırlarında kurulan pazaryerlerinde, satıcıların kullandığı hassas terazileri, kilogram tartı ağırlıklarını ve fiyat etiketlerini kontrol etti. Ekipler, fiyat etiketi eksik olan tezgâh sahiplerini de etiketleri yerleştirmeleri noktasında uyardı. Pazar yerlerinin etrafının temizliğini de kontrol eden ekipler, hileli satışlarla haksız kazanç sağlayıp vatandaşların mağdur edilmemesi yönünde pazarcı esnafına ikazlarda bulundu. Akdeniz Zabıta ekiplerinin denetimine tanık olan vatandaşlar da uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Etiketteki fiyat ile terazideki fiyatın uyuşup uyuşmadığı kontrol edildi

Denetimlere bizzat katılan Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürü Ufuk Sivaslıoğlu, vatandaşların mağduriyetini önlemek amacıyla ilçe genelinde kurulan semt pazarlarında denetimlerinin aralıksız süreceğini ifade etti. Sivaslıoğlu; “Denetimlerimizde özellikle fiyat etiketi olup olmadığını kontrol ediyoruz. Bir de etiketteki fiyat ile terazideki fiyatın uyuşup uyuşmadığını denetliyoruz. Çünkü bize gelen şikâyetlerin başında, örneğin ‘karpuzun etiketinde 10 lira yazıyorsa, terazide bu 11-12 lira yazılı’ şeklinde. Bugünkü denetimlerimizde ona çok dikkat ettik. Şu ana kadar bir olumsuzluğa rastlamadık, bu da bizleri memnun etti. Şu anda etiketsiz herhangi bir tezgâhımız yok. Bölgemizde faaliyet gösteren semt pazarlarında denetimlerimiz devam edecek” şeklinde konuştu.

Öte yandan Akdeniz sakinleri, tüketiciyi aldatıp haksız kazanç sağladığını düşündüğü esnafla ile ilgili olarak (03243366583) numaralı telefon üzerinden Akdeniz Zabıta Müdürlüğünü 7/24 arayıp şikayetlerini bildirebilir.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER