Örtülü Sakinlerinin, Büyükşehir’den İstekleri Var

İstikbal Özel Haber/ Fatma Aydın-Mersin/ Çandır Mahallesi Örtülü Caddesi sakinleri sıkıntılı günler yaşıyorlar.

Örtülü Sakinlerinin, Büyükşehir’den İstekleri Var

Örtülü Sakinlerinin, Büyükşehir’den İstekleri Var

İstikbal Özel Haber/ Fatma Aydın-Mersin/ Çandır Mahallesi Örtülü Caddesi sakinleri sıkıntılı günler yaşıyorlar. Şehrin bunaltan sıcaklarından kaçıp yayla havasında bir yaz geçirmeyi hesaplayan yaylacılar; onca masraf ederek yaptırdıkları evlerde pis kokulardan yatamıyorlar oturup sohbet edemiyorlar. Yollarında tozdan çamurdan geçemiyorlar.

İstikbal Gazetesi olarak ziyaret ettiğimiz Çandır Mahallesi Örtülü caddesindeki vatandaşlar bize dertlendiler. Kanalizasyonun bir an önce yapılmasını ve örtülü caddesine yol istediler. Mersin Büyükşehir Belediyesi yetkililerine seslerini duyurmak isteyen vatandaşlardan İsmail Şimşek, şunları söyledi. “Kanalizasyon sorununu 25 yıl önce çözen Ayvagediği mahallesinin bitişiğinde hala etrafa yaydığı pis kokular ve foseptikle uğraşan bir mahalle olmak gerçekten çağ dışılık olduğu kadar aynı zamanda çok incitici.  Aynı zamanda dar ve tozlu yollara mecbur olarak yaşamak o bölgede yaşayan biri olarak bir diğer önemli sorun. Mersin Büyükşehir Belediyesinden ricamız bu iki sorunun en kısa zamanda halledilerek örtülü mahallemize can suyu verilmesi. Bu sorunların halledileceğini umarak şimdiden teşekkür ediyorum.” Şeklinde görüşlerini anlattı.

MUHTAR ŞİMŞEK: ÖRTÜLÜ CADDESİNDE SIKINTI VAR

Çandır Mahalle’sinin Muhtarı Ramazan Şimşek ise şunları söyledi. Muhtar Şimşek; “Örtülü caddesinde sıkıntı var. Cadde olarak Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ait. Buralara Henüz bir şey yapılmadı. Kanalizasyon eksiğimiz çok fazla, eğer gerekirse istenirse kanalizasyona hemen başlanıp yapılır ve Ayvagediği kanalizasyonuna bağlantı yapılabilir.  Örtülü Caddesi’nde yolun yapılacağını söylüyorlar ama henüz bir şey yapılmadı. Yapılacak yol 3 km ancak var. Mahalle muhtarı olarak vatandaşlar olarak Mersin Büyükşehir Belediyemizden bu sorunlarımızın bir an önce çözülmesini vatandaşlarımızın rahatlamasını istiyoruz.”Dedi.

Yapımı istenilen cadde yolu...

Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2023, 11:16

mersinistikbal

YORUM EKLE
YORUMLAR
Yusuf Tanrıbuyrurdu
Yusuf Tanrıbuyrurdu - 9 ay Önce

Çok değerli başkanlarımızdan bu sorunun biran önce giderilmesini rica ediyoruz .

Firdevs Eylül Şimşek
Firdevs Eylül Şimşek - 9 ay Önce

Örtülü caddesi sakini olarak özellikle pis kokuların yayıldığı fosseptik ve heyelan ile yıkılan cadde ve toz sorununun çözümü Belediye başkanımızdan ricamızdır.

Ayten Şimşek
Ayten Şimşek - 9 ay Önce

B.Belediye Başkanımızdan ricamız yukarıda değinilen sorunun ivedilikle çözümüdür. Yukarıdan ve alttan gelen su akımı nedeniyle foseptiğin çabuk dolması yaydığı koku bizleri ciddi derecefe rahatsız ediyor. Ayrıca toprak kayması ile bozulan ve toz içinde kaldığimız cadde sorununu çòzerseniz minnettar oluruz. Şimdiden teşekkürler.

Firdevs Eylül Şimşek
Firdevs Eylül Şimşek - 9 ay Önce

Örtülü caddesi sakini olarak özellikle pis kokuların yayıldığı fosseptik ve heyelan ile yıkılan cadde ve toz sorununun çözümü Belediye başkanımızdan ricamızdır.

Mehmet şen
Mehmet şen - 9 ay Önce

Çok iyi bir konuyu dile getirmişsiniz. Emeğinize ve yüreğinize sağlık. Mahallenin sorunu hepimizin sorunu onun için çözüm üreyecek olan herkese emeği gececek herkese şimdiden teşekkür ederim.

Hasan Sönmez
Hasan Sönmez - 9 ay Önce

Hava ısındığı zaman foseptik kuyular ortalığa inanılmaz bir koku yayıyor. Kanalizasyon sorunumuzun bir an önce halledilmesini istiyoruz. Ayrıca yol sorunumuzun da çözülmesini sayın belediye başkanımızdan saygılarımızla rica ediyoruz.

Mehmet şen
Mehmet şen - 9 ay Önce

Bahse konu cadde, bilerin de her gün yürüyüş parkuru olarak kullandığımız bir cadde. Gerçekten bu zaman da böyle bir ortamın bulunduğu mahalleye ve güzargahı kullanan her vatandaşa ağır koku ve yolun mefrez bağlantı yeririni çökük olması hiç yakışmıyor. Hele fosiktif kokusu çok rahatsız edici ve hastalık da saçabilir. Vatandaş olarak, yetkililerden ricamızdır bahse konu yerle ilgilenmelerini. Bekliyoruz..

SIRADAKİ HABER