Yörük Düğünü Filmi 1 Milyon 100 Bine Ulaştı

“Yörük Düğünü Belgesel Filmi’ İzlenme Rekoru Kırmaya Devam ediyor. Hedef 2022 yılında üç milyona ulaşmak.

Yörük Düğünü Filmi   1 Milyon 100 Bine Ulaştı

Yörük Düğünü Filmi  1 Milyon 100 Bine Ulaştı

Mersin İstikbal Özel Haber/“Yörük Düğünü Belgesel Filmi’ İzlenme Rekoru Kırmaya Devam ediyor. Hedef 2022 yılında üç milyona ulaşmak.

Mersin’in ilk profesyonel anlamda Yörük yaşamı ve düğününü belgesel film yapan İnciay Yapım’ın abone sayısı 3.9 bine ulaştı. Youtube Kanalındaki “Yörük Düğünü Belgesel Filmi’ ise 1Milyon yüz bin izlenme sayısı ile rekora gidiyor.

Bir milyon izleyiciyi aşan Yörük Düğünü Belgesel Filmi için Senarist Yönetmen Rüştü Aydın, Mersinlilerin gurur duyacağı bir yapıt olduğunun altını çizdi.

FİLMİN KONUSU:

Mersin’in Erdemli İlçesinde yaşam süren Yörüklere ait düğün geleneğinin canlandırılması… Bunun için kırsal bir yerde kurulan kıldan yapılan Yörük çadırlarında düğün yapılmış. Düğün geleneklerinde var olan kız görme, kız isteme, düğün hazırlıkları, davar ve koyun kesme, düğün yemeklerinin yapılması, geline kına yakılması, develerle çeyiz taşınması, düğünlerde oyunların oynanması yetenekli oyuncular ile canlandırılması ve Yörük düğünü heyecanını görüntülerle gelecek nesillere aktarılması amaçlanan bir çalışma.

İnciay Yapım (İnciay Yapımcılık  Filimcilik Yayıncılık Reklamcılık Matbaacılık İth.İhr.Tic. ve  San. Ltd.Şti.) tarafından çekimleri yapılan film DVD olarak da çoğaltılmıştır.

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2022, 16:10

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER