MESİAD Başkanı Hasan Engin: “Türkiye Ekonomiye Odaklanmalıdır”

Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin; Türkiye ekonomisi ile ilgili bir açıklama yaptı.

MESİAD Başkanı Hasan Engin: “Türkiye Ekonomiye Odaklanmalıdır”

Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin; Türkiye ekonomisi ile ilgili bir açıklama yaptı.

6 Şubat 2023 tarihinde 11 ilimizde meydana gelen büyük felaketin ilk gününden itibaren deprem bölgesindeki afetzedelere sanayicilerin ve iş insanlarının büyük bir özveri ile yardım ettiğini vurgulayan Başkan Engin; “Afet bölgelerindeki depremzedeler ve yerli halkın ihtiyaçlarını karşılayabilmek için dayanışma içeresinde tüm Türkiye ve iş dünyası yardımlarda bulundu.  Zorlu günleri geride bırakabilmek adına iş insanları olarak bizler devletimize ve vatandaşlarımıza destek olduk” dedi.

Günümüzde ekonomi ile ilgili olumsuzlukların yaşandığını belirten Başkan Hasan Engin, Türkiye ekonomisinin uluslararası dalgalanmalardan etkilendiğine değinerek “ Döviz kurlarındaki hızlı dalgalanma, Dünya ekonomisindeki daralma, artan maliyetler üretimi ve sanayicileri olumsuz yönde etkilemektedir. İş dünyasında yaşanan zorlukların aşılması ancak üretimde istikrarın sağlanması ile gerçekleşecektir. Sanayicilerin finansa erişiminin kolaylaştırılmasıyla yatırımların hız kazanacağı ve istihdamın artacağı görülecektir.”

BAŞKAN ENGİN: “BANKALAR YENİ YATIRIMLARA KREDİ DESTEĞİ VERMELİDİR”

Başkan Engin, mevcut zorlu ekonomik koşullarda iş insanlarının bankaların desteğine ihtiyacı olduğunu dile getirerek “Sanayiciler, üreticiler ve firmaların bu zorlu durumu atlatabilmesi için bankaların yeni yatırımlara kredi desteği vermesi gerekmektedir. Ancak bu yatırımların da hayata geçebilmesi için güçlü bir sermayeye ihtiyaç vardır. Bu sebeple firmalara krediye erişim kolaylaştırılmalı ve kredi desteği sağlanmalıdır. Yeni ekonomik reformlar, tasarruf tedbirleri ve sanayicinin desteklenmesiyle yatırımlar hızlı bir şekilde gerçekleşecektir”



 

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER