Vali Pehlivan 30 Ağustos Zafer Bayramı Kabul Töreni Düzenlendi

​​​​​​​Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan’ın eşi Yıldız Pehlivan hanımefendi ile birlikte ev sahipliği yaptığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı Kabul Töreni düzenlendi.

Vali Pehlivan 30 Ağustos Zafer Bayramı Kabul Töreni Düzenlendi

Vali Ali Hamza Pehlivan’ın Ev Sahipliğinde 30 Ağustos Zafer Bayramı Kabul Töreni Düzenlendi

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan’ın eşi Yıldız Pehlivan hanımefendi ile birlikte ev sahipliği yaptığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı Kabul Töreni düzenlendi.


Ordu Evi’nde düzenlenen ve davetlilerin Vali Ali Hamza Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan tarafından karşılandığı kabul törenine; Mersin Milletvekilleri, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı, Büyükşehir Belediye Başkanı, Cumhuriyet Başsavcısı, Adalet Komisyonu Başkanı, Üniversitelerin Rektörleri, askeri ve mülki erkân, kamu görevlileri, sivil toplum ve siyasi parti temsilcileri, şehit aileleri, gaziler ve aileleri, sporcular ile çok sayıda davetli katıldı.


Programda konuşan Vali Ali Hamza Pehlivan; “Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk Başkomutanlığında, Büyük Taarruz Başkomutanlık Meydan Muharebesi Zaferi'nin 101. yıl dönümü ve Zafer Bayramı. Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolda, tarih boyunca büyük ve şanlı zaferler kazanmış olan necip milletimizin, bu zaferlere, tarihe altın harflerle yazılan bir zaferi daha eklediği bu önemli ve anlamlı 30 Ağustos Zafer Bayramı gününü hep birlikte kutluyoruz. Bu büyük bayram, bu güzel bayram hepimize kutlu olsun.


Bugün vesilesiyle gün boyunca bütün yurdumuzda olduğu gibi Mersin ilimizde de sabah erken saatlerden itibaren törenlerimiz, anma etkinliklerimiz oldu. Bu etkinlikler vesilesiyle Milli Mücadele Kahramanlarımızı, Aziz Şehitlerimizi ve Gazilerimizi yad ettik. Kurtuluş Savaşı Yıllarını günlerini bir kere daha hatırladık.


952 yıl önce Sultan Alparslan komutasındaki Türk ordusu, 26 Ağustos tarihinde Malazgirt'te, Anadolu'nun kapılarını milletimize açtı ve Anadolu'nun milletimizin yurdu olması yönünde o büyük adımı attı. Aradan geçen yıllar içinde Anadolu'daki varoluş mücadelemiz devam etti. Biz Anadolu'da kendi medeniyetimizi inşa ederken, çeşitli saldırılara da maruz kaldık. Selçuklu'dan Osmanlı'ya devletler kurarak hem yakın coğrafyamızda hem de 3 kıtada var olduk, gittiğimiz her yere medeniyet götürdük.


20. yüzyılın başında İtilaf Devletleri, bize hasta adam muamelesi yapmak suretiyle, yüzyıllardır vatan edindiğimiz Anadolu'dan bizi bertaraf etmeye çalıştılar. İşte o yıllarda Çanakkale'de ortaya çıkan ruh, Kurtuluş Savaşı'nda da kendini göstererek, 1071 yılında atılan adım ilelebet kalıcı hale geldi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, Büyük Taarruz Başkomutanlık Meydan Muharebesi'yle, Anadolu'nun ebedi yurdumuz olduğu bütün dünyaya ilan edildi. İşte bugün böylesine önemli bir gün.


Zaferin kazanılmasının ardından geçen bir yıl sonra Cumhuriyetimiz ilan edildi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, savaş meydanlarına yaptığı ziyaretlerde şu ifadeleri kullandı; “Başkomutanlık Meydan Muharebesi, Cumhuriyet'in kuruluş yolundaki zeminin sağlamlaştırılmasıdır.” Burada kazanılan zafer ve ardından Cumhuriyetimizin ilanıyla, Türkiye Cumhuriyeti tarih sahnesine çıktı ve necip milletimizin kurmuş olduğu diğer devletler gibi yıldızını parlatarak yoluna devam etmeye başladı.


Şimdi Cumhuriyetimizin, 1. yüzyılını tamamlayıp 2. yüzyılına adım atma aşamasındayız. 29 Ekim'de birlik, beraberlik içerisinde el ele, gönül gönüle Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünü hep birlikte idrak edeceğiz. Gelecek yüzyıla yönelik adımlarımızı emin bir şekilde atmaya ve bu yolda ecdadımızdan aldığımız ilham, şehitlerimizden ve gazilerimizden aldığımız cesaretle, milli ve manevi değerlerimizden aldığımız inançla yolumuza devam edeceğiz. Ne mutlu ki böyle bir şanlı ecdada sahibiz, ne mutlu ki tarihi kahramanlıklarla dolu bir milletin mensubuyuz. Bu sayede geleceğe çok daha güvenle bakıyoruz.


Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Milli Mücadele kahramanlarını saygıyla ve rahmetle yad ediyorum. Dünden bugüne vatanımızın birliği ve beraberliği için, Şehitlerimizin kanından rengini alan bayrağımızın renginin hiç solmaması ve ilelebet gönderde dalgalanması için canını feda eden aziz Şehitlerimizi, ebediyete irtihal eden kahraman Gazilerimizi saygı ve rahmetle anarken hayatta olan gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.


Daha nice yüzyıllar bu aziz ve güzel topraklara sahip olan Türkiye'mizde bir ve beraber olarak yolumuza devam etmek suretiyle bu zafer günlerini hep birlikte kutlayabilmeyi Allah'tan diliyor, 30 Ağustos Zafer Bayramımızı içten en iyi dileklerimle kutluyorum.” ifadelerini kullandı.


Kabul Törenine katılan misafirleri ile tek tek sohbet ederek 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayan Vali Ali Hamza Pehlivan ve Eşi Yıldız Pehlivan Hanımefendi, katılımlarından dolayı tüm konuklarına teşekkür etti.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER