Tarsus Doğa Parkı Hem Yaşam Alanı Hem Rehabilitasyon Merkezi

ÇUKUROVA’NIN TEDAVİ VE REHABİLİTASYON MERKEZİ: TARSUS DOĞA PARKI

Tarsus Doğa Parkı Hem Yaşam Alanı Hem Rehabilitasyon Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Tarsus Doğa Parkı, binlerce hayvanın yaşam alanı olmasının yanı sıra, yaralı hayvanlar için de rehabilitasyon merkezi özelliği taşıyor. Doğal ortamlarında avcılık, kaza ya da diğer nedenlerle yaralanan hayvanlar, Doğa Parkı’nda tedavi altına alınıyor. İyileşen hayvanlar Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından doğal ortamlarına salınırken, doğada yaşamını sürdüremeyecek durumda olanlar Tarsus Doğa Parkı’nın misafiri olmaya devam ediyor.

Farklı türlerden binlerce hayvanın yaşam alanı olan Tarsus Doğa Parkı, aynı zamanda yaralanmış yırtıcı ve yaban hayvanların tedavi ve rehabilitasyonlarının yapıldığı bir merkez özelliği taşıyor. Doğada avcılık, kaza ya da diğer nedenlerle yaralanan hayvanlar, Doğa Koruma ve Milli Parklar Mersin Şube Müdürlüğü aracılığıyla Tarsus Doğa Parkı’na getiriliyor. Tarsus Doğa Parkı’na getirilen hayvanların tedavisini üstlenen uzman ekip, iyileşen hayvanları Doğa Koruma ve Milli Parklar Mersin Şube Müdürlüğü ekipleri aracılığıyla doğaya salarken, doğada yaşamını sürdüremeyecek durumda olanları ise Tarsus Doğa Parkı’nda uygun ortam oluşturarak misafir etmeye devam ediyor.

Serpin: “Burası aynı zamanda Çukurova’nın tedavi ve rehabilitasyon merkezi”

Hayvanat Bahçesi, Yaban Hayatı ve Eğitim Şube Müdürü Veteriner Hekim Nilay Serpin, Tarsus Doğa Parkı’nın sadece hayvanların yaşamlarını sürdürdüğü bir yer olmadığını, aynı zamanda tedavi üssü olduğunu belirterek, “Burası Çukurova’nın sadece hayvanat bahçesi değil, aynı zamanda tedavi ve rehabilitasyon merkezi. Bölgemizde yapılan avcılık veya diğer sebeplerden dolayı yaralanan yırtıcı ve yabani hayvanlar, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından bize ulaştırılıyor. Tarafımızdan tedavisi yapılıp rehabilitasyon sürecini tamamlayan hayvanları, doğal ortamlarına bırakılmaları için Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekiplerine teslim ediyoruz. Doğada yaşamını sürdüremeyecek şekilde yaralı ve zarar görmüş hayvanların ise, kendi bünyemizde yaşamlarını idame ettiriyoruz” dedi.

2021 yılında 209 hayvanın tedavi edilerek doğaya salındığı, 169 tanesinin de Tarsus Doğa Parkı’na yerleştirildiği bilgisini veren Serpin, “2022 yılında ise 94 hayvan tedavisi tamamlanıp doğaya salınırken, 66 tanesi hayatına bizimle devam ediyor. 2023 yılında ise şu ana kadar 93 hayvanın tedavisi tamamlanarak doğaya salınırken, 13 tanesi de bizimle yaşamaya devam ediyor. Görme yetisini avcılık ve kaza gibi sebeplerle kaybetmiş veya herhangi bir uzvunu kaybettiğinden dolayı doğada yaşamını sürdüremeyecek olan hayvanlar yaşamlarını burada devam ettiriyorlar” diye konuştu.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER