“Toplumsal mesajlar veren Polisiye Romanlar Yazıyor...

Yazar Filiz Gökdemir Köşker “Toplumsal mesajlar veren Polisiye Romanlar Yazıyor...

“Toplumsal mesajlar veren Polisiye Romanlar Yazıyor...

“Toplumsal mesajlar veren Polisiye Romanlar Yazıyor...

Yazar Filiz Gökdemir Köşker

Rüştü Aydın Yazıyor/ İstikbal Özel Haber-Mersin/ Yazar olmanın zorluklarını bilirim. Kitap yazmak bir heves değildir, yaşanmışları ve yaşanacak olanları paragraflara dökerek; okuyucunun o anları yaşıyorcasına heyecan duymasını sağlamaktır. Hatta yazar, yazdığı roman kahramanlarını evladı gibi sever. Onlarla birlikte uyanır, onlarla birlikte uyur, yer içer.

Bunun için yazarlar çok kitap okumuşlardır, çok güngörmüşlerdir, hayat birikimleri vardır, tecrübe sahibidirler. Çok yer görmüşlerdir, çok insan tanımışlardır. Bilimin her dalından meyve misali alacağı bilgileri derlemiştir ve yaşamın zorluklarını içlerine sindirmişlerdir.

İşte o yazarlardan biri Filiz Gökdemir Köşker.

Erdemli’de ikamet eden Yazar’ımızı sizlere tanıtacağım. Adı Filiz Gökdemir Köşker. Hem eğitimiz, yazar hem anne. Evli ve İki delikanlı evlat sahibi olan Yazar, Hatay İskenderun doğumlu.

Emekli öğretmen olan Filiz Gökdemir Köşker; Erdemli, Mesleki ve Teknik- Turizm Otelcilik Anadolu lisesinden, 15 Ağustos 2019 tarihi itibariyle, sağlık sorunları nedeniyle emekli oldu. Çeşitli illerde 25 yıl öğretmenlik yaptı. Kitap okumaya olan düşkünlüğü bir yana eğitim amaçlı, polisiye romanlar yazmaya başladı. Amacı suçun altındaki sebepleri araştırmak.

Benim bir sözüm vardır ‘okuyan insan, gün gelir yazar da olur’ diye... Yazar Filiz Gökdemir Köşker’de polisiye roman tarzını seçmiş ve yazdığı eserler kitapçıların vitrinlerinde yer almış.

Yazar Filiz Gökdemir Köşker. Özgeçmişinde belirttiği gibi “Kebbat serisi ve Bay R adlı polisiye romanların yazarı.” ‘Bay R’ adlı romanı bu sene, Kristal kelepçe ödülü adayları arasında yerini aldı.

Polisiye roman tarzı sevilen bir roman türü, özellikle yeni nesil gençler, heyecanlı ve gizemli romanları seviyor...

Gazetelerde tam boy haberlerinin yanı sıra, milli gazetelerde çok sıklıkla bulmacalarda soruluyor. Medya da kendisine yoğun bir ilginin olduğunu gözlemiyoruz. Yazar Filiz Gökdemir Köşker’e başarılar diliyorum.

***

Filiz Gökdemir Köşker’in Özgeçmişi:

“AD: Filiz GÖKDEMİR KÖŞKER

DOĞUM TARİHİ: 12 Ocak 1968

DOĞUM YERİ: İskenderun/Hatay

MEDENİ DURUM: Evli, iki çocuk

MEZUNİYET: Ankara / Gazi üniversitesi. Mesleki Eğitim Fak. Aile Ekonomisi ve Beslenme.

MESLEK: Öğretmen- Yazar

BRANŞ: Aile ekonomisi ve beslenme- Yiyecek içecek hizmetleri branşı, meslek dersleri öğretmenliği ve Teknoloji Tasarım öğretmeni. (Çift ana dal )

DURUM: Erdemli, Mesleki ve Teknik- Turizm Otelcilik Anadolu lisesinden, 15 Ağustos 2019 tarihi itibariyle, emekli.

İlkokulu İskenderun’da okudum. Lise eğitimime Urfa/Birecik'te devam ettim. Ankara, Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesinde lisans eğitimimi tamamladım.

20 Eylül 1994 yılında İlk görev yerim olan İstanbul / Ümraniye de göreve başladım. Gaziantep, Bartın, Tarsus ve en son Mersin / Erdemlide, 25 yıllık öğretmenliğimi, tamamlayarak sağlık sorunlarım nedeniyle emekli oldum.

Kebbat serisi ve Bay R adlı polisiye romanların yazarıyım. Bilge ve ayrıca Nazende isimli iki romanım yayınlanma sürecindedir.

TRT’den Bestekar Sn. Yalçın Aksoy tarafından (MÜTEREDDİT ve ayrıca HÜMA) isimli iki şiirim bestelenerek TRT’NİN repertuarına sunulmuştur. Şiirlerimi daha çok kitaplarımda gerekli yerlerde lirik anlatımlarda kullanıyorum. İskenderun konulu şiirim kollektif bir kitapta yer almıştır. Basım aşamasındadır.

ESERLERİ:

1- Kebbat-1 Komiser Sezin Aşiyan yollarında. (Sokak yayınları.)

2- Kebbat-2 Komiser Sezin gölgelerde. “SENİ GÖRÜYORUM”. (İkinci adam yayınları.)

3- Kebbat-3 “Kör” (Sokak Yayınları)

4- Bay R... (Polisiye Roman) (Yelpaze Kültür Yayınları)

5- Bilge… Bir kadın. Yazımı, editesi ve mizanpaj aşaması ve kapak grafik çalışmaları tamamlanmıştır. Yayınevinde basım aşamasındadır. (Otizm ve farkındalık adına, gerçek bir hayat hikayesidir.)

6- “Nazende”… Eski dönem 55’li ve 79’lu yılları içine alan romanda bir hukukçunun gözüyle; geçmişte yaşanan derin bir aşkı ve günümüzdeki aşk olgusuna vurgu yapan bir üslupla, derin aşkı yeni nesillere aşılamak üzere yazılmıştır. Yayınevi basım sürecine girmiştir.”

mersinistikbal

YORUM EKLE
YORUMLAR
Gürkan Baykal
Gürkan Baykal - 2 yıl Önce

Daha nice eserlere başarılarınız daim olsun yürekten kutluyorum saygı ile

SIRADAKİ HABER