Altunok, “Birlik Varsa Engel Yok”

Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, her fırsatta gittiği engelli bireyleri evlerinde ziyaret ederek onların sorun ve isteklerini dinledi.

Altunok, “Birlik Varsa Engel Yok”

Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, her fırsatta gittiği engelli bireyleri evlerinde ziyaret ederek onların sorun ve isteklerini dinledi.

İlçeye bağlı Arkum mahallesinde yaşayan engelli vatandaş Mustafa Nazlı,  kas hastası Kezban ve Hüseyin Akyol kardeşlerin yanı sıra Silifke Devlet Hastanesinde tedavi gören Arzu Demir’i ziyaret eden Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, engelli bireylerin toplumun ayrılmaz birer parçaları olduğunu vurguladı.

Engelin bir farkındalık olduğunu söyleyen Başkan Altunok, ziyarette yaptığı açıklamada, “Engelli kardeşlerimizin hayatlarını daha da kolaylaştırmak, onların toplumla daha da bütünleşmelerini sağlamak amacıyla çeşitli alanlarda planlamalar yaparak bu konuda çok önemli projeler yürütmekteyiz. Her fırsatta engelli bireylerimiz görüşerek onların normal hayatta karşılaştıkları sorunları ortadan kaldırmak için mücadele ediyoruz. Belediyemizin ana hedeflerinden birisi de özel bireylerimize engelsiz bir yaşam sunmaktır. Bunun için çalışıyor yeni projeler üretiyoruz. Özel bireylerimize yönelik projelerimizle onları çalışma hayatı, eğitim, sağlık ve sosyal hayata aktif olarak katılmalarını sağlıyoruz.  Engelli bireylerimizin bir gün değil her gün yanındayız, yanında olmaya da devam edeceğiz. Her zaman onların gözü, kulağı, dili, eli ve ayağı olmalıyız. Bir gün değil her gün bu duyarlılığı ve farkındalığı göstermeliyiz. Şunu unutmayalım ki hepimiz birer engelli adayıyız. Sevgi ve saygıyla, hoşgörümüzle hayatı onlar için kolaylaştıralım. Toplum olarak bu konuda daha duyarlı davranmalıyız. Birlik ve beraberliği sağlarsak engel yok olur.  Engelli vatandaşlarımızın yaşama sevincini kaybetmeden mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmeleri için büyük gayret göstermeliyiz” diyerek engelli bireylerden istek ve önerileri de dinledi.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER