TEMAD Başkanı Halil Kur'dan 10 Kasım Mesajı

TEMAD Mersin İl Başkanı Halil KUR 10 Kasım Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 85’nci yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

TEMAD Başkanı Halil Kur'dan 10 Kasım Mesajı

TEMAD Mersin İl Başkanı Halil KUR 10 Kasım Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 85’nci yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Kur, “Cumhuriyetimizin kurucusu ve Milli Mücadelemizin önderi eşsiz lider Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ‘ümüzü ölümsüzlüğe uğurladığımız günün 85 nci yıldönümündeyiz.

10 Kasım Türk Milleti için sadece Atamızı anma günü değil aynı zamanda Atamızın fikirlerini yad etme onun değerlerini anlama, bizlere bıraktığı mirası ve en büyük eseri olan Cumhuriyetin erdemlerini hayatımızda etkin kullanmamız için gereğini hatırlatan önemli bir gündür.

Atatürk “ Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” Sözünün temelinde kurulan ve bizlere emanet edilen Cumhuriyetimize sahip çıkmak asil Türk Milletinin birinci görevi olmalıdır.

Cumhuriyetimiz sayesinde çağdaş ve yüksek değerler elde ettik, Atatürk ‘ümüzün bizlere emanetine (mirasına) yapılabilecek gizli yada açık tehditlere ve düşmanlara karşı birliğimizi ve beraberliğimizi göstermek durumundayız.

Sevinçte ve kederde, karşılıklı sevgi ve saygı içinde yüreklerimiz aynı kutsal amaçlar için çarptıkça temel değerlerimizi bozmak isteyen hiçbir güç amacına ulaşamayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle Atatürk ‘ümüzün aramızdan ayrılışının 85 nci yıl dönümünde Atamızı bir kez daha saygı, minnet ve şükranla anıyor manevi huzurunda saygı ile eğiliyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2023, 14:23

İstikbalmersin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER