Ulusal Ürünler Konseyleri Buluşması Mersin’de Yapıldı

İstikbal Özel Haber/Mersin-Fatma Aydın/ Ulusal Ürünler Konseyleri Buluşması, Mersin Ticaret Borsası ev sahipliğinde "Geleceği Birlikte Üretelim" adı ile Mersin'de toplandı.

Ulusal Ürünler Konseyleri Buluşması Mersin’de Yapıldı

Ulusal Ürün Konseyleri Buluşması Mersin’de Yapıldı

İstikbal Özel Haber/Mersin-Fatma Aydın/ Ulusal Ürün Konseyleri Buluşması, Mersin Ticaret Borsası ev sahipliğinde "Geleceği Birlikte Üretelim" adı ile Mersin'de toplandı. Toplantıya; Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, MTB Başkanı Ö. Abdullah Özdemir, konsey başkanları, MTSO Başkanı Hakan Sefa Çakır, davetliler ve basın Mensupları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Açılış konuşmasını Mersin Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ö. Abdullah Özdemir yaptı. Başkan Özdemir, toplantıya katılan konsey başkanlarını tek tek isimlerini anarak tanıtımını yaptı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın katılımından dolayı “Bizi şereflendirdiniz, onurlandırdınız sağ olun var olun” sözleriyle selamladı. Tarım sektörünün hayati öneminden bahseden Başkan Özdemir, içinde bulunduğumuz bu zorlu süreç, tarım sektörünün hayati önemini bir kez bize gösterdi.  İklim değişiklikleri, pandemi, savaşlar, tarımın ve gıda güvenliğinin ne kadar kritik olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. Allah’a şükür ki, tarım sektörünün güçlü yapısı, bizlere verilen desteklerle bu zorlu sürecin üstesinden gelmiştir ve gelecektir.  Saygıdeğer Cumhurbaşkanımızın ifadeleriyle, “Tarım artık bir milli güvenlik meselesi olarak karşımızda durmaktadır.” Diyor. Çok güzel bir tespit. Sizde Sayın Bakanım tarımın ülkemiz için stratejik bir sektör olduğunu vurguluyorsunuz.” Dedi.

“Bakanlığın ile konseyler arasındaki istişare ilişkilerinin güçlendirilmesi, tarım sektörünün sürdürebilirliği açısından önemli bir kazanım olacaktır.” diyen Başkan Özdemir, Türkiye genelinde 9 adet ürün konseyinin olduğunu iki konseyin ise Mersin’den olduğuna vurgu yaparak anlatan Başkan Özdemir, organizasyonda, başkanlar düzeyinde bir araya geldiklerini söyledi. Başkanların dertlerini bu toplantılarla dile getirebildiklerinin altını çizen Başkan Özdemir, konsey başkanlarını isimleri ile anarak davetlilere tanıtımını yaptı.

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Ulusal Ürün Konseyleri Buluşması’na ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek davetlilere “Hoş geldiniz” diyerek konuşmasına başladı. Vali Pehlivan, konsey başkanları ile gece iki de toplantı yaptıklarını söyledi. Vali Pehlivan, Mersin’de yüze yakın tarım ürünlerinin üretildiğini belirterek, tarım sektöründe; Mersin’in devletimize önemli katkılar verdiğinin altını çizerek Mersin’de yaptıkları çalışmalardan örnekler verdi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ulusal Ürünler Konseyi toplantısında bir arada olmaktan memnun olduğunu belirterek, “Bundan sonra da güçlerimizi birleştirerek birlikte olmayı önemsediklerini söyledi. Gıda konusunun artık ülkelerin milli güvenlik nedeni olduğundan herhangi bir şüphemiz yok.” Dedi.

Türkiye’den 2200 çeşit tarım ürününün ihraç edildiğini söyleyen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı,”Bu ülkenin eli öpülesi üreticilerinin çiftçilerinin ürettikleri ile gurur duymak lazım, hakikaten ülkenin nereye geldiğini görmek lazım, bunu da enflasyon malzemesi olmaktan çıkarmak lazım, sadece bunu demek istiyorum.  Hakikaten, çünkü bu başarının arkasında alın teri var.” Diyerek toplantıyı düzenleyenlere teşekkür etti.

Konuşmalardan sonra ürün bazında başarı elde edenlere teşekkür plaketleri verildi.

Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2024, 17:17

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER