Kızılay Ve Tayvan Arasında Kadınların İşgücüne Kazandırılması İçin İş Birliği

Kızılay ile Tayvan’ın resmi kuruluşlarından olan Taipei Ekonomi ve Kültür Misyonu anlamlı bir iş birliğinin altına imza attı.

Kızılay Ve Tayvan Arasında Kadınların İşgücüne Kazandırılması İçin İş Birliği

Kızılay Ve Tayvan Arasında Kadınların İşgücüne Kazandırılması İçin İş Birliği

Kızılay ile Tayvan’ın resmi kuruluşlarından olan Taipei Ekonomi ve Kültür Misyonu anlamlı bir iş birliğinin altına imza attı. Ankara işgücü piyasasında Türk ve göçmen kadınlar için sosyoekonomik güçlendirme fırsatlarının artırılmasını amaçlayan proje ile kadınların kendi kendilerine yeten bireyler haline gelmesi hedefleniyor.

Kızılay, kadınların gelir elde etmelerini ve ailelerine katkıda bulunmalarını sağlamak amacıyla Tayvan’ın resmi kuruluşlarından olan Taipei Ekonomi ve Kültür Misyonu ile ortak bir proje başlattı. Ankara’da zarar görebilir durumda olan kadınların gastronomi ve gıda üretimi alanlarında mesleki kapasitelerinin arttırılarak işe yönlendirme ve küçük ölçekli iş yaratma destekleriyle sürdürülebilir gelir elde etmelerinin sağlanması için Türk Kızılay Genel Merkezinde bir protokol imzalandı. Protokolde Kızılay adına Genel Müdür Dr. İbrahim Altan, Taipei Ekonomi ve Kültür Misyonu adına ise Temsilci olarak Volkan Chih-Yang Huang yer aldı.

“Bu projenin güzel sonuçlarının olacağına inanıyorum”

Tayvan’ın Kızılay aracılığıyla kırılgan gruplara pek çok desteğinin olduğunu dile getiren Türk Kızılay Genel Müdürü Dr. İbrahim Altan, “Tayvan daha önce de Kızılay aracılığıyla göçmenlere, savaş mağdurlarına insani yardımlar yaptı. Gerek gıda gerek giyim yardımları konusunda destekleri oldu. Bu sefer de farklı bir destekleri oluyor. Göçmen ve Türk kadınlarına meslek öğretme ve kendi ayakları üzerinde durma, hayatlarını kazanma noktasında bugün güzel bir projeye imza attık. Bunun güzel, hayırlı ve bereketli sonuçlarının olacağına inanıyorum. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

“Kadınları destekleyen bu girişimlere ortak olduğumuz için çok mutluyuz”

Kadınların hayatlarını idame ettirebilmeleri için bu ve benzeri projelerin çok anlamlı olduğunu ifade eden Taipei Ekonomi ve Kültür Misyonu Ankara Temsilcisi Volkan Chih-Yang Huang ise “Mülteci ve uluslararası koruma altındaki göçmenler meselesi küresel bir meseledir. Türkiye, bu konuda durmaksızın çalışmalarını yürütüyor. Türk hükümeti ve Kızılay gibi STK’lar da sahada yoğun çaba sarf ediyorlar. Tayvan hükümeti ise uluslararası topluma yardım eden insani yardım projelerini desteklemeye devam ediyor. Ankara’da Türk ve göçmen kadınlar için sosyoekonomik güçlendirme fırsatlarının artırılmasını amaçlayan bu projede bir kez daha Kızılay ile birlikte çalışıyor olmaktan mutluluk duyuyoruz. Kadınların ailedeki yerlerinin önemini hepimiz biliyoruz. Dolayısıyla bu proje, kadınlara verilecek destek açısından son derece anlamlı. Kadınları destekleyen bu girişimlere ortak olduğumuz için çok

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER