Başkan Seçer, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı

Başkan Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yol yapım ve yenileme çalışmalarını sürdürdüğü Tarsus’taki sahaları gezerek, incelemelerde bulundu.

Başkan Seçer, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı

BAŞKAN SEÇER, TARSUS’TA DEVAM EDEN YOL ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ

“YIL SONUNA KADAR MERSİN MERKEZDE SORUN YARATAN YOLLARDA ÇALIŞMALARIMIZI BİTİRECEĞİZ”

“TARSUS’TA BU YIL İÇERİSİNDE 2 ADET KÖPRÜLÜ KAVŞAK ÇALIŞMAMIZ OLACAK”

Başkan Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yol yapım ve yenileme çalışmalarını sürdürdüğü Tarsus’taki sahaları gezerek, incelemelerde bulundu. Tarsus’ta 2 adet köprülü kavşak çalışmasını planladıklarını belirten Başkan Seçer, “Bu yıl sonuna kadar Mersin merkezde, ana arterlerde sorun haline gelmiş bütün yollarda çalışmalarımızı Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bitireceğiz” ifadelerine yer verdi.

Tarımsal üretimde yolun önemine değinen Başkan Seçer, “Ürünlerin pazara sağlam ve sağlıklı ulaşabilmesi için köylülerimizin sağlam yollardan seyahat etmesi lazım” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarsus’ta Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yapımı sürdürülen yol yapım ve yenileme çalışmalarını yerinde inceledi.  Seçer, “Prestij Caddesi” olarak dikkat çeken İstiklal Caddesi ile İbni Sina Bulvarı, Yeşil Mahalle (Musalla) Hasan Özçivi Sokak ile 4234. Sokak’ta incelemelerde bulundu. Başkan Seçer, “Çalışmalarımız çok yoğun bir biçimde devam edecek” dedi.

Başkan Seçer, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı

Tarsus'taki ilk saha incelemesi olan İstiklal Caddesi’nin ardından Yarenlik Alanı’nda hem esnafı gezen hem de incelemelerine devam eden Başkan Seçer, vatandaşlarla da sohbet ederek, taleplerini dinledi. Gezi boyunca çocuklara oyuncak ve vatandaşlara yeni yıl takvimleri dağıtıldı. Başkan Seçer, yapılan çalışmalardan dolayı memnuniyetini ifade eden vatandaşların yoğun sevgisi ve övgüleriyle karşılaştı. Başkan Seçer, saha incelemesinin ardından eski Çukurova Fabrikası’nı da ziyaret ederek, dar gelirli hanelere dağıtılmak üzere imece usulü çalışarak yufka ekmek yapan kadınlar ve yine aynı alanda bulunan Çukurova Resim ve Sanat Galerisi’ndeki sanatçılarla sohbet etti.

“Çalışmalarımız çok yoğun devam edecek”

Tarsus’ta İstiklal Caddesi’nde yapılan çalışmalarla örnek bir yapı oluşturduklarını ve benzer şekilde Atatürk Caddesi ile Yeşilyol’da da prestij cadde çalışmalarının olduğunu ifade eden Başkan Seçer, “Şu anda da Tarsus’un merkezinde 3 noktada çalışmalarımız devam ediyor. Musalla’da içinde bulunduğumuz caddede, yine yeni hastanenin önünde, İbni Sina Bulvarı’nda 82 Evler’de ve Hürriyet Caddesi’ndeki çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki program içerisinde Ali Menteşoğlu Caddesi var. Makam’dan başlayıp Şelale’ye doğru devam edecek çalışmalarımız. Yine bu yıl içerisinde 2 adet köprülü kavşak çalışmamız olacak. Gazipaşa Mahallesi’nde, Yeni Mahalle’de, Atatürk Caddesi ve Gazipaşa Caddesi’nin kesiştiği noktalarda” ifadelerine yer verdi.

“Ürünlerin pazara sağlam ulaşabilmesi için köylülerimizin sağlam yollardan seyahat etmesi lazım”

Yol çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdüreceklerini vurgulayan Başkan Seçer, şöyle devam etti:

“Bu yıl sonuna kadar Mersin merkezde, ana arterlerde sorun haline gelmiş bütün yollarda çalışmalarımızı Mersin Büyükşehir Belediyesi yol asfalt ekibi olarak bitireceğiz. Özellikle yaz mevsiminde köy yollarında, yani grup yollarında, bizim sorumluluk alanımızda olan alanlarda mevsimsel çalışmalar yapacağız. Arazi yolları, grup yolları; bizim uhdemizde olan bütün bölgelerde çalışmalar yapacağız. Mersinimiz çok geniş bir hinterland. 16 bin kilometrekare alan ve bizim uhdemizde 10 bin kilometre yol ağı var. Mersin bir tarım bölgesi. Tarımsal üretimin önemli olduğu ve önemli tarım ürünlerinin üretildiği bir bölge. Bu ürünlerin pazara sağlam ve sağlıklı ulaşabilmesi için köylülerimizin sağlam yollardan seyahat etmesi lazım. Yoksa hasat ettikleri ürünler Hal’e gelene kadar hoşafa dönüyor. Ekonomik değerini yitiriyor. Bunu önlemenin yolu sürekli bu bölgelerde yol çalışmalarını devam ettirebilmek. Biz de bu anlayışla, bu bilinçle göreve geldiğimiz günden bu yana bu çalışmaları devam ettiriyoruz. Bundan sonra da bu şekilde devam edecek.”

Bağışlayandan ekmeği yapanlara, bunları dağıtanlara kadar herkesin eline sağlık”

Eski Çukurova Fabrikası’nda gönüllü olarak dar gelirli hanelere dağıtılmak üzere yufka ekmek yapan kadınları da ziyaret eden Başkan Seçer, kadınları imece usulü oluşturdukları yapı için tebrik etti. Seçer, “Burada her şey imece usulü. Bağış yapılıyor. Burada kadınlarımız gönüllü olarak bir bedel almadan çalışıyorlar. Sonuç itibariyle ekmek yapılıyor. Bu ekmekler de ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ücretsiz olarak dağıtılıyor. Bunu bağışlayandan ekmeği yapanlara, bunları dağıtanlara kadar herkesin eline, emeğine, yüreğine sağlık” dedi.

Başkan Seçer’in son durağı ise yine eski Çukurova Fabrikası içerisinde bulunan  ve sanatsal çalışmaların yapıldığı Çukurova Resim ve Sanat Galerisi oldu. Burada sanatçılarla bir araya gelen Başkan Seçer, yapılan resimleri inceledi. Sanatçılar, Başkan Seçer’e kendi çizimleri olan resimleri hediye etti. Galeri ziyaretinde Başkan Seçer de yağlı boya ve sulu boya ile iki farklı resim çalışması da yaptı.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER