Karakaş: “Toroslar Belediye Başkanının İlk İcraatı İşçi Kıyımı Oldu”

Hizmet-İş Sendikası Karaman Şube Başkanı Mustafa Karakaş, Toroslar Belediyesince işten çıkartılan sendika üyesi işçilerin haklarını savunmak için, Toroslar Belediyesi Binası önünde eylem yaparak açıklamada bulundu.

Karakaş: “Toroslar Belediye Başkanının İlk İcraatı İşçi Kıyımı Oldu”

Karakaş: “Toroslar Belediye Başkanının İlk İcraatı İşçi Kıyımı Oldu”

-İstikbal Özel Haber/Fatma Aydın-Mersin

Hizmet-İş Sendikası Karaman Şube Başkanı Mustafa Karakaş, Toroslar Belediyesince işten çıkartılan sendika üyesi işçilerin haklarını savunmak için, Toroslar Belediyesi Binası önünde eylem yaparak açıklamada bulundu. İşten çıkartılan bazı işçiler ile sendika üyelerinin yer aldığı ve T.Kamu-Sen Mersin İl Temsilcisi Metin Ercan’ın da katıldığı basın açıklamasında; “Toroslar Belediyesi’ni Uyarıyoruz” diyen Başkan Karakaş , “Emekçi Üyelerimizin Haksız Ve Hukuksuzca İşten Çıkarılmasına Asla Boyun Eğmeyeceğiz.” İddiasında bulundu.

BU KABUL EDİLEBİLİR BİR TUTUM DEĞİLDİR

Başkan Karakaş’ın “sözde gerekçeler ve keyfi kararlarla büyük bir işçi kıyımı başlamış” iddiasını içeren basın açıklaması şöyle;  “31 Mart yerel seçimleri sonucu yönetimi CHP’ye geçen Toroslar Belediyesi’nde, iş akdinin feshedilmesini gerektiren haklı bir neden olmadan, sözde gerekçeler ve keyfi kararlarla büyük bir işçi kıyımı başlamış, daha ilk günden onlarca emekçi kardeşimiz işsizliğe ve açlığa mahkum edilmiştir. Bu kabul edilebilir bir tutum değildir. Toroslar Belediye Başkanı Sayın Abdurrahman Yıldız’ın seçim sürecinde sarfettiği işçi ve emekçi yanlısı sözlerini hatırladığımızda kendisinin çok büyük bir çelişki ve korkunç bir yanlış içinde olduğu açıkça görülmektedir.

YARIN SIRA KİMDE, KİMLERDE

Seçimin üzerinden henüz 2 ay bile geçmeden, 99 arkadaşımızın iş akitleri hiçbir açıklama yapılmadan, haksız ve hukuksuz bir şekilde feshedilmiştir. Yarın sıra kimde, kimlerde, kaç işçi arkadaşımızın daha işine son verilecek bilinmemektedir.

Toroslar Belediyesinde kimse yarınından emin değildir. İşçi-memur ayırt etmeksizin tüm çalışanlar tedirginlik içerisindedir.

Toroslar Belediyesi’nde iş barışı ve huzuru bozulmuş durumdadır. Böyle bir ortamda ne huzurdan, ne iş barışından, ne de millete hizmet etmekten söz etmek mümkün değildir.

Arkadaşlarımız her sabah işten çıkarılma endişesiyle işe gelmek, gün boyu huzursuz biçimde, güvensiz bir iş ortamında, yarın acaba ne olacak kaygısıyla eve dönmek ve ertesi gün yine aynı endişeyle çalışmaktan usanmış durumdadır. Bu, sürdürülebilir ve tahammül edilebilecek bir durum değildir.

Hiç kimsenin, liyakatla, özveriyle, namusuyla çalışan emekçilere bu zulmü yaşatmaya hakkı yoktur.

TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI CHP’Lİ ABDURRAHMAN YILDIZ’A SESLENİYORUZ:

Bu insanlar işten çıkarılmayı, aileleriyle birlikte cezalandırılmayı, açlık ve sefalete mahkum olmayı gerektirecek ne yaptı? Suçları nedir? Haramsız, yalansız, hilesiz çalışmak mıdır? Yoksa helal rızıklarının peşinden koşmak mı? Sizden kamuoyunu tatmin edecek bir cevap bekliyoruz. Lütfen, kendinizi bu insanların yerine koyun.

İşinin gerektirdiği hiçbir riskten çekinmeden gece-gündüz, kar-kış demeden fedakârca, onuruyla, alın teriyle çalışarak, zor koşullarda aileleriyle birlikte hayatta kalmaya çalışan bu insanlar, işten çıkarılmayı hak etmiyor. Siz çalışanlarınıza, gece başını yastığa koyduklarında yarın ne olacağım diye düşünmeyecekleri, endişeden uzak, huzurlu bir iş ortamı sağlamak zorundasınız. İşçiler sizden bunu bekliyor. Toroslar halkı sizden bunu bekliyor.” Dedi.

“HİÇBİR İŞÇİYİ İŞTEN ÇIKARMAYACAĞIZ, EKMEĞİYLE OYNAMAYACAĞIZ” DENİLMİŞTİ

Yeni işe alımlar için zemin hazırlanmakta olduğu ve bu nedenle işten çıkarmaların yapıldığı iddiasında bulunan Hizmet-İş Sendikası Karaman Şube Başkanı Mustafa Karakaş,” Hiçbir gerekçe, işçinin ekmeğiyle oynamayı meşrulaştırmaz.” Dedi.

Başkan Karakaş: “ Herkes biliyor ki; mevcut işçi arkadaşların iş akitleri feshedilerek yeni işe alımlar için zemin hazırlanmaktadır. Başka bir deyişle; yandaşları işe almak için yer açılmaktadır. Bu bir kıyımdır, zulümdür, adaletsizliktir. İnsanların ekmeğiyle oynamayın. İşçilerimizin ve ailelerinin hayatlarını karartmayın. Toroslar Belediyesini zulüm ve vicdansızlıkla anılır hale getirmeyin.  Tüm kamuoyu biliyor ki, bu durum seçimlerin ardından HAK-İŞ/HİZMET-İŞ üyesi işçilere yönelik olarak başlatılan bir “cadı avı”dır. Toroslar Belediyesi emekçilerine yaşatılanlardan dolayı Toroslar halkı da şaşkınlık içerisindedir, rahatsızlık duymaktadır.

Üyemiz olan emekçilerin haksız ve hukuksuzca işten çıkarılmasını asla kabul etmiyoruz, esefle ve nefretle de kınıyoruz.

Sayın Başkan, seçimden önce “Hiçbir işçiyi işten çıkarmayacağız, ekmeğiyle oynamayacağız” diyordunuz.

“Her birimiz diğer birimizi dinlemeyi, hakkına, hukukuna riayet etmeyi öğreneceğiz” diyordunuz.

Seçimden sonra ne oldu da, hakka, hukuka riayet etme söylemini terk ettiniz? Ne oldu da 99 işçiyi işten çıkardınız, ekmeğiyle oynadınız? Emekçilerin onuru ve ekmeğiyle oynamayın. Kıyıma son verin. Adaleti ve iş barışını yeniden tesis edin. Sendikamız üyesi emekçiler kimsesiz değildir.

HAK-İŞ/HİZMET-İŞ Sendikası olarak, üyelerimizi korumak için tüm hukuki işlemleri başlatacak ve sonuna kadar da gideceğiz. İşçi arkadaşlarımızın haksız ve hukuksuz şekilde işten çıkarılmasından dolayı müfettiş talebinde bulunacağız.

TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI VE DİĞER YÖNETİCİLERİ UYARIYORUZ:

Yaptığınız kıyımdır, mobingdir; suçtur. Gittiğiniz yol, yol değildir. Yol yakınken bu yanlıştan dönün! Haksız ve hukuksuz olarak işten çıkardığınız üyelerimizi işe geri alın. Bilindik bahanelerin, mesnetsiz yaklaşımların arkasına sığınmadan emekçi arkadaşlarımızı işlerine döndürün. Bu yanlışınızdan daha fazla geç olmadan dönün.

Mersin sahipsiz değildir. Toroslar Sahipsiz değildir. İşçi ve emekçi kardeşlerimiz de yalnız değildir. Belediye Başkanı Sayın Abdurrahman Yıldız’ı aklı selim davranmaya, iş akitleri fesh edilen işçi arkadaşlarımızı görevlerine iade etmeye ve işçi kıyımına son vermeye davet ediyoruz. Aksi takdirde her türlü hukuki süreci başlatacağımız gibi binlerce emekçiyle birlikte sahaya inerek hak arama mücadelesine başlayacağımızı ve bu mücadelemizi de karalılıkla sürdüreceğimizin bilinmesini istiyoruz. Toroslar Belediyesi emekçilerinin hak ve hukukuna sahip çıkacağız.Haklıyız, kazanacağız.

Yaşasın HAK-İŞ, Yaşasın HİZMET-İŞ” Dedi.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER