Gökçe, “Amacımız Para değil, Eğitim”

Gökçe Eğitim Kurumu Kurucu Müdürü Kübra Yüksel Gökçe, “Amacımız Para değil, Eğitim”

Gökçe, “Amacımız Para değil, Eğitim”

İstikbal Haber-Fatma Aydın/ Yıllarca okudu, eğitimini aldı, kurumlarda çalışarak kendini geliştirdi ve şimdi de kendi eğitim kurumunu işletiyor. Eğitim alanında Kadın işletmecilere örnek olan Gökçe Eğitim Kurumu Kurucu Müdürü Kübra Yüksel Gökçe öğrencilerini çok seviyor. O, Mersin’in Resul köyünden.

İstikbal Gazetesi olarak, Gökçe Eğitim Kurumu Kurucu Müdürü Kübra Yüksel Gökçe ile eğitim üzerine söyleşide bulunduk. Haber Müdürümüz Fatma Aydın ve Yazı İşleri Müdürü Rüştü Aydın’ın sorularına yanıt veren Kübra Yüksel Gökçe, eğitimin önemine değinerek bu işi para için değil gönülden severek yaptıklarını söyledi.

Kendisini kısaca tanıtan Gökçe, “Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği mezunuyum. Aynı zamanda Yüksek lisansımı yine aynı üniversitede yaptım. Açık öğretimde öğretmenlik okurken, Sosyal hizmetler okudum. Daha sonra dört yıllığını tamamladım. Erzurum Atatürk Üniversitesinde de Sosyal Hizmetler bölümünü bitirdim. Birçok kurumda çalıştım şimdide kendi kurumumun başındayım.” Dedi.

Özgeçmişi hakkında bilgiler veren Kurucu Müdür Gökçe, Gökçe Eğitim Kurumunun verdiği hizmet ile ilgili bilgilerde verdi. Gökçe, “Öğrenci guruplarımız ilkokul ve ortaokul üzerine birinci sınıftan sekizinci sınıfa kadar öğrencilere hizmet ediyoruz. Bizim kurumumuz müfredatta olan bütün dersleri öğrencilere veriyoruz. İngilizcesinden, Türkçe, matematik sosyal bilgiler, inkılap tarihi, fen bilgisi olacak şekilde devam ediyoruz eğitime…”

EN FAZLA SEKİZ KİŞİLİK SINIFLARDA DERS YAPIYORUZ

Öğrencilerin kendilerini tercih etmelerinin nedenini de açıklayan Gökçe, kalabalık sınıflarda öğrencilerin boğulmasını istemediklerini söyledi. Gökçe, “Ne kadar az öğrenci sayısı olursa o kadar verim diyoruz. En fazla sekiz kişilik sınıflarda ders yapıyoruz. Bire bir öğrencilerimizle ilgilerimiz mevcuttur. Her öğrencimizin eğitim kursu vardır, ödev takipleri yapılmaktadır. Yazılıya hazırlık çalışmalarımız yapılıyor, aynı zamanda bursluluk LGS sınavlarına hazırlık çalışmalarımızı yapıyoruz. O şekilde öğrencilerimizi yetiştiriyoruz. Alanında uzman öğretmenlerimizle çalışıyoruz. Öğrencilerimiz bizden memnun ki, bizi tercih ediyorlar.

Eğitim süresi ise şöyle; İlkokul guruplarımıza özellikle etüd amaçlı ve ders amaçlı gelenler var. Etüde gelen öğrencilerimiz sabahçı ise öğleden sonra beşe kadar, sabah gurupları ise sabah sekizde geliyorlar, saat 12’ye kadar buradalar. Ortaokul gruplarımız ise yine aynı şekilde Cumartesi günü sabah sekizden beşe kadar buradalar, aynı zamanda hafta içi üç gün geliyorlar bu şekilde ilerliyoruz.

PİKNİKLER, SİNEMA GÜNLERİ, YAKIN PARKLARDA KİTAP OKUMA ETKİNLİKLERİ

Sosyal aktiviteler de yaptıklarını anlatan Müdür Gökçe, “ Öğrencilerimize eğitim öğretim anlamında eğitim veriyoruz ama öğrencilerimizin de daha sosyal daha kişilikleri gelişsin diye arada etkinlik yapıyoruz, piknikler, sinema günleri, yakın parklarda kitap okuma etkinlikleri ve sosyal etkileşimi geliştirici eğitimsel zeka oyunları oynuyoruz bunların hepsini yapıyoruz.

ÇÜNKÜ PARA HER ZAMAN KAZANILIR. AMA ÇOCUĞU KAZANMAK DAHA ZORDUR. ÖNCELİK ÇOCUĞUMUZU KAZANMAK OLMALIDIR

Ücret anlamında gelen herkese yardımcı olduklarının altını çizen Müdür Gökçe amaçlarının eğitim olduğunu söyledi. Gökçe, “Ücret anlamında gelen herkese biz yardımcı oluyoruz. Hiç kimseyi boş çevirmek istemiyoruz. Herkesin bütçesine uygun ne gerekiyorsa biz onu yapıyoruz. Amacımız eğitim, para kaynaklı olursa bu iş olmaz. Gönülden yapılması lazım, bizim faydamız olması lazım ki birilerine; para sonraki planda olması lazım. Çünkü para her zaman kazanılır. Ama çocuğu kazanmak daha zordur. Öncelik çocuğumuzu kazanmak olmalıdır.” Dedi.

GÖKÇE EĞİTİM KURUMUMUZUN FİZİKİ ANLAMDA ŞARTLARI YETERLİ DONANIMA SAHİP

Beş sınıflarının olduğunu belirten Gökçe, “ Beş tane sınıf var, biri uygulama sınıfımız. Uygulama sınıfımızda aynı zamanda test çözmeleri, ödev yapmaları ve kitap okumaları için o sınıfımızı ayırıyoruz. Engelli bireylerimize ve diğer öğrencilere ait lavabolarımızda mevcut. Gökçe Eğitim Kurumumuzun fiziki anlamda şartları yeterli donanıma sahip. Ben ayrıca özel eğitim kursu aldım özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerimize de yardımcı oluruz.” Şeklinde bilgi verdi.

Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2023, 16:04

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER