Mersin Emniyeti FETÖ Terör Örgütüne Göz Açtırmıyor

Emniyet Müdürlüğü basın bürosundan yapılan açıklama şöyle;  

Mersin Emniyeti FETÖ Terör Örgütüne Göz Açtırmıyor

 Emniyet Müdürlüğü basın bürosundan yapılan açıklama şöyle;  “Mersin Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce, FETÖ Terör Örgütünün güncel yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmalar neticesinde:

     Örgütsel faaliyetleri deşifre edilen ve aralarında Bylock kullanıcıları, örgütün öğrenci yapılanmalarında yer alıp örgütün yurtlarında ve evlerinde örgüte eleman devşirmek üzere faaliyette bulunanlar ile polis okulu sınav soruları ve KPSS sorularını çalarak kamu görevlisi olan kişilerin de bulunduğu 9 şüphelinin yakalanması ve olası suç unsurlarının ele geçirilmesi amacıyla drone ve özel harekat destekli 200 polisin katılımıyla eş zamanlı operasyon yapılmıştır.

     Yapılan operasyon kapsamında 8 şüpheli şahıs gözaltına alındı. Diğer 1 şüpheli şahsın yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

     Eş zamanlı olarak Mersin Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü olarak, vatandaşlara yüksek faiz karşılığında para vererek tefecilik yapan Mersin il merkezinde ikamet eden 2 şüphelinin yakalanması ve suç delilerinin ele geçirilmesi amacı ile 2 ikamet ve 1 işyeri olmak üzere 3 adreste operasyon icra edilmiştir.

    Şüpheliler kendilerinden tefe karşılığı borç para alan kişilere %30-35 faiz karşılığı nakit para verdikleri, teminat olarak gayrimenkullerini ve araçlarını aldıkları, müşteki şahıslar almış oldukları faizli paraları ödeseler dahi şüphelilerin gayrimenkulleri veya araçları müştekilere geri vermedikleri, borçlarının bitmediklerini söyleyerek müştekilerden yüksek miktarlarda paralar talep ettikleri, ödeme yapmak istemeyen veya ödeyecek durumu olmayan müştekileri telefon ile arayarak, işyerlerine ve evlerine giderek tehdit ederek, hakaretlerde bulundukları belirlenmiştir. Şüphelilerin bu şekilde tefecilik yapmak sureti ile tespiti yapılabilen yaklaşık 5 Milyon 360 Bin Türk Lirası haksız kazanç sağladıkları belirlenmiştir.

    Yapılan operasyon kapsamında 2 şüpheli adreslerinde yakalanarak gözaltına alınmıştır. Operasyonda 30 bin TL nakit para ele geçirilmiştir.

      Mersin Polis Teşkilatı olarak halkımızın huzur ve güveni, asayişin temini için kararlı bir şekilde çalışmalarımız aralıksız devam edecektir.”Denildi.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER