​​​​​​​ORKÖY Destekleri Devam Ediyor

Mersin Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Mut Orman İşletme Müdürlüğü, 2023 yılı Orman ve Köy İlişkileri (ORKÖY) çalışmaları kapsamında Mut İlçemizde ki 5 köye

​​​​​​​ORKÖY Destekleri Devam Ediyor

Mersin Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Mut Orman İşletme Müdürlüğü, 2023 yılı Orman ve Köy İlişkileri (ORKÖY) çalışmaları kapsamında Mut İlçemizde ki 5 köye (Çatalharman, Kurtuluş, Kürkçü, Bozdoğan ve Sakız) 5 adet traktöre karşılık gelen 2.700.000 TL’lik üretim mekanizasyon kredisi verdi. Bu kredinin 540.000 TL’ si hibe şeklinde verilmiş olup, ORKÖY Ferdi Kredileri faizsiz olarak uygulandığından, vatandaşların geri ödemelerinde faiz alınmayacaktır.

Üretim mekanizasyon kredileri kapsamında verilen traktörler üretim işlerinde kullanıldığında, iş paydaşlarımızın daha verimli çalıştığı gözlemlenmektedir. İnsan gücü ile yapılamayan veya zorlanarak yapılan işlerde traktör kullanımının faydası belirgin bir şekilde ortaya çıkmaktadır.

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü olarak, ORKÖY kredilerinden yararlanan tüm köylülerimize hayırlı olmasını temenni eder ve emeği geçen tüm personelimize teşekkür ederiz.

Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2023, 10:51

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER