Çimsa’dan engelli bireylere akülü sandalye desteği

Çimsa, Mersin Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile yürüttüğü sosyal sorumluluk projesi kapsamında 9 yıldır engelli bireylere destek olmaya devam ediyor.

Çimsa’dan engelli bireylere akülü sandalye desteği

Çimsa, Mersin Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile yürüttüğü sosyal sorumluluk projesi kapsamında 9 yıldır engelli bireylere destek olmaya devam ediyor. Engelliler Haftası’nda Çimsa Mersin Fabrikası’nın temin ettiği akülü tekerlekli sandalyeler ihtiyaç sahibi engelli bireylere ulaştırıldı.

Sabancı iştiraki Çimsa ekonomi ve sanayinin gelişimine sunduğu katkıların yanı sıra toplum için de kalıcı ve sürdürülebilir değerler yaratmayı sürdürüyor. Çimsa’nın, engelli bireylerin sosyal yaşama dahil olmaları ve sosyal yaşamda karşılaştıkları sorunlara dikkat çekme hedefiyle başlattığı sosyal sorumluluk projesi 9. yılına ulaştı.

Bu yıl da Engelliler Haftası’nda Mersin Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile Çimsa Mersin Fabrikası tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında ihtiyaç sahibi engelli bireyler akülü tekerlekli sandalyelere kavuştu.

Çimsa Mersin Fabrikası Müdürü Onur Toker, depremin engelli bireyler üzerine getirdiği olumsuzlukları gidermek, yaralarını sarmak için hem şirketler hem de toplum olarak hep birlikte çalışmak gerektiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

Çimsa Mersin Fabrikası olarak başlattığımız sosyal sorumluluk projemiz 9. yılına ulaştı. Engelliler Haftası kapsamında Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla sürdürdüğümüz kurumsal sosyal sorumluluk projemizi bu yıl da gerçekleştirmekten mutluluk duyuyoruz. 2015 yılından beri 441 adet akülü sandalyeyi ihtiyaç sahibi engelli bireylerimize teslim ettik. Engelliler Haftası’nın toplumsal farkındalık ve duyarlılığımızı güçlendirmesini, birçok şirket tarafından desteklenmesini temenni ediyorum.”  

Çimsa Hakkında

Sabancı Holding iştiraki olan Çimsa, 1972 yılında Mersin’de kurulmuştur. Çimsa bugün yurtiçinde Mersin, Eskişehir, Afyonkarahisar’da bulunan 3 entegre fabrikası, yurdışında ise İspanya Bunol’de bulunan entegre çimento fabrikası, ABD’de bulunan çimento öğütme tesisi ve Almanya, İspanya, İtalya ve KKTC’de bulunan terminalleri ile üretim faaliyetlerini yürütmektedir.

Beyaz çimento alanında dünyanın lider markalarından biri olan Çimsa; operasyonel kabiliyetini ana hissedarı Sabancı Holding’in finansal gücü ile birleştirerek oluşturduğu Sabancı Building Solutions B.V. aracılığıyla uluslararası alandaki operasyonlarını sürdürmektedir.

Çimsa, pazar odaklı yaklaşımı ve geniş dağıtım ağıyla müşterilerinin ürün ve hizmet ihtiyaçlarını eksiksiz ve zamanında karşılamaktadır. Paydaşlarının güvenilir bir iş ortağı olarak, gelecek nesillere uzanacak yaşam alanları ve altyapıları için gerekli malzemeleri sağlamaktadır.

Çimsa, gri çimentonun yanı sıra ürettiği beyaz çimento ve kalsiyum alüminat çimentosu gibi özel ürünlerle de inovasyon konusunda Türkiye çimento ve yapı malzemeleri sektörüne öncülük etmektedir. Tüm paydaşlarına değer yaratan ve karlı büyümeye odaklanan Çimsa, bunu gelecekte de sürdürmeyi hedeflemektedir.

Sabancı Building Solutions B.V. Hakkında

Sabancı Building Solutions, Sabancı Holding'in yapı malzemeleri portföyünü sürdürülebilir ürün ve çözümlerle gelişmiş coğrafyalarda büyütmeyi hedefliyor.

Sabancı Building Solutions, Sabancı Holding'in 2050 Net Sıfır taahhüdüne uygun bir şekilde ÇSY ilkelerine vurgu yaparak işletme satın almaları yoluyla mevcut portföyünü dönüştürecek.

Ayrıca şirket, ileri malzeme, dekarbonizasyon, dijitalleşme ve üretkenlik odaklı inşaat teknolojileri ekosistemine yaptığı yatırımlarla geleceği şekillendirmeye devam edecek.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER