Güneş’ten İkinci Kitap “Sanata Dair Yaşananlar”

Güneş’ten İkinci Kitap “Sanata Dair Yaşananlar”

İstikbal Özel Haber/Fatma Aydın-Mersin/Mersin Ticaret Borsası Basın danışmanı gazeteci Ercan Güneş’in yazmış olduğu “Sanata Dair Yaşananlar” adlı 2.kitabının tanıtım ve imza toplantısı yapıldı.

Mersin Ticaret Borsası toplantı salonunda yapılan toplantıya Mersin Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ö. Abdullah Özdemir ve Meclis Başkanı Münir Şen, MGC Başkanı R. Kaya Tepe, basın mensupları ile Yazar Güneş’in tiyatro dostları katıldı.

Açılış konuşmasını kendini tanıtarak yapan Mersin Ticaret Borsası Yönetim Meclis Başkanı Münir Şen, davetlilere hoş geldiniz diyerek yazar Ercan Güneş’e başarılar diledi. Mersin Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ö. Abdullah Özdemir ise konuşmasında yıllardır hizmet eden Ercan Güneş’in başarılarından bahsederek gazeteci dostlarını bir araya getirmesinden dolayı Güneş’e teşekkür etti. Başkan Özdemir Yazar Ercan Güneş hakkında  “Anılarını anlattığı İlk kitabı “Ah Medya Vah Medya” ismini vermişti. İkinci kitapta sanat dünyasında geçen anılarını anlatmış, “Sanata Dair Yaşananlar” kitabını bende okudum. Okuması o kadar rahat ki…” diyerek kitabın özelliklerini anlatarak Ercan Güneş’in oyunculuğundan ve tiyatrodan bahsettiğini sözlerine ekledi.

GÜNEŞ: BU YAŞIMA KADAR HEP İNSAN BİRİKTİRMEYE ÇALIŞTIM

Gazeteci yazar Ercan Güneş yıllardır insan biriktirdiğini söyledi. Ercan, “ Bu yaşıma kadar hep insan biriktirmeye çalıştım. Bunu yaparken de kimseyi kırmamaya, üzmemeye özen gösterdim. Pandemi nedeniyle ilk kitabım olan ‘ Ah Medya’ için siz değerli basın mensuplarına imza ve tanıtım günü yapamamıştım. İçimde uhde kalmıştı. Bugün ‘Sanata Dair Yaşananlar’ adlı ikinci kitabımın imza gününü 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü için tasarlamıştım ancak çeşitli nedenlerden dolayı bunu gerçekleştiremedim ve doğum günüm olan bugüne denk getirdim. Bu vesileyle buraya kadar gelerek bana çifte mutluluk yaşattığınız. Beni onurlandırdığınız için sizlere ayrı ayrı çok teşekkür ederim.

Kitap tiyatro yaşamım ve sanatsal organizeler yaptığım yıllara ait derlediğim anılarımdan oluşmaktadır. Alanında Mersin’de bir ilktir. Amacım Mersin’de bir dönem tiyatroya emek veren sanatçıların emeklerini gün yüzüne çıkartmaktır. Kitabın kapağında geleneksel Türk Tiyatrosunun bir birinden değerli altı hazinenin resmi bulunmaktadır. Bunların ortak özelliği tiyatrodaki kavuk geleneğinde kavuğun sahipleri olmalarıdır. İlk kavuklu olan Kel Hasan ve İsmail Dümbüllü’yü tanıma şansım olmadı ama sonraki kavuk sahiplerinden Münir Özkul, abi kardeş ilişkisine sahip olduğum Ferhan Şensoy, Rasim Öztekin ve Şevket Çoruh’la tanışma şerefine eriştim.

Hayatta kalan son kavuklu olan Şevket Çoruh’a uzun ve sanatla dolu başarılı bir ömür dilerim. Ayrıca kitabıma ön söz yazma nezaketinde bulunan Türk Tiyatro ve Sinemasına emek veren değerli sanatçılar Altan Erkekli ve yakın dostum Altan Gördüm’e de teşekkürü bir borç bilirim.

On iki yıldır Mersin Ticaret Borsasında görevim gereği benden önce var olan kurum ve sizler arasında ki ilişkileri bu süre zarfında sağlıklı sürdürdüğüm inancındayım. Hizmet ettiğim süre boyunca desteklerini gördüğüm büyüğüm Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir’e teşekkürlerimi sunuyorum” Dedi.

Konuşmalardan sonra yazar Ercan Güneş, kitaplarını davetlilere imzaladı.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER