Milletvekili Uysal, Muhtarlarla Bir Araya Geldi

"Mersin Bizim Platformu" Muhtarları Dinledi... MHP Mersin Milletvekili Dr.Levent Uysal Merkez İlçe Mahalle Muhtarları İle Buluştu

Milletvekili Uysal, Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal tarafından "Gülümseyen Mersin" temasıyla kurulan "Mersin Bizim Platformu" Mersinlileri dinlemeye, kentin gelişimi için bilgiler toplamaya devam ediyor.

Son olarak demokrasinin temel taşı olan muhtarlarla biraraya gelen "Mersin Bizim Platformu" mahallelerde yaşanan mikro sorunların çözümü için çalışacak. Milliyetçi Hareket Partisi Mersin İl Teşkilatı tarafından organize edilen "Muhtarlar Buluşması"nda MHP Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal'ın davetlisi olan Akdeniz, Toroslar, Yenişehir ve Mezitli ilçeleri muhtarları "Mersin ve Mahallem için neler yapılabilir?" sorularına yanıt aradı.

Düzenlenen kahvaltılı toplantıya MHP Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal, MHP Mersin İl Başkanı Serdar Soydan, MHP Mezitli İlçe Başkanı Kamil Durmuşoğlu ve dört merkez ilçe muhtarları katıldı.

Muhtarların bir kent için ciddiye alınması ve dinlenmesi gereken kişiler olduğunu söyleyen MHP Mersin Milletvekili Dr.Levent Uysal "Bugün güler yüzünüzü görelim hayır dualarınızı alalım istedik. Biz "Gülümseyen Mersin" sloganıyla "Mersin Bizim Platformu"nu destekleyen gönüllüler olarak sizin de her zaman yanımızda olduğunuzu hissediyoruz. Sizlerin mahalleniz ve kendiniz ile ilgili bilgilerinizi alacağız ve değerlendirme yapacağız. Eminim ki her mahallemizin farklı farklı çözülmesini bekleyen sorunları var. Mahallenin sorununun çözümü için orada yaşayan vatandaş muhatap olarak muhtarı bilir, onun çözmesini ister. Siz muhtarlarımızın da bunun için daha çok destek görmesi lazım. Buradaki toplantı sonunda mahallenizdeki eksiklikleri gidermek adına çözüm yolları üretecek bir yapı oluşturmaya çalışacağız. Çünkü sizin rahatça çalışabilmeniz demek tüm mahallenizin konforlu bir ortamda yaşaması demektir. Sorunun ilgilisi kim ise belediyeler, yerel ve merkez idarelerle istişare yapıp mahallenizi yaşanır ve tercih edilir bir yer konumuna getireceğiz." şeklinde konuştu.

Daha sonra söz alan Milliyetçi Hareket Partisi Mersin İl Başkanı Serdar Soydan MHP Mersin Milletvekili Uysal'ın seçildikten sonra çekip giden bir vekil olmadığını ve gecesini gündüzüne katarak hep birlikte Mersin için çalıştıklarını söyledi. Başkan Soydan "MHP Mersin Milletvekilimiz sayın Levent Bey seçim zamanında bana demişti ki 'Bak ortak biz Mersin'de yapılmayanı yapacağız. Bu şehir bizim ve bu şehire bir borcumuz var. Biz ortak akılla Mersin için ne yapabiliriz buna bakacağız' demişti. Ve bunun ilk emarelerini görüyoruz. Kendisine teşekkür ediyorum. Bugün burada bir istatistik veri toplama işlemi yapıyoruz. Sizler bulunduğunuz mahallelerin mikro sorunlarına, eksiklerine hakim olan insanlarsınız. Beraber hareket edeceğiz. Sizden alınan notlar, paylaşımlar rapor edildikten sonra vekilimiz Ekim ayında bunu ilgili bakanlıklara ve meclise sunacak. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak taşın altına elimizi değil gövdemizi koymaya sizlerle birlikte hazırız. Sizler de bir seçime gireceksiniz. Aday olacak arkadaşlarıma başarılar diliyorum." ifadelerine yer verdi.

Açılış konuşmalarının ardından tek tek söz alan mahalle muhtarları istek ve taleplerini sıraladı. Gerçekleştirilen "Muhtarlar Buluşması"nda; Arslanköy Mahallesi'ne yapılacak olan banka atmleri, Resul Mahallesi'nde kapanan sağlık ocağının yeniden açılmasına yönelik atılacak adımlar, Yanpar Mahallesi'nde bulunan 2/B arazi onayı, Hebilli Mahallesi'nden geçen Deliçay ve orada bulunan köprünün akıbeti, Cemilli Mahallesi gölet dolumu ve boru sorunun çözümü, Piri Reis Mahallesi'nde 6 Şubat depremleri sonrası yıkım kararı çıkan 24 Kasım, Perşembe Vakfı okullarının yerine yapılması beklenen yeni okulların inşaatının hızlanması, Aladağ Mahallesi'ne teleferik ve seyir tepesi yapılması projesi, Akdam  Mahallesi'nde DSİ'ye ait olan yolların yapımının hızlandırılması, Güvenevler Mahallesi'nde 1918 sokakta bulunan elektrik direklerinin yer altına alınması ve birçok mahallede yaşanan internet sorununun çözümü "Mersin Bizim Platformu" ve MHP Mersin Milletvekili Dr.Levent Uysal tarafından raporlandı.

Toplantının sonunda tekrardan söz alan MHP Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal muhtarlar tarafından aktarılan tüm talepleri ilgili belediye ve kurumlarla görüşerek çözüme kavuşturacağını belirtti.

Milletvekili Uysal "Mahallenizde mikro problemlerin notunu alıp ilgili belediye ile birebir gidip görüşmek istiyorum en kısa sürede. Ve bu çalıştay gibi kurguladığımız kahvaltıda bir çıktı elde etmek istiyoruz. Bu çıktıyı da ekim ayında siz muhtarlarımızı da Meclis'te ağırlayarak, mahallelerimizdeki problemleri bakanlıkla, devlet bürokrasisiyle çözmenin yol haritasını da belirleyeceğiz. Mersin'i dinlemeye, Mersinlilik bilincini oluşturacağımıza inanıyorum." şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2023, 14:06

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER