Başkan Sarı, “Esnafımız yeni eğitim öğretim dönemine hazır”

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Sarı, 2023-2024 eğitim öğretim yılının ülkemize hayırlı olması temennisiyle

Başkan Sarı, “Esnafımız yeni eğitim öğretim dönemine hazır”

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Sarı, 2023-2024 eğitim öğretim yılının ülkemize hayırlı olması temennisiyle İlköğretim Haftasını kutlayarak,  öğretmenler ve öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm eğitim camiasına başarılı bir yıl dileklerini iletti.

Başkan Sarı, yeni eğitim öğretim yılı nedeniyle yaptığı açıklamasında ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın okullarına, arkadaşlarına, öğretmenlerine, öğretmenlerin ise öğrencilerine kavuşmanın heyecanı, velilerinin ise  çocuklarının okula başlamasının gurur ve coşkusunu yaşadığına vurgu yaparken, servisci, konfeksiyoncu, terzi, kantinci, kırtasiyeci esnafı başta olmak üzere eğitimle uzaktan  yakından ilgisi bulunan tüm esnaf ve sanatkarların yeni eğitim öğretim yılına hazır olduğunun altını çizdi.

Yeni eğitim öğretim döneminin yüz binlerce esnaf ve sanatkara ekonomik yönden hareketlilik getireceğini ifade eden Başkan Sarı, “Ülke genelinde 19 milyon öğrenci ve 1.3 milyon öğretmenin yüz yüze eğitime başlamasıyla başta kantinci, servisçi, kırtasiyeci esnafımız olmak üzere okul kıyafeti satan konfeksiyoncu, ayakkabıcı, çantacı, terzi, lokanta ve pastacı, berber-kuaför, taksici, dolmuşçu gibi dolaylı yoldan eğitim sektörüne hizmet veren yüzbinlerce esnaf ve sanatkarımız büyük bir hareketlilik bekliyor. Ülke genelindeki tüm öğrencilerin okula başlamasıyla kırtasiye alışverişleri, önlükler, beslenme çantaları, suluk, ayakkabı gibi okul araç ve gereçleri, temizlik ürünleri, ulaşım maliyetleri, yiyecek-içecek giderleri için harcamalar yapılıyor. Bu da piyasanın hareketlenmesi ve esnafımızın iş yapabilmesi açısından çok büyük önem arz ediyor. Pandemi döneminin yaralarını henüz saramayan esnafımız yeni eğitim öğretim döneminden çok umutlu. Bu bağlamda vatandaşlarımızdan da okullarla ilgili alış verişlerini yaparken AVM’leri değil yerel esnafı tercih etmesini bekliyoruz ” şeklinde konuştu.

Başkan Sarı, milletimizi ve ülkemizi geleceğe güvenle taşımak, müreffeh milletler arasında yer almasını sağlamanın birinci şartının eğitim olduğunu ve  bu anlamda geleceğimizin teminatı çocuklarımız ile gençlerimizin en güzel şekilde yetiştirilmesinin hepimizin ortak hedefi olması gerektiğini sözlerine ekleyerek, “Bu düşüncelerle, 2023-2024 eğitim-öğretim yılının ülkemize hayırlı olması temennisiyle “İlköğretim Haftası”nı kutluyor, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm eğitim camiasına başarılı bir yıl diliyorum” şeklinde açıklamasını tamamladı

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER