Mersin ve Manisa MHP’ye Bırakıldı…

"Mersin ve Manisa MHP’ye Bırakıldı… Ama Mersin Adayı Ak Partili mi Yoksa MHP’li mi Olacak?

Mersin ve Manisa MHP’ye Bırakıldı…

Gazeteci Yazar Rüştü Aydın Yazdı...

"Mersin ve Manisa MHP’ye Bırakıldı…

Ama Mersin Adayı Ak Partili mi Yoksa MHP’li mi Olacak?

31 Mart Mahalli İdareler seçimlerine birkaç ay kaldı ama hala adaylar netleşmedi. Peyderpey açıklanan parti adayları olmasına rağmen merakla beklenen Cumhur İttifakı’nın adayları oluyor. Büyükşehirler bazında Cumhur İttifakı partilerinin hangi şehirlerde aday çıkaracağı belli oldu. Mersin ve Manisa Büyükşehirlerinde MHP aday çıkaracak diğer illerde ise Ak Parti aday çıkaracak...

Aylardır Mersin’de MHP dördüncü parti onun için Mersin’in Ak Parti’ye bırakılacağı söylentisi yayıldı… Söylentiler tabi ki gerçekleşmedi. Mersin MHP adayına bırakıldı. Ayrıca Ak Parti Mersin Büyükşehir’de seçim kazanamıyor onun için MHP’ye bıraktılar gibi yorum yapanlarda yanılıyorlar. Tüm gerçekler 31 Mart 2024 günü akşamı belli olacak.

Şimdi de Ak Parti ve MHP arasında İlçe belediyelerin durumu merak edilmeye başlandı. Hangi ilçelerde Cumhur İttifakı ortakları aday çıkaracak? Kulis bilgileri doğru çıkarsa; Tarsus, Toroslar, Erdemli MHP adayına, Akdeniz, Aydıncık ve Mezitli Ak Parti adaylarına Diğer ilçelerde halen MHP’li belediye başkanı olduğu için yine MHP adayına bırakılma olasılığı yüksek görünüyor. Yenişehir ilçesinde geçen dönem Ak Parti adayı gösterilmişti, seçimi CHP adayı kazanmıştı. Bu kez MHP adayına bırakılması da düşünülüyor. Tabi kesinleşmiş bir şey yok. İlçe adayları kim olacak sorusuna gelince, onu da MHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı açıklanınca belli olacak… Edindiğim bilgilere göre gelecek hafta sonuna kadar MHP’nin Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı açıklanacak.

Kimin ismi öne çıkıyor diye sorarsanız eğer… Adeta bilmece gibi bir durum söz konusu… Çünkü Başka Büyükşehir’ler de görülmeyen bir başvuru oldu Mersin’de. Ak Parti siyasetinde bulunan bazı isimler Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı başvurusunu, MHP’den yaptılar. Yani hasbelkader Ak Partili bir isim MHP adayı olarak Mersin Büyükşehir’e açıklanma ihtimali söz konusu oldu. İlginç değil mi?

Ne var bunda derseniz… Cevapları Cumhur İttifakıyız, oluyor. Ayrıca ‘Gençliğimin Partisi’nden aday adayı oluyorum şeklinde savunma mekanizması çalıştırılıyor… Tabi ki bir gerçek var Mersin’de ‘Gençliğimin partisi MHP’ diyenlerin oranı yüzde 60’ları bulur… ‘Gençliğinde MHP’li olanların ve halen çizgisinden sapmadan MHP’nin tüm kademelerinde hizmet vermiş olan MHP’li bir aday isim açıklanırsa yüzde 60 oya ulaşılır ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığını hem MHP adına hem Cumhur İttifakı adına kazanmış olur.

Haydi Hayırlısı.

Yenil yılda huzurlu, mutlu ve sağlıklı yıllar dilerim.

Sağlıcakla kalın."

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2023, 21:22

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER