“JANDARMA’DAN DOLANDIRICILARA OPERASYON: (5) GÖZALTI”

Mersin İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri vatandaşları dolandıran (5) şahsı kıskıvrak yakaladı.

“JANDARMA’DAN DOLANDIRICILARA OPERASYON: (5) GÖZALTI”

JANDARMA’DAN DOLANDIRICILARA OPERASYON: (5) GÖZALTI”

Mersin İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri vatandaşları dolandıran (5) şahsı kıskıvrak yakaladı. Jandarma ekipleri kendilerini yatırım danışmanı olarak tanıtan ve ikinci el alışveriş siteleri üzerinden verdikleri sahte ilanlar ile vatandaşları dolandıran, bu yolla yüksek miktarda haksız kazanç elde eden şebekeyi tespit etti. Jandarma şüpheli şahısları yakalamak ve suçun delillerini elde etmek amacıyla şebeke üyelerini takibe aldı.

Yapılan takip ve araştırma sonucunda Jandarma operasyon için düğmeye bastı. Erdemli Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Mersin merkezli üç ilde (Mersin, İstanbul, Bitlis) eş zamanlı düzenlenen operasyonda 5 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Operasyon düzenlenen adreslerde arama yapan ekipler (4) adet cep telefonu, (3) adet banka kartı, (4) adet sim kart ile (1) adet hard disk ile çok sayıda dijital materyale el koydu. Yakalanan şüpheliler işlemleri tamamlanmak üzere İl Jandarma Komutanlığına götürüldü.

İstikbalmersin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER