“Yarım kalan Düğün”

İnciay Yapım’dan bir Yörük film daha… “Yarım kalan Düğün”

“Yarım kalan Düğün”

İnciay Yapım’dan bir Yörük film daha…

“Yarım kalan Düğün

İstikbal Özel Haber-Fatma Aydın/ Öyküsünü Mehmet Doğan’ın yazdığı “Yarım Kalan Düğün”  adlı filmin senaryosunu ise Rüştü Aydın yazdı.  Rüştü Aydın yönetiminde yapılacak olan çekimleri ise Mersin firması olan İnciay Yapım yapıyor.  

Başrol Oyuncuları gelin-damat, kaynana kayınbaba ve diğerleri Kargıpınarı yöresinden. Kimi ev hanımı, kimi işinde gücünde bir esnaf-işçi kimi de Yörük çadırında yaşam süren insanlar. Görüntü yönetmeni Fatma Aydın.

Damadın babası rolünü üstlenen öykü yazarı Mehmet Doğan, “Düğünü olan damadın, düğün esnasında vatani görevine çağrılması ve sonrasında yaşananların film yapılmasını çok arzu ettiğini” söyleyerek İnciay Yapım’a film yapımı için verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Senarist ve yönetmen Rüştü Aydın ise Mehmet Doğan ile Yörük kültürü üzerine film çalışmaları yaptıklarının altını çizerek, kültürümüzün yaşatılması için görsel çalışmaların önemli olduğunu söyledi. Aydın, “ Her geçen gün kültür değerlerimiz kayboluyor. Bunları yeni neslimize aktarmanın en iyi yolu film çalışmalarıdır. Yapımcı olarak Yörük kültürü üzerine film çalışmalarını destekliyoruz. Oyuncularımız yöremiz insanlarıdır. Kültürümüze hizmet eden gönüllülerdir. Hepsine tek tek teşekkür ediyorum. Mersin’de film çalışmaları için alt yapı olmadığından tamamen doğal ortamı kullanmak zorunda kalıyoruz. İnşallah sinema sanayisinin oluşmasına öncülük edebilirsek, bundan kazançlı çıkacak olan Mersin ve Mersinliler olacaktır.” Dedi.

Aydın, çekim çalışmalarının hafta sonunda; filmin düğün sahnesinin çekimi ile tamamlanacağını da sözlerine ekledi.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER