TARSUS’U 3 GÜN BOYUNCA FESTİVAL COŞKUSU SARACAK

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, ‘Şahmeran’ temasıyla 2.’sini düzenleyeceği ‘Uluslararası Tarsus Festivali’ heyecanı tüm Mersin’i sardı.

TARSUS’U 3 GÜN BOYUNCA FESTİVAL COŞKUSU SARACAK

TARSUS’U 3 GÜN BOYUNCA FESTİVAL COŞKUSU SARACAK

‘2. ULUSLARARASI TARSUS FESTİVALİ’ İÇİN HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, ‘Şahmeran’ temasıyla 2.’sini düzenleyeceği ‘Uluslararası Tarsus Festivali’ heyecanı tüm Mersin’i sardı. 17-18-19 Kasım tarihlerinde Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı koordinesinde gerçekleşecek olan festivalde; atölyeler, workshoplar, defileler, söyleşiler, halk dansları topluluğu gösterileri, film gösterimleri ve konserler gibi birbirinden güzel ve eğlenceli etkinlikler Mersinlileri bekliyor olacak. Festivalde çocuklar için de animasyon, tiyatro ve müzik içeren eğlenceli aktiviteler yer alacak. Sevilen sanatçılar Simge, Manuş Baba ve Melek Mosso da festivalde sahne alarak festival ruhunu doruğa taşıyacak.  

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl ilkini gerçekleştirdiği ve kente damga vuran ‘Uluslararası Tarsus Festivali’, bu yıl da festival heyecanını Mersin’e yayacak. ‘Şahmeran’ temasıyla gerçekleşecek olan bu yılki festivalde; atölyeden workshoplara, defileden söyleşilere, film gösterimlerinden ulusal ve uluslararası halk dansları topluluğu gösterilerine kadar birçok etkinlik katılımcıları bekliyor olacak. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı koordinesinde gerçekleşecek ve 3 gün boyunca birbirinden farklı etkinliklerle dolu dolu geçecek olan festivalde sevilen sanatçılar Simge, Manuş Baba ve Melek Mosso sahne alarak, şarkılarıyla Mersinlileri coşturacak.

17-18-19 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek olan festivalin ilk gününde yazarlar, sanatçılar ve alanında uzman isimler tarafından söyleşi, atölye ve workshoplar gerçekleştirilecek. Binlerce Mersinlinin katılacağı kortej yürüyüşünde coşkunun doruğa taşınacağı ilk gün, şarkıcı Simge’nin muhteşem sahne performansıyla tamamlanacak.

Eğlenceye doyamayanlar için 2. günde de devam edecek olan festivalde usta şefler tarafından workshoplar, atölyeler ve Tarsus’un kültürel ve tarihsel sürecini anlatan panellerin yanı sıra, birçok bilgilendirici ve eğlenceli etkinlik yer alacak. 2. günün muhteşem kapanışını ise Mersinli sanatçı Manuş Baba sevilen şarkılarıyla yapacak.

Dolu dolu geçecek olan festivalin 3. ve son gününde ise söyleşi ve atölyeler yine katılımcıları bekliyor olacak. Festivalin son günü sahneye çıkacak olan Melek Mosso da, katılımcılara muhteşem bir kapanış konseri yaşatacak.

3 gün boyunca gerçekleşecek olan festivalde ayrıca çocuklar için de animasyon, tiyatro ve müzik içeren eğlenceli aktiviteler yer alacak. Ulusal ve uluslararası Halk Dansları Toplulukları da, festival boyunca yöresel danslarını katılımcılar için sergileyecek.

İstikbalmersin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER