VALİ PEHLİVAN:  ”112 ACİL ÇAĞRI HATTI GÜNÜN 24 SAATİ VATANDAŞLARIMIZIN HİZMETİNDEDİR”

Valimiz Ali Hamza Pehlivan, 112 Acil Çağrı Merkezini ziyaret etti, birimleri gezdi, yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler aldı, merkeze gelen çağrılar, çağrıların ilgili birimlere yönlendirilmesi suretiyle vatandaşlarımızın acil hizmet ihtiyaç ve taleplerinin karşılanması konusunda yürütülen çalışmalar hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

VALİ PEHLİVAN:  ”112 ACİL ÇAĞRI HATTI GÜNÜN 24 SAATİ VATANDAŞLARIMIZIN HİZMETİNDEDİR”

VALİ PEHLİVAN:  ”112 ACİL ÇAĞRI HATTI GÜNÜN 24 SAATİ, YILIN 365 GÜNÜ KESİNTİSİZ BİR ŞEKİLDE VATANDAŞLARIMIZIN HİZMETİNDEDİR”

Valimiz Ali Hamza Pehlivan, 112 Acil Çağrı Merkezini ziyaret etti, birimleri gezdi, yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler aldı, merkeze gelen çağrılar, çağrıların ilgili birimlere yönlendirilmesi suretiyle vatandaşlarımızın acil hizmet ihtiyaç ve taleplerinin karşılanması konusunda yürütülen çalışmalar hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

“Vatandaşlarımız yaşadıkları,gördükleri herhangi bir olumsuzlukta, herhangi bir acil durumda; lütfen 112’yi tuşlasınlar,arasınlar. Hattın ucunda kendilerini çağrı karşılama personelimiz bekliyor olacak. Gereksinim duyulan konunun içeriğine göre o olayla ilgili birim derhal harekete geçirilmektedir. Bu konuda vatandaşlarımızın, kamu birimlerine veya sorumlu birimlere en hızlı şekilde ulaşma vasıtası 112 Acil Çağrı hattımızdır. 112 acil çağrı hattımız, günün 24 saati, yılın 365 günü kesintisiz bir şekilde vatandaşlarımızın hizmetindedir.” diyen 
Vali Pehlivan yapmış olduğu açıklamasında; “Değerli Basın Mensupları, 112 Acil Çağrı Merkezimizde bulunmaktayız. Sizlere 112 Acil Çağrı Merkezimizle ilgili birtakım bilgileri paylaşmak istiyorum. 112 Acil Çağrı Merkezi, geçmişte değişik birimlerde hizmet veren çağrı merkezlerinin bir çatı altında toplanmasıyla birlikte vatandaşlarımıza hizmet sunan bir birimdir. Önceki dönemlerde Polis İmdat, Jandarma İmdat, Sahil Güvenlik, Yangın İhbar, Sıhhi İmdat, Orman Yangın ihbar ve AFAD ayrı ayrı numaralarla aranıyor ve acil çağrılar bildiriliyordu. 

İçişleri Bakanlığımızın yürütmüş olduğu proje ve çalışmalar neticesinde bütün bu hatlar 112 Acil Çağrı hattı altında toplandı. Dolayısıyla vatandaşlarımızın az önce saymış olduğum konularla ilgili herhangi bir acil durumu zuhur ettiğinde arayacağı tek numara 112 Acil Çağrı hattıdır. 

İlimizde 112 Acil Çağrı Merkezi kurulduğu günden bugüne, hem Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Merkezi (GAMER) hem 112 Acil Çağrı Merkezi ve ilgili birimler bu çatı altında hizmet vermektedir. İçişleri Bakanlığımızın, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'nın yürütmüş olduğu çalışmalar kapsamında altyapı hizmetleri ve teknik hizmetler güncellenerek yenilenmiştir. Yeni Nesil 112 yazılımları dediğimiz sistem Mersin İlimizde de Ocak 2023 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanmıştır. 

Yeni Nesil 112 Çağrı Merkezi sisteminde; e-Çağrı, Yabancı Dil Çağrı, Engelsiz 112, Engelsiz CİMER, Acil Durum Konum, AFAD Acil Mobil uygulamasına yönelik bağlantı hizmeti özellikleri bulunmaktadır. Bu başlıklar altında 112’miz 7/24 esaslı bir anlayışla hizmetlerini yürütmektedir.

Mersin İlimizde 112 Acil Çağrı Merkezi 2013 yılı itibariyle hizmet vermeye başlamıştır. Yıldan yıla vatandaşlarımız nezdinde farkındalığı artmaktadır. Geçmişte vatandaşlarımız emniyet, jandarma ve diğer kurumların önceki numaralarına aşina idi. 112’yi sadece sağlık hizmetleri için aranmaktaydı. 112’nin tek hat halinde bütün birimlerin hatlarını bünyesine alması sonrasında bu konuda yapılan duyurular, bilgilendirici çalışmalarla vatandaşlarımızın 112 farkındalığı giderek çok daha artmıştır. Bu durum çağrılara rakamsal olarak yansımaktadır.

2022 yılının ilk 10 ayında, 112 hattımıza yaklaşık 2.2 milyon çağrı almış iken 2023 yılının ilk 10 ayı içerisinde 2 milyon 353 bin 866 çağrı almışız. Çağrı oranı genel rakamlar itibariyle %3,6 oranında artmış durumdadır. Bu da vatandaşlarımızın 112 Acil Çağrı hattına olan farkındalıklarının, hattın bilinirliğinin arttığını gösteriyor. 

Çağrıların artmasıyla birlikte bu çağrılara verilen reaksiyon da önem arz etmektedir. Bu konuda performans kriterlerimiz bulunuyor. Bu performans kriterlerine göre giderek daha iyiye gidildiği görülmektedir. 2022 yılının ilk 10 aylık döneminde reaksiyon süresi 3 saniye iken, 2023 yılının 10 aylık süresinde 1,7 saniyeye inmiş durumdadır. Yani bir önceki yıla göre reaksiyon süresi %43,3 azalmıştır. Yani performans düzeyi artmıştır. 2022 yılında gelen bir çağrıya, 3 saniyede reaksiyon gösterilirken, bu yıl itibariyle arkadaşlarımızın gayreti ve daha fazla odaklanmaları ile reaksiyon süremiz 1,7 saniyeye düşmüş durumdadır. 

112 Acil Çağrı Merkezi’nde bütün kurumların temsilcileri var. Vatandaşlarımız 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradıklarında ilk anda çağrı karşılama personeli ile görüşmektedir. Çağrı karşılama personelimiz, ilgili birime yönlendirmeyi yapıyor ve vatandaşlarımız konunun muhatabı birim personeli ile görüşüyor.  Gerekli planlama dahilinde sahada bulunan ekipler yönlendirilerek olaylara gerekli müdahaleler yapılıyor ve vatandaşlarımızın imdadına yetişiliyor. 

Bu yıl itibariyle 112 Acil Çağrı Merkezi’mize en çok çağrı %26 oranıyla sağlık hizmetleriyle ilgili gelmiştir. %15,6 oranında asayiş hizmetleriyle ilgili, %28 danışma ve bilgi talebi, %11,5 trafik hizmetleriyle ilgili, %2,1 hırsızlık ve benzeri asayişle ilgili çağrılar gelmiştir. 

Mersinli hemşehrilerimize, 112 Acil Çağrı Merkezimizin 7/24 çalışma esasıyla bütün vatandaşlarımızın hizmetinde olduğunu ifade etmek istiyorum. Hiçbir vatandaşımızın olumsuzluk ve acil durum yaşamasını istemeyiz, ancak vatandaşlarımız yaşadıkları,gördükleri herhangi bir olumsuzlukta lütfen 112’yi arasınlar. İlgili ekiplerimiz en kısa sürede imdada yetişecektir.

112 Acil Çağrı Merkezimizde, sağlık, emniyet, jandarma, itfaiye, AFAD, Orman ve Sahil Güvenlik birimlerinden 140 personel, dönüşümlü olarak 7/24 esaslı ve uyum içerisinde çalışan 58 çağrı karşılama personeli ile birlikte görev yapmaktadır. Mersin İlimizin, 15 bin 855 km² yüzölçümünün her noktasındaki olaylarda, 112 Acil Çağrı hattına ulaşıldığında ilgili ekiplerimiz vatandaşımızın yanında olmaktadır ve bundan sonra da olmaya devam edecektir. Özveriyle görev yapan bütün 112 personelimize,ekiplerimize teşekkür ediyor,başarılar diliyorum.” dedi.

Vali Pehlivan’a; Vali Yardımcısı İbrahim Küçük, Yenişehir Kaymakamı Nevzat Şengök, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Oğuz Bavbek ve 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Gülay Erdoğan eşlik etti.

İstikbalmersin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER