Gültak, Adanalıoğlu Mahallesini Ziyaret Etti, Vatandaşların Taleplerini Dinledi

Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, Adanalıoğlu Mahallesini Ziyaret Etti, Vatandaşların Taleplerini Dinledi

Gültak, Adanalıoğlu Mahallesini Ziyaret Etti, Vatandaşların Taleplerini Dinledi

Halk buluşmalarına hız veren Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’ın bu seferki durağı Adanalıoğlu Mahallesi oldu. Bölgede faaliyet gösteren esnafı ziyaret eden ve karşılaştığı vatandaşlarla sohbet eden Başkan Gültak’ın ziyareti kısa süre sonra açık hava mahalle toplantısına dönüştü.

Yoğun bir ilgi ve her yaştan vatandaşın sevgi seli ile karşılaşan Başkan Mustafa Gültak’a, AK Parti Akdeniz İlçe Başkanlığı yönetimi ile birlikte İl Kadın ve Gençlik Kolları yönetimleri, eski İlçe Başkanı Emin Genç, Meclis üyeleri, Muhtarlık ve Fen İşleri, Park Bahçeler, Çevre Koruma müdürleri de eşlik etti. Adanalıoğlu, Akdeniz ve Limonlu mahalle muhtarların da katıldığı buluşmada Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, bölgede faaliyet gösteren esnafları ziyaret etti, taleplerini dinledi. Etrafını saran mahalleli küçük çocukların, parkın yenilenmesi nedeniyle teşekkürlerini alan Başkan Mustafa Gültak, bölgeye güzel bir spor sahası kazandıracaklarını da söyledi.

Mahalle ziyareti açık hava toplantısına döndü

Bir süre sonra açık hava halk toplantısına dönüşen buluşmada söz alan muhtarlar; mahallelerine sağlanan hizmet ve çalışmalar nedeniyle Başkan Gültak ve ekibine teşekkür etti. Su kanallarının tıkanıp koku yapmasından dolayı yaşadıkları sıkıntıları anlatan muhtarlar sorunun çözülmesini istedi. Bahçe yollarının soğuk asfaltla kaplanması ve eksik çöp konteynırlarının tamamlanması gibi talepleri not ettiren Başkan Gültak, belediyenin sorumluluğunda olmayan hizmetlere ilişkin eleştiriler üzerine, ilgili kamu kurum yetkililerini telefonla arayıp, vatandaşların talep ve şikâyetini iletti.

“Bize ait olmadığı halde caddeleri temizliyoruz”

Kanunlar gereği, ara sokakların ilçe belediyelerinin sorumluluğunda iken, caddelerle ilgili her türlü üst ve altyapı hizmetinin büyükşehir belediyelerinde olduğunun da altını çizen Başkan Gültak, bu konuda vatandaşlarda kafa karışıklığı yaşandığına işaret etti. Başkan Gültak, “Türkiye’nin her yerinde caddeler büyükşehir belediyelerine aittir. Asfaltı, temizliği kaldırımı da altındaki her şey Büyükşehir’e aittir. Caddeler bize ait değil. Buna rağmen görevimiz olmadığı halde ekiplerimiz caddeleri de temizliyor, yıkıyor ve süpürüyor. Hatta burada yine görevimiz olmamasına rağmen kanalları da temizledik. Vatandaşlarımız mağdur olmasın diye görev ve sorumluluğumuzda olmadığı halde, imkânlarımız ölçüsünde mahallelerimize bu hizmetleri sunmaya devam edeceğiz” dedi.

“Birçok hizmet sunduk, eksikleri de yakında tamamlayacağız”

Mersin’de, halkın arasına en çok karışan, vatandaşı dinleyen ve her zaman ulaşılabilen bir belediye başkanı olduğunu da dile getiren Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak; “Vatandaşlarımız bana kızsa da eleştirse de ben asla küsmem, kimseye darılmam. Her türlü eleştiriye de açığım. Çünkü ben siyasetçiyim. Ben asla ve asla kimseyi küçük de görmem veya fırça atmam. Fakat ben olanı söylüyorum. Evet, yaptık bir şeyler; eksik kalanları da yakında tamamlayacağız” ifadelerini kullandı.

“25 yılda olmayan değişimin 5 yılda benden istenmesi biraz insafsızca”

Bölgede ihtiyaç duyan bahçe yolları için mucur temin ettiklerini ve yakında dökmeye başlayacaklarını kaydeden Başkan Gültak, “Karaduvar’ın, Kazanlı’nın talihi değişti. Adanalıoğlu’nda da yaptığımız ve yapacağımız birçok iş var. Peki, bu değişim ne zaman olur? Zamanla olur. Zira 20-25 yıldır değişmeyen şeylerin, 5 yılda benden değiştirilmesinin istenmesini açıkçası biraz insafsızca görüyorum” dedi.

Sözlerini; “Akdeniz’de kardeşliği sağladık. Önceleri Akdeniz’de kavga vardı. Halkımız barışık değildi” şeklinde sürdüren Başkan Gültak, “Fakat bizim dönemimizde ayrımcılığa son verdik. Akdeniz’e barış ve huzur geldi. Bununla birlikte değişim de olacak. Fakat biraz daha sabır ve zaman istiyoruz. İçinizden hiç ayrılmıyorum, ben sizden biriyim. Elbette sizlerin oyunuza karışamam. O sizin kutsalınız. Ama ben sadece kendimi ifade ederim, yaptığım hizmet ve çalışmaları anlatırım. Takdir yüce milletimizindir” diye konuştu.

“Vatandaşı önemseyip değer verirseniz hizmet de gelir”

Akdenizli kadınlar için, Mersin’in ve farklı kentlerin tarihi, kültürel, doğal ve turistik bölgelerine düzenledikleri ücretsiz gezilere de değindiği konuşmasında Başkan Gültak; “Şu ana kadar 3 bine yakın kadını geziye yolladık. Peki, daha önce niye gezemiyorlardı? Bu servis araçlarını ben mi aldım? Hayır, daha önce de vardı. Niye bu servis araçları sizler için kullanılmıyordu peki? Muhtarlarımızın talebi olduğunda kendilerinden daha önce mazot parası dahi isteniyordu. Biz ise böyle bir şey istemiyoruz. Üstelik kadınları gezmeye gönderiyoruz. Demek ki önemsemek, değer vermek gerekiyor” ifadelerini kullandı.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER