MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ UYSAL: TÜRK KÜLTÜRÜNÜ BOZAN HİÇBİR UYGULAMAYA GEÇİT YOK

Türkiye Büyük Millet Meclisi Dijital Mecralar Komisyonu, Tik Tok gündemi ile toplandı.

MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ UYSAL: TÜRK KÜLTÜRÜNÜ BOZAN HİÇBİR UYGULAMAYA GEÇİT YOK

MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ UYSAL: TÜRK KÜLTÜRÜNÜ BOZAN HİÇBİR UYGULAMAYA GEÇİT YOK

MHP’Lİ UYSAL: BİLGE LİDERİMİZİN TİK TOK’U SALGIN HASTALIĞA BENZETMESİ HER ŞEYİN ÖZETİ

Türkiye Büyük Millet Meclisi Dijital Mecralar Komisyonu, Tik Tok gündemi ile toplandı. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Kâtip Üyesi ve Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal toplantıda yaptığı konuşmada “Ben bugün burada bir milletvekili değil baba olarak konuşuyorum ve milyonlarca ebeveyni temsil ediyorum. Gelirleri beş kat artan Tik Tok yöneticileri, ülkemize de beş kat hassasiyet göstermeliydi” ifadelerini dile getirdi.

Sosyal medya platformları arasında bulunan ve Türkiye’de de yaygın olarak kullanılan Tik Tok, gündemden düşmüyor. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin 28 Kasım tarihli grup toplantısında yaptığı konuşmasında ‘Tik Tok rezaleti salgın bir hastalık gibi yayılmaktadır’ sözü büyük yankı buldu ve destek gördü.

Tik Tok gündemi ile toplanan komisyonda söz alan TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Katip Üyesi ve MHP Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal, günümüzde sosyal medya kullanımının toplumun hukuki, ahlaki ve dini değerlerini zedelemeyecek şekilde olması gerektiğini vurguladı. Komisyon toplantısında Tik Tok’un Türkiye Temsilcisi Emir Gelen’e birçok soru yönelten Uysal, uygulamadan kaldırılan 16 milyon içeriğin hangi nedenle silindiğini sorarak “16 milyon içerik neden kaldırıldı? Bunu bilmeliyiz ki Türkiye’de hangi alana saldırı olduğunu görebilelim ve önlem alalım” dedi.

Milletvekili Uysal “İstenilmeyen içeriklere filtreleme yapılmasına rağmen vatandaşın önüne düştüğünü öğreniyoruz. 40 bine yakın çalışanınız, yatırımlarınız ve içeriklere verdiğiniz değerden bahsediyorsunuz ama şöyle bir gerçek var ki; bunlar dört dörtlük uygulanmış, teorileri pratiğe dökülmüş olsaydı bugün bu toplantıyı düzenlemek zorunda kalmazdık. Emir Gelen Bey’e sormak isterim bu istenmeyen içerikler nasıl insanların önüne saçılıyor? İçerikler kaldırılırken nelere dikkat ediyorsunuz ve yeteri kadar içerik kaldırdığınızı düşünüyor musunuz? Türk toplumunun aile yapısını, Türk kültürünü ne kadar ciddiye alarak hizmet veriyorsunuz? Sonuç gösteriyor ki Tik Tok’un güvenlik konusunda yaptığı çalışmalar yetersiz. Daha titiz çalışmanız gerekiyor; çünkü bizler aile ve ebeveyn olarak çocuklarımızı, geleceğimizi doğru adımlarla yetiştirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Fenomenlerin devletin belirlediği mevzuata bire bir uyum sağlayarak çalışmaları gerektiğinin de altını çizen Uysal “7-16 yaş grubunda olan çocuklarımızın çoğu fenomenleri takip ediyor ve maalesef ki olumsuz yönlerini örnek alıyor. Tik Tok, çocuklarımız için nasıl bir koruma yöntemi sürdürüyor? Bireyin özellikle de çocuklarımızın, aile yapısının ve kişisel mahremiyetin korunması kırmızı çizgimizdir” ifadelerine yer verdi.

Toplantının ardından da açıklamalarda bulunan Uysal “7’den 70’e herkes sosyal medya uygulamaları kullanıyor. Dikkat edilmesi gereken husus; kullanılırken illegal yollara bulaşmama, aile yapısını zedelememe, saygıyı yitirmeme ve teröre zemin hazırlamak isteyenlere fırsat vermemektir. Ülkemizde de Tik Tok uygulamasını kullanan bazı sapkınlar yüzünden gençlerimize yanlış rol model olunmaya başlanıldı. Kolay yoldan para kazanmak isteyenlerin çoğu bu uygulamayı faydasız hatta ahlak sınırlarını yıkarak kullanıyor. Para kazanma uğruna değerlerimizi ayaklar altına alıyorlar. Halbuki paranın legal yollarla kazanılıp, devlete vergi geliri sağlanması öncelikli olmalı ve gençlere de bu öğretilmeli. Aile mahremiyetini korumak ve gençlerimizin sağlıklı yetiştirilebilmesi için kültürümüzü yozlaştırmak isteyenlere sessiz kalamazdık. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanımız Sayın Hüseyin Yayman’ın Tik Tok’un Türkiye ve Avrasya Türk Temsilcisi Emir Gelen Bey’e ‘Ya fenomen dediğimiz kişileri durdurun ya da biz Dijital Mecralar Komisyonu olarak BTK’ya ve RTÜK’e yaptırım çağrısında bulunacağız’ sözü bizim bu konuda ne kadar kararlı olduğumuzun açık çekidir. Ayrıca geçtiğimiz 28 Kasım tarihli grup toplantımızda konuşan Bilge Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin Tik Tok için salgın hastalık benzetmesi her şeyi anlatmaktadır. Türk polisinin kanun kaçakçılarına ve ahlak kaçkınlarına göz açtırmama azminin sürdüğünü belirten liderimizin sözleri çok önemlidir. Bu uğurda mücadele eden İçişleri Bakanlığımızın ve emniyet güçlerimizin her zaman destekçisi olacağız. Türk kültüründe anne ve babanın tasvip etmediği hiçbir şeye yer yoktur” ifadelerine yer verdi.

İstikbalmersin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER