İsrail ve Ortadoğu

Ortadoğu’da tek bağımsız kurulan devlet Türkiye Cumhuriyet devletidir.

İsrail ve Ortadoğu

Ortadoğu’da tek bağımsız kurulan devlet Türkiye Cumhuriyet devletidir. Birinci Dünya savaşının hemen ardından Osmanlı İmparatorluğu’ndan kopartılan Arap Yarımadası Şerif Hüseyin’in oğullarına pay edilerek birer devletçikler kurdurulmuştur. Arap Yarımadasındaki Müslüman Araplar kurdurulan devletlerinde bugün hala özgür olduklarını sanıyorlar. Suriye özgür mü? Irak özgür mü? Değiller tabi ki… Diğerleri de hiçbir zaman özgür olamayacaklar. İnsanca yaşayamayacaklar. Halbu ki Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V.) esareti reddetmiştir. İslam’a inanmış müminler ile yoluna özgürce devam etmiştir. İnanmayan akrabalarına bile aldırış etmeden inandığı hedef doğrultusunda özgürlüğü seçmiştir.

***

İsrail Çıbanbaşı!

Ortadoğu’nun çıbanbaşı olacak İsrail devletinin temeli de yıkılan Osmanlı İmparatorluğu döneminde atılır. Bu konuda Osmanlı Padişahı Abdülhamit Han’dan Yahudiler birkaç metre kare toprak isterler… Padişah Abdülhamit; “Toprak benim değil. Milletindir. Milletin malını benim satmam söz konusu olamaz. Size satılacak toprakta yok!”Der.

Bu kesin söz üzerine Yahudiler Osmanlı imparatorluğunun gerileme döneminde toprak sahibi olamazlar.

Ancak Osmanlı İmparatorluğu’nun birinci dünya savaşında yenik sayılmasının ardından toprakları işgal edilince; İngilizlerin sayesinde Arap milliyetçiliği kışkırtılır ve Araplar bağımsız birer devlet olmaya başladıkları anlarda şimdiki bulundukları yere de Yahudiler yerleşmeye başlarlar. Sonra İsrail devletini kurarlar ve Arap ülkeleri ile 6 gün savaşlarını yaparak kendilerini devlet olarak tescil ettirirler.

Avrupalı ülkeler ile ABD”nin desteğini her zaman yanında bulan dahası onları da mason teşkilatları ve lobileri ile yöneten İsrailoğulları İsrail Devleti’nin topraklarını genişletmeyi hedeflemektedir. Bu genişlemeden dolayı toprak kaybı içinde olacak olan devletlerden biride Türkiye olacaktır.

İSRAİL TÜRKİYE’Yİ TEHTİD EDİYOR

Böylece, zaman içerisinde; Türkiye’den kopartılarak Ermenilere veya Kürtlere söz verilen toprakların gerçek sahibi İsrail olacaktır. Bu amaçla İsrail önce Filistin’e sonra da Lübnan’a ve diğer bölge ülkelerini ve Türkiye’yi tehdit eder hale gelmiştir.

Bunu şimdi, İsrail’in dünyanın gözü önünde işlediği vahşi cinayetleriyle 18 bine yakın Filistinliyi öldürmesinden anlıyoruz. Masum insanların üzerlerine bomba yağdırarak güya savaş ediyorlar.

TÜRKİYE BÖLGESİNDE GÜÇLÜ ÜLKE OLMALI

Türkiye’yi yönetenler Türkiye’nin bölgesinde güçlü olması için yapılacak ne varsa yapmalıdır. Bu tarihi sorumluluk bin yıl öncesinde de vardı şimdi var. “Yeniden Güçlü Türkiye” adımları kararlılıkla gerçekleştirilmeli. Arabistan yarım adasındaki petrol zengini Müslüman devletlerin askeri alanda zayıf olmaları ve İsrail’in Filistin halkına yaptığı soykırıma sessiz kalmaları  hiçbir şeyi değiştirmemeli. Ortadoğu’nun çıbanbaşı İsrail’in hedeflerinin sona erdirilmesi için dünya kamuoyunun desteği sağlandığında, Türkiye’nin yanında yer alacaklardır

Bu açıdan bakıldığında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın barış çabaları için devlet liderleriyle sık sık görüşmesi önemlidir. Türkiye’nin kararlı çabaları Gazze’de ateşkesi getirecek ve ardından İsrail’in kurduğu gecekondu devleti tartışılır hale gelecektir.

Yeni bir yıla girerken tüm dünyaya barışın egemen olmasını diliyorum.

Sağlıcakla Kalın 

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2023, 13:59

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER