Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Yanındayız

Memur-Sen Mersin İl Başkanı Abdulla Çelik yaptığı yazılı basın açıklamasında KKTC’nin yanında olduklarını söyledi. Başkan Çelik,

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Yanındayız

Memur-Sen Mersin İl Başkanı Abdulla Çelik yaptığı yazılı basın açıklamasında KKTC’nin yanında olduklarını söyledi. Başkan Çelik, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanlığı tarafından, büyük sıkıntı çeken Pile köyü halkının insani ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla tarafsız bölgede yol çalışması, BM barış gücü tarafından engellendi.

Daha önce Rumlar’ın yol çalışmalarına izin veren BM Barış gücünün KKTC hükümetinin bu yol çalışmasını engelleme çabası tam bir çifte standart örneğidir.

Kıbrıs Türk hükümeti yetkilileri, yaptıkları açıklamada, söz konusu yol projesinin "tamamen insani amaçlarla, Pile köyünde yaşayan vatandaşlarımızın ulaşımını kolaylaştırmak maksadıyla" planlandığını ve yolun büyük kısmının Türk tarafında olduğunu belirtmelerine rağmen, BM barış gücünün yetkisini aşan davranışlarını açık bir şekilde uluslararası hukukun ihlalidir.

Kıbrıs Türk Devleti’nin kendi topraklarında gerçekleştirdiği bu çalışmaya karşı barış gücünün gerçekleştirdiği hukuk dışı eylem, her geçen gün itibar kaybı yaşayan Birleşmiş Milletler’in, çözüm merci değil bilakis sorunun kaynağı olduğunu bir kere daha gözler önüne sermiştir.

Büyük Memur-Sen ailesi olarak, Kıbrıs Türkü’nün ve kendi topraklarında kendi hukuku gereği bağımsız politikaları hayata geçiren Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin haklı davasının yanında olduğunu açık bir şekilde deklare ediyoruz.”

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER