AKUT ve Royal Canin’den arama köpekleri için iş birliği

AKUT Arama Kurtarma Derneği ve Royal Canin, AKUT bünyesindeki arama köpeklerinin beslenme dahil ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik iş birliği protokolüne imza attı.

AKUT ve Royal Canin’den arama köpekleri için iş birliği

AKUT ve Royal Caninden arama köpekleri için iş birliği

AKUT Arama Kurtarma Derneği ve Royal Canin, AKUT bünyesindeki arama köpeklerinin beslenme dahil ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik iş birliği protokolüne imza attı.

AKUT gönüllülerine destek sunarak insan yaşamına artı değer katan AKUT arama köpeklerinin ihtiyaçlarının karşılanabilmesine yönelik, AKUT ve Royal Canin iş birliğine gitme kararı aldı. İmzalanan iş birliği protokolü ile Royal Canin, AKUT arama köpeklerinin beslenme ihtiyaçlarını karşılarken AKUT bünyesinde bulunan sertifikalı, operasyonel arama köpeklerinin sayısının artırılabilmesi için gerekli olan desteği sağlama noktasında katkıda bulunacak. Ayrıca hayvanların insan hayatına sunduğu olumlu katkıları ön plana çıkarmak amacıyla çalışmalar yürüten Fransa merkezli Royal Canin Vakfı tarafından da arama köpeklerinin operasyonlar sırasında kullandıkları ekipmanların yenilenmesi için destek sağlanacak.

Yapılan iş birliğine ilişkin değerlendirmelerde bulunan AKUT Arama Kurtarma Derneği Başkanı Zeynep Yosun Akverdi, “AKUT Arama Kurtarma Derneği olarak faaliyetlerimizi sürdürmemiz için destekçilerimizin olması büyük önem taşıyor. Ekibimizde yer alan köpeklerimiz yalnızca operasyon için eğitilen, operasyona giderken ihtiyaç halinde yanımıza aldığımız köpekler değil. Bizler nasıl AKUTta gönüllüysek, köpeklerimiz de öyle. Bu nedenle, Royal Canin ile imzaladığımız iş birliği bizim için çok kıymetli” dedi. Royal Canin Türkiye Ülke Müdürü Aslı Çelikkol ise “Hayvanlar, dünyamızı daha iyi bir yer haline getiriyor. Royal Canin olarak bu inanç doğrultusunda faaliyetlerimizi yürütüyor, hayvanlara daha iyi bir dünya yaratmak üzere çalışmalarımızı şekillendiriyoruz. AKUT bünyesindeki arama köpekleriyle ve etkin operasyonlarıyla ülkemiz için çok büyük bir değer. Royal Canin olarak varoluş amacımız ile birebir örtüşen bu iş birliğini gerçekleştirmekten dolayı mutluluk duyuyoruz” dedi.

“AKUT bünyesinde farklı eğitim seviyelerinde 22 arama köpeği var”

Derneğin faaliyetlerinin sürdürülebilirliği açısından iş birliklerinin önemli olduğuna değinen Akverdi, "Derneğimizin şu anda farklı eğitim seviyelerinde 22 arama köpeği var. Afyonkarahisar, Bodrum, Bursa, İstanbul, İzmir, Kuşadası, Manisa, Marmaris, Mersin, Trabzon ve Yarımada (Seferihisar ve çevresi) ekiplerimizde aktif Köpekli Arama Gruplarımız çalışmalarını sürdürüyor. Gerek eğitimler gerekse arama kurtarma çalışmalarında birçok ekipman ihtiyacı oluyor ve eskiyen ekipmanların süreç içerisinde yenilenmesi gerekiyor. Bu nedenle yaptığımız iş birlikleri çalışmalarımızı kolaylaştırıyor ve bize destek olan kurumlar sayesinde, gelecek süreçlerde insanlara sunacağımız hizmetlerin devamlılığı için ihtiyaç duyduğumuz kaynağı sağlayabiliyoruz. Bu noktada dünyanın öncü evcil hayvan mama şirketlerinden Royal Canin ile imzaladığımız iş birliğinin katkıları büyük” şeklinde konuştu.

Derneklerin çalışmaları çok kıymetli

Kurulduğu 1968 yılından bu yana kedi ve köpeklere yönelik sağlıklı beslenme çözümleri sunan Royal Canin şirketi, hayvanların refah seviyesi ve yaşam kalitesinin artırılabilmesi amacıyla tüm dünyada beslenme uzmanları, hayvan yetiştiricileri ve veteriner hekimlerle ortaklıklar geliştirerek çalışmalar yürütüyor. AKUT ile gerçekleştirilen iş birliğinin, çalışmalarında önemli bir yer tuttuğunu ifade eden Çelikkol, “Özellikle deprem, kaza, sel veya çeşitli afet durumlarında hızlı ve etkin arama kurtarma operasyonları yürütülebilmesi ve bu yönde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarımızın desteklenmesi oldukça önemli. Şubat ayında hepimizi derinden yaralayan bir doğal afet yaşadık ve özel eğitimli, donanımlı köpeklerin arama çalışmaları sırasında insan hayatına ne denli olumlu ek katkılar sunduğuna yeniden tanık olduk. AKUT Arama Kurtarma Derneği ile gerçekleştirdiğimiz iş birliğimiz ile arama köpeklerimize ihtiyaç duydukları sağlıklı beslenmeyi sunabilmek ve ekipman desteğinde bulunabilmek bizler için büyük mutluluk. Royal Canin olarak birlikte bir yaşam paylaştığımız bu dünyayı, hayvanlar için daha iyi bir yer haline getirebilmek üzere büyük bir tutkuyla çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Arama köpeklerinin beslenme ve ekipman ihtiyacı karşılanacak

Deprem, sel gibi doğal afetlerde, büyük kazalarda ve dağ/doğa koşullarında doğru ve etkin arama kurtarma çalışması gerçekleştirmek, yaşanabilecek can kayıplarının en aza indirgenebilmesi için oldukça önemli. Arama köpeklerinin ise söz konusu çalışmalarda üstlendikleri kritik rol, giderek daha fazla bilinirlik kazanıyor. Araştırmalar, burunlarında sahip oldukları 200 milyondan fazla koku reseptörleri sayesinde, köpeklerin insanlara kıyasla çok daha güçlü koku alma yetenekleri olduğunu gösteriyor; bu ise özellikle doğal afet veya kaza sonrası kazazedelerin hızlı bir şekilde yerinin tespit edilebilmesinde eğitimli arama köpeklerin varlığının önemine işaret ediyor.  Arama köpekleri sayısız eğitim, sınav ve tatbikattan geçerek yaklaşık 1,5 yıllık süreçte yetiştiriliyor. Köpeklerin tam performans sergileyebilmesi ve her şeyi severek, isteyerek yapması için de hem ödül mekanizmasının olması hem de bakımlarının, tedavilerinin, doğru beslenme dahil günlük ihtiyaçlarının eksiksiz yerine getirilmesi gerekiyor. Royal Canin ve AKUT Arama Kurtarma Derneği arasında yapılan iş birliği kapsamında, Royal Canin ayırdığı global fon ile köpeklerin operasyonlar sırasında kullandıkları ekipmanların yenilenmesini sağlarken, AKUT köpeklerinin mama ihtiyaçlarını da karşılıyor. Diğer yandan AKUTun doğa arama operasyonlarında görevlendireceği arama köpekleri için 2023 Kasım ayında düzenlenecek sınav etkinliğinin de sponsorluğu üstleniliyor. 

AKUT Hakkında:

Türkiye'nin ilk arama kurtarma derneği olan AKUT, bir gurup dağcının bir araya gelmesiyle 1995 yılında kuruldu. İlk kurtarma faaliyetini Uludağ'da gerçekleştiren, zorlu doğa koşullarında doğru ve etkin arama-kurtarma faaliyetleri gerçekleştirme hedefiyle kurulan dernek 1995 yılından bu yana aktif olarak görev yapmaktadır. 1999 yılında 'Kamu Yararına Dernek' statüsünü kazanan dernek yalnızca Türkiye’de değil yurt dışında da bilgi ve birikimini faydaya dönüştürmek ve insan hayatı kurtarmak için faaliyetlerine devam etmektedir.

Royal Canin Hakkında:

Mars Petcare çatısı altında faaliyet gösteren Royal Canin dünya çapında lider bir şirket olup, kedi ve köpeklere yönelik sağlıklı beslenme sunan ROYAL CANIN® markasının sahibidir. 1968 yılında Fransız veteriner hekim Jean Cathary tarafından kurulduğu günden bu yana, kedi ve köpeklere sağlıklı beslenme çözümleri sunmakta ve onların yaşam kalitesini artırmak için tüm dünyada beslenme uzmanları, hayvan yetiştiricileri ve veteriner hekimlerle ortaklıklar geliştirerek çalışmalar yürütmektedir. Bugün 100’den fazla ülkede 8000’i aşkın çalışanı ile faaliyet göstermekte ve kedi ve köpeklerin eşsiz özellik ve ihtiyaçlarını tüm çalışmalarının merkezine koymaktadır.

Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2023, 12:07

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER