OSBÜK Başkanı Kütükcü’den MTOSB’ye ziyaret

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’ni (MTOSB) ziyaret etti.

OSBÜK Başkanı Kütükcü’den MTOSB’ye ziyaret

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’ni (MTOSB) ziyaret etti. Kütükcü, OSBÜK Denetim Kurulu Üyesi ve Mersin Tarsus OSB Başkanı Sabri Tekli’den OSB’de yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ziyarette konuşan MTOSB Başkanı Sabri Tekli, bölgenin gelişme alanları ile ilgili bilgiler aktardı. MTOSB’nin kabına sığmayan bir yapılanma içerisinde bulunduğu aktaran Tekli, ‘Mevcuttaki 3 bölgemiz ile hizmet vermeye devam ediyoruz. 4. Bölgenin onayını aldık, 5. Bölgenin bürokratik işlemlerine hız kazandırdık. Bu iki bölgemiz de hizmete girdikten sonra toplamda kurulduğunda 380 hektar olan bölgemize son 10 yılda 704 hektar alan daha dâhil edilerek 1.084 hektar yüzölçümüne ulaşacağız. Hemen ardından ise 6. Bölge için çalışmalarımıza başlayacağız. Mersin her geçen gün büyüyor. Sanayi olarak çok büyük düşünmemiz gerek. Türkiye olarak mutlaka sanayi şehirleri, üretim şehirleri kurarak ihracata odaklanmalıyız’ dedi.

Mersin Tarsus OSB’nin ve Mersin’in ülke ekonomisine önemli katkılar verdiğinin altını çizen Kütükcü ise, Başkan Tekli’ye teşekkür etti. Kütükcü ayrıca Mersin Tarsus OSB’deki Model Fabrikada da incelemelerde bulundu.

Ziyaretlere OSBÜK Yönetim Kurulu Üyeleri Erdim Noyan, Cem Hısımcıl, Gül Akyürek Balta ve Mustafa Narlı da katıldı.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER