Vali Pehlivan Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Vali Ali Hamza Pehlivan 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılının İlk Gününde İlköğretim Haftası Programına Katıldı

Vali Pehlivan Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, 2023–2024 Eğitim Öğretim yılının ilk gününde düzenlenen İlköğretim Haftası programına katıldı, öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi.

Yenişehir İlçesi Barbaros İlkokulu’nda düzenlenen ve saygı duruşu ile İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda konuşan Vali Pehlivan; “2023-2024 Eğitim Öğretim sezonunun ülkemize, İlimize,öğretmenlerimize,velilerimize ve siz sevgili çocuklarımıza,öğrencilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. İlimiz genelinde; 1403’e ulaşan okullarımızda, 16.500 dersliğimizde, yaklaşık 400 bin öğrencimizle ve 30.500 öğretmenimizle bugün itibariyle eğitim öğretimi başlatıyoruz. Sevgili çocuklarımız, bu okullar sizlerin eviniz, yuvanız. Okulunuza, evinize, yuvanıza hoş geldiniz.

Her eğitim sezonu elbette ki çok önemlidir. Çünkü, öğretmenlerimiz, çocuklarımızı ailelerinden teslim alarak onlara en iyi şekilde rehberlik yapıyor, onları bilgiyle donatıyor ve hayata hazırlıyor. Bu yıl, 29 Ekim Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünü hep birlikte kutlayacağız. Bugün vesilesiyle Cumhuriyetimizi kuran kahramanlarımızı saygıyla yad ediyoruz. “Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.” “İlköğretim davası, insan olma, millet olma davasıdır.” diyen başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyetimizin temelini atan aziz ecdadımızı, şehitlerimizi, gazilerimizi saygıyla, minnetle, rahmetle yad ediyoruz.

Şimdi yeni bir yüzyıla adım atıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadeleriyle; “Türkiye Yüzyılı”na hep birlikte adım atıyoruz. Eğitim yuvalarımızda, öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin gayreti ile kendini en iyi şekilde yetiştiren, bilimde, teknolojide, sanatta, akla gidebilecek her alanda üreterek eser ortaya koyan nesillerle birlikte Türkiye'mizin yeni yüzyılına giriyoruz.

Geçtiğimiz hafta bütün okul müdürlerimiz ve müdür yardımcılarımızın katılımıyla bir toplantı yaptık. O toplantıda, ülkemizi de İlimizi de gururlandıran, uzaya gidecek ilk Türk özelliğine sahip Silifkeli Albay Alper Gezeravcı’nın canlı bağlantıyla toplantımıza katılarak paylaştığı duygu ve düşüncelerini dinledik. Albay Alper Gezeravcı, İstanbul'daki Teknofest Festivali'nde Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından ülkemize tanıtıldı. Bizi artık bu alanda da,uzay bilimi alanında da temsil edecek bir kardeşimiz var. Bu ve benzeri alanlarda var olmak, var olmaya çalışmak Cumhuriyetimizin temeli atılırken ortaya konulan muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma hedefinin parçalarıdır.

Öğretmenlerimizin, öğrencisini keşfetmesi, onun yeteneklerini ortaya çıkartması, o yetenekleri doğrultusunda yönlendirmesi, yetiştirmesi ve sadece zihnine değil, gönlüne de hitap etmesi, sadece öğretmekle kalmayıp, idrak ettirmesi ve idrak ettiklerini uygulattırması büyük önem teşkil ediyor. Mersin İlimiz bu bağlamda örnek çalışmalar ortaya koyuyor. Son 3 yılda öğrencilerimiz, öğretmenlerinin rehberliğinde Teknofest’lere 100 bine yakın bilim ve teknoloji projeleri hazırlayıp gönderdi. Bütün öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Bu uğurda gayret gösteren öğretmenlerimizi saygıyla selamlıyorum. Yeni eğitim öğretim sezonunda öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin başarılarının, başarılı çalışmalarının artarak devamını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Protokol konuşmalarının ardından öğrenciler tarafından yapılan konuşma ve şiirlerin okunmasıyla devam eden programda, 4. Sınıf öğrencilerinin 1. Sınıf öğrencilerine “Okula Hoşgeldiniz Çiçeği”nin verilmesinin ardından Vali Pehlivan, protokol üyeleri ile birlikte sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti, çeşitli hediyeler verdi.

Daha sonra öğretmenler odasına geçen Vali Pehlivan ile protokol üyeleri, burada öğretmenler ve okul idarecileri ile görüştü. Okul Müdürü Yusuf Gülgen’den okul hakkında bilgiler alan Vali Pehlivan, eğitim ve öğretimde öğretmenlerin özverili çalışmalarıyla lokomotif görevi üstlendiğinin altını çizerek tüm öğretmenlere yeni eğitim ve öğretim döneminde başarılar diledi.

Programa; Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, Yenişehir Kaymakamı Nevzat Şengök, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Oğuz Bavbek, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, kamu kurumlarının ve STK’ların temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER