Yeni Orman Yolları, Sanat Yapıları ve Üstyapı Çalışmaları Devam Ediyor

Yeni Orman Yolları, Sanat Yapıları ve Üstyapı Çalışmaları Devam Ediyor

Yeni Orman Yolları, Sanat Yapıları ve Üstyapı Çalışmaları Devam Ediyor

Mersin Orman Müdürlüğü basın Müdürlüğü’nden yapılan basın açıklaması şöyle; “ Mersin Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Orman İşletme Müdürlüklerimizde devam eden orman yolu, sanat yapısı, üstyapı ve yangın havuzu inşaatlarına, Bölge Müdür Yardımcısı Ali Kişi, Makine ve İkmal Şube Müdürü Kazım Karadeniz ile birlikte incelemelerde bulundu. Gülnar ve Mut Orman İşletme Müdürlüklerinde devam eden ve tamamlanmış yapım çalışmaları ile ilgili bilgi alan Kişi, yapılan çalışmalardan dolayı ilgili müdür ve çalışanlara teşekkür etti.

Orman yangınları ile mücadelede hızlı ve etkin müdahale hayati önem arz etmektedir. Yol ağı geniş olan ormanlarımızda çıkan yangınlar hızlı bir şekilde kontrol altına alınmakta olup, olası büyük orman yangınlarının önüne geçilmektedir.

Orman yangınlarının yanı sıra ormanlarımızı usulsüzlüklere karşı koruma faaliyetleri açısından da orman yol ağının fazla olması ve bakımlarının yapılmış olması son derece önemlidir.

Hava araçlarımızın orman yangınına etkin ve süratli müdahalesinde çok önemli olan havuz sayımız her geçen yıl artmaktadır. Bu kapsamda 2023 yılında yapımı planlanan 13 adet yangın havuzu yapım çalışmalarına devam edilmektedir.

Ormancılık hizmetlerimizin verimli bir şekilde yürütülebilmesi, ormanı koruma, orman yangınlarına hızlı ve etkili müdahale edebilmek için, 2023 yılı yatırım programlarımızda bulunan yeni orman yolu yapımı, büyük onarım, üst yapı, yangın havuzu ve sanat yapısı faaliyetleri devam etmektedir

Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2023, 11:16

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER