“Dünyayı Yeşerten Çocuklar” Projesi İlgi Görüyor

2022 Yılı şubat ayında başlayıp mayıs ayında bitecek olan “Dünyayı Yeşerten Çocuklar” konulu proje ile doğayı korumanın önemi, öğrencilere aşılanacak.

“Dünyayı Yeşerten Çocuklar” Projesi İlgi Görüyor

Dünyayı Yeşerten Çocuklar” Projesi İlgi Görüyor

2022 Yılı şubat ayında başlayıp mayıs ayında bitecek olan “Dünyayı Yeşerten Çocuklar” konulu proje ile doğayı korumanın önemi, öğrencilere aşılanacak.

Proje hakkında bilgi veren Çukurova İlkokulundan Taner Gülay; “Geleceğimizi tehdit eden bu tür çevre sorunlarına karşı bilinçli nesiller yetiştirmek, biz öğretmenlerin temel görevidir.” Dedi.

Gülay; “Projemizde öğrencilerimize doğa sevgisi kazandırarak, iklim değişikliği ve çevresel sorunlar konusunda küçük yaşlarda farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz.

Ülkemizde ve dünyanın birçok yerinde insani faktörler ve iklim değişikliğinden kaynaklanan yangınlar yüzünden birçok ormanı kaybettik. Geleceğimizi tehdit eden bu tür çevre sorunlarına karşı bilinçli nesiller yetiştirmek, biz öğretmenlerin temel görevidir.

Projemizde doğayı korumanın önemini işbirliği içinde çeşitli etkinliklerle ve web 2.0 araçlarıyla öğrencilerimize aşılamayı hedefliyoruz.

Aileleri de projeye dâhil ederek çevremizi korumanın ve geri dönüşümün önemi konusunda öğretmen, öğrenci, veli dayanışmasını aktif bir şekilde uygulayarak daha verimli bir proje yapmayı planlıyoruz.

ONLİNE TOPLANTILARLA FİKİR ALIŞVERİŞİ YAPACAĞIZ

Projemiz 2022 yılı şubat ayında başladı ve mayısın ilk haftası bitecektir. Her ay ortak ürünlere ve bireysel çalışmalara yer vereceğimiz projede online toplantılarla fikir alışverişi yapacağız. Projemizin her aşamasında öğrencilerimiz aktif rol oynayacaktır.

İlçemizden projeye Selçuklar ilkokulu Öğretmenimiz Alev Demir Gülay ve Çukurova İlkokulundan Taner Gülay, Mezitli ilçesinden Muhittin Develi İlkokulundan Gökçen Atlı Dinçer, ve Davultepe Atatürk İlkokulundan Handan Maden ve beş öğretmen, Akdeniz İlçesinden iki okul iki öğretmen, İstanbul Kağıthane ilçesinden bir okul ve Yurt dışından Kuzey Makedonya’dan iki öğretmenimizle yürütülmektedir.” Dedi.

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2022, 16:35

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER