Silifke Belediye Meclisi Toplandı

Silifke Belediye Meclisi, Nisan ayı meclis toplantısında gündeme gelen imar, bütçe ve encümen üyeliği seçimlerinde yeni üyeleri belirledi.

Silifke Belediye Meclisi Toplandı

Silifke Belediye Meclisi Toplandı

Silifke Belediye Meclisi, Nisan ayı meclis toplantısında gündeme gelen imar, bütçe ve encümen üyeliği seçimlerinde yeni üyeleri belirledi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan meclis toplantısında ilk madde olan Mart ayı toplantı tutanağı oy birliği ile karara bağlandı. Gündemin ikinci maddesinde yer alan ilçeye bağlı Mağara Muhtarlığı tarafından Silifke Kaymakamlığına verilen dilekçe ile bu mahallenin isminin Mağara yerine Mara olarak değiştirilmesi teklifi ise oy birliği ile kabul edildi.

Komisyonlardan gelen evrakların görüşüldüğü toplantıda ayrıca gündeme gelen imar ve bütçe komisyon üyeliği ve encümen üyeliği seçimleri de ele alındı. Yapılan gizli oylamada, encümen üyeliklerine Mustafa Beceren, Hasan Basri Yeğen ve Durhasan Akarca seçilirken, İmar komisyonu üyeliklerine ise Rahmi İlik, Erdoğan Özbağ, Aysel Gezer, Bilge Kaan kaya ve Sait Oğuz seçildiler. Plan  ve Bütçe Komisyonu üyeliği seçimlerinde ise  Ali Usca, Gürhan Dölek, Feti Çetin, Yusuf Kurt ve Erden Doğruöz görev yapacak yeni isimler oldular. Toplantıda ayrıca 2021 yılı faaliyet raporu da oy birliği ile kabul edildi.

Nisan ayı olağan meclis toplantısında konuşan Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, 3 yıldır Silifke ve Silifkelilere hizmet etme çaba ve gayreti içerisinde olduklarını belirterek, bu çalışmalarda kendilerine destek veren tüm belediye meclis üyelerine ve belediye çalışanlarına teşekkür ettiğini açıkladı. Başkan Altunok, “Silifke’mizi en güzel, en sağlıklı,  en yaşanabilir hale getirmek ve kentimizi gelecek nesillere güzel bir şekilde bırakmak için çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Silifke’mize değer katacak yeni projeler üzerinde yürüttüğümüz bazı çalışmalarımızın sonuna yaklaşıyoruz. Bugüne kadar siz belediye meclis üyelerimizin de destekleri ile 24 saat Göksu projesi birinci etabı ve emekliler kıraathanesi, otizmli çocuklar kafe ve oyun parkı, Tevekkül Sultan Türbesi restorasyonu, Göksu ırmağı üzerinde hizmete açtığımız Dr. Erdinç Şahin asma yaya köprümüz, eski belediye binamızın restore edilmesi, Taşucu Prof. Dr. Aziz Sancar Bilim Merkezi, Otizmli Çocuklar Yaşam Merkezi, Cemevi yapımı, Sosyal Konut projemiz, yeni parklar ve yeşil alanların oluşturulması, yeni yolların açılması, bazı sokak ve caddelerimizin modern hale getirilmesi, denize sahili olan mahallelerimizde sahil düzenleme projelerimiz, eğitime yönelik yaptığımız yatırımlar, üreticimize ve esnaflarımıza sunduğumuz hizmetler, sosyal ve kültürel projelere sağladığımız destekler ilçemiz Silifke ve siz değerli halkımızın refahı, mutluluğu ve kaliteli yaşamı içindir.   Öncelikli olarak  her zaman   vatandaşlarımızın mutlu ve memnun olacağı hizmetleri hayata geçiriyoruz” diye konuştu.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER