Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Parkı’nda ‘Halk Oyunları Kursu’

Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Yaşam Parkı’nda özel gereksinimli bireylere yönelik birçok farklı aktivite ve kursun yanı sıra “Halk Oyunları Kursu” da veriliyor.

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Parkı’nda ‘Halk Oyunları Kursu’

ÖZEL BİREYLER, ZEYBEKTEN VALSE KADAR BİRÇOK DANSI ÖĞRENİYOR

Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Yaşam Parkı’nda özel gereksinimli bireylere yönelik birçok farklı aktivite ve kursun yanı sıra “Halk Oyunları Kursu” da veriliyor. Kurstan yaklaşık 30 özel gereksinimli birey faydalanırken; zeybek, vals, roman ve damat halayı gibi pek çok farklı dans da öğretiliyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi bünyesinde hizmet veren Engelsiz Yaşam Parkı’nda özel gereksinimli bireylere yönelik birçok farklı aktivite ve kursun yanı sıra “Halk Oyunları Kursu” da veriliyor.

Yenişehir’de hizmet veren Engelsiz Yaşam Parkı’ndan 48 ayını tamamlamış, sosyalleşme becerisine sahip ve engelli raporu bulunan özel bireyler faydalanabiliyor. Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri düzenlenen Halk Oyunları Kursu’na yaklaşık 30 özel gereksinimli birey katılım sağlıyor.  

Zeybekten valse kadar birçok dans öğretiliyor

Halk Oyunları Kursu’nda özel bireyler; zeybek, vals, roman ve damat halayı gibi pek çok farklı dansı öğrenirken, bu sayede sosyalleşme fırsatı da elde etmiş oluyor. Eğitimler hem Engelsiz Yaşam Parkı’nda yer alan Dans Evi’nde hem de havanın güzel olduğu zamanlar parkın bahçesinde veriliyor. Eğitimleri; Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi’nde Halk Oyunları Eğitmeni olarak görev yapan Gülçin Turgut ve Mersin Halk Eğitim Merkezi tarafından görevlendirilen Halk Oyunu ve Drama Eğitmeni Özlem Sönmez veriyor. Özel bireyler, katıldıkları her dersten mutlulukla ayrılıyor.  

“Mutlu olmaları her şeye bedel”

Halk Oyunu ve Drama Eğitmeni Özlem Sönmez, “Sanki yıllardır buradaymışım gibi bir enerji ile hem çocuklar hem öğretmenler büyük bir keyifle geliyoruz. İyi ki varlar. Çocukların hepsi birbirinden özel ve çok yetenekli. İnanılmaz keyif alıyorum onlarla çalışmaktan ve hepsi dört dörtlük de yapıyor işlerini. Şu ana kadar potpori yaptık, zeybek oynadık, vals gösterisi yaptık. 3-4 oyun oynandı halk oyunlarında. Birçok yerde, Kültür Merkezlerinde zeybek ile gösteriye çıktılar. Mayıs ayında Engelliler Haftası olacak. O zamana bir gösteri hazırlıyoruz ve bundan sonra da devam edecek. Ben onlarla çok büyük mutluluk hissediyorum. Yani onlar oynarken çok büyük keyifle oynuyorlar ve hepsi gerçekten zevkle yapıyor dansları. Mutlu olmaları bence her şeye bedel gibi” dedi.

“Halk oyunlarını oynarken, gösterideymişim gibi hissediyorum

Halk Oyunları Kursu’na katılan özel bireylerden 13 yaşındaki Yağmur Özhan, “Burada çok güzel etkinlikler yapıyoruz. Fitness, halk oyunlarımız, havuzumuz, boccemiz,  her şeyimiz var. Halk oyunlarında zeybek, vals oynuyoruz. Ben en çok halk oyunlarını seviyorum.  Halk oyunlarını oynarken, gösterideymişim gibi oynuyorum. Öyle hissediyorum. Burada öğrendiğim oyunları tanıdıklarımıza gösteriyorum. Herkes çok beğeniyor” diye konuştu.

“Başkanımıza burayı açtığı için teşekkür ederim”

Özel bireylerden Anıl Köprücü de kursun çok güzel geçtiğinden söz ederek, “Hocalarımızı seviyoruz. Vahap Seçer Başkanımıza burayı açtığı için teşekkür ederim. Roman oynuyoruz, zeybek oynuyoruz. En çok roman havası oynamayı seviyorum. Çok güzel geçiyor. Evde canımız sıkılıyor ama burası için Vahap Seçer Başkanımıza teşekkür ederim. Burasını açtığı için ellerinden öperim” dedi.

“Küçüklükten beri dans etmeyi severim”

Dilara Saçu da halk oyunu, yüzme, bocce ve fitness etkinliklerine katıldığını söyleyerek, “Bazen zumba oynuyoruz, sonra zeybek, vals oynuyoruz. Ben küçüklükten beri dans etmeyi çok severim. Oynadığımda kendimi çok mutlu hissediyorum. Öğretmenlerim sayesinde kendimi geliştirdim. En çok zumbayı seviyorum. Evde de aynanın karşısına geçip oynuyorum ben zaten. Arkadaşlarım da çok güzel oynadığımı söylüyorlar. Tebrik ediyorlar” dedi. Saçu, en çok sevdiği dans figürlerini sergiledi.

Özel bireylerden Ezgi Yılmaz ise “Zeybek oynuyorum ama çok zor. Çok mutluyum. Bütün arkadaşlarım da buradalar. Herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2022, 22:32

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER