Çocuklar  İçin Yapılan Tek Yürek Projesi Sona Erdi

Çocuklar  İçin Yapılan Tek Yürek Projesi Sona Erdi

Çocuklar  İçin Yapılan Tek Yürek Projesi Sona Erdi

Mersin Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü tarafından yapılan basın açıklamasında“Çocuklarımız İçin Tek Yürek”projesinin sona erdiği açıklandı. Yapılan basın açıklama metnişöyle;” Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası tüm imkanlarını depremzede vatandaşlarımız için seferber eden Üniversitemizin, depremin en çok etkilediği çocuklarımız için de hayata geçirdiği “Çocuklarımız İçin Tek Yürek” projesi, düzenlenen kapanış töreni ile birlikte sona erdi.

18 Mayıs Perşembe günü Üniversitemiz Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde düzenlenen kapanış törenine, Rektörümüz Prof. Dr. Erol Yaşar, Erdemli Belediyesi Başkanı Mükerrem Tollu, Akdeniz Belediyesi Başkan Yardımcısı Aydın Eğin, Mersin İl Mili Eğitim Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Nazmi Kendigelen, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk ve Prof. Dr. Mehmet Çağrı Çetin, Rektör Danışmanlarımız Prof. Dr. Tuğba Yanpar Yelken ve Prof. Dr. İlker Fatih Kara, dekanlarımız, daire başkanlarımız, proje gönüllülerimiz, çocuklarımız ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Üniversitemiz Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Mersin Üniversitesi Ailesi Çocuklarımız İçin Tek Yürek” isimli belgesel katılımcılara izletildi.

Protokol konuşmalarıyla devam eden törende söz alan Rektörümüz Prof. Dr. Erol Yaşar ilk olarak depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı dileklerini iletti. Yaşadığımız felaket sonrası Mersin Üniversitesi olarak hemen harekete geçtiklerini belirten Prof. Dr. Yaşar, “Depremden etkilenen vatandaşlarımız için hastanemizdeki kafeteryamızı ve merkezi yemekhanemizi 24 saat açık hale getirerek, ücretsiz bir şekilde yemek ikramlarında bulunduk. Personel, öğrencilerimiz ve gönüllü vatandaşlarımızın hızlı bir şekilde koordine olmasıyla Üniversite olarak Hatay ve Osmaniye’ye 3 adet yardım tırı gönderdik. Yine personel ve öğrencilerimizden oluşan yaklaşık 20 kişilik bir grup da deprem bölgesinde arama ve kurtarma çalışmalarına katıldı. Depremden psikolojik olarak etkilenen vatandaşlarımızı da unutmadık. Hastanemizde açtığımız Afet ve Travma Polikliniği ve KYK Yurtlarında kalan vatandaşlarımız için Psikoloji Bölümü öğretim üyelerimizle birlikte başlattığımız psikolojik destek çalışmasıyla, depremden psikolojik olarak etkilenen vatandaşlarımızın yanında olduk.” ifadelerini kullandı.

Depremden en çok çocuklarımızın etkilendiğini ve bu gerçekten hareketle de böyle anlamlı bir projeyi hayata geçirdiklerini söyleyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, “Depremden en çok etkilenen kesim ise hiç şüphesiz çocuklarımız oldu. Bu gerçekten hareketle, Üniversitemiz ile Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde “Çocuklarımız İçin Tek Yürek” projemizi hayata geçirdik. Türkiye’de depremden etkilenen çocuklarımız için hayata geçirilen en kapsamlı proje olan projemizde; 06-18 yaş arasındaki yaklaşık 400 kadar çocuk ve gencimizle, içerisinde birçok atölye ve eğitim programının olduğu faaliyetler gerçekleştirdik. Bugün de bu büyük ve anlamlı projenin kapanış törenini gerçekleştiriyoruz. Bu vesileyle; projemize katkı sunan tüm dış paydaşlarımıza, öğretim üyelerimize, sayıları 300’ü aşan gönüllülerimize ve idari personelimize teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Erol Yaşar’ın konuşmasının ardından, proje katılımcısı çocuklarımızı temsilen Damla Ceylan ve Ege Garbi Rektörümüze çiçek takdim ettiler.

"Devletimiz ve Milletimiz Tarihte Örneğine Rastlanmayacak Bir Birliktelik Gösterdi"

Deprem sonrasında devlet ve millet olarak gösterdiğimiz birlikteliğin önemine değinen Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, "13 milyon vatandaşımızı ilgilendiren bu deprem felaketi başka bir ülkede olsaydı, inanın çok ciddi sosyal facialara yol açardı. Ama ülkemiz; bir ve beraber olduğunda, tek yürek olduğunda ne tür felaket olursa olsun üstesinden gelebileceğini herkese gösterdi. Gerçekten tarihte örneğine rastlanamayacak şekilde bir dayanışma, yardımlaşma ve felaketi göğüsleme gayretimiz oluştu. Ülke tüm kurumlarıyla el birliği ve gönül birliği yaptı. Bu takdire şayan bir durum. Devletimizin ne kadar güçlü olduğunu, devletimizin ne kadar ileri düzeyde olduğunu da bu deprem felaketiyle gördüğümüzü buradan bir kez daha vurgulamak istiyorum. Kentin tüm bileşenleri bir araya geldiler ve depremin acısını bir nebze olsun unutturmaya çalıştılar. Yitirdiğimiz canları yerine getirmemiz mümkün değil ama bu tür felaketler bizi millet olarak bir araya getiriyor. Mersin Üniversitemizin bu amaç doğrultusunda çabalarını da övgüyle, takdirle karşılıyorum." dedi.

Proje paydaşlarımızdan Mersin Ticaret Sanayi Odası (MTSO) Meclis Başkanı Hamit İzol, "Bu ülkenin en güzel yanı zor günlerde beraber olmasıdır. Ne kadar birbirimize karşı olursak olalım, zor günlerde hepimiz bir yürek oluyoruz. Aynı çileyi yaşıyor, aynı üzüntüyü hissediyoruz. Deprem felaketinden etkilenen yerleri gitmeyen, görmeyen bilemez. Bizler yerinde takip ettik. Günlerce kendimize gelemedik. Bu kadar kötü şeyler yaşamamıza rağmen bir araya gelebiliyoruz. Bu da Türk olmanın gerçeği. Biz de Mersin Ticaret ve Sanayi Odası olarak deprem felaketinin yaşandığı ilk günden beri yerinde olaylara müdahale etmeye çalıştık. Kendi otellerimizi, restoranlarımızı açtık. Tabi ki en önemlisi çocuklarımız ve eğitimleri. Bu ülke büyüyecekse çocuklarımızla büyüyecektir. Çocuklarımızın eğitimi her şeyden önemli. Sayın Rektörüz Prof. Dr. Erol Yaşar hocamıza ve emeği geçen tüm hocalarımıza çok teşekkür ederim." şeklinde konuştu.

Mersin İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nazmi Kendigelen ise, "Bu proje kapsamında öğrencilere yönelik olarak Mersin Üniversitesi Girişim Limanı bünyesinde LGS, TYT, AYT hazırlık kursları düzenlenmiş, müdürlüğümüzden gönüllü öğretmenler bu kurslarda görev almışlardır. Bunun yanı sıra Mersin Üniversitesi Gençlik Bilim Sanat Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde de robotik kodlama, müzik, görsel sanatlar, matematik atölyeleri başta olmak üzere pek çok atölye çalışmaları düzenlenmiş, yine bu atölyelerde gönüllü öğretmenlerimiz çocuklarımızla etkinliklerini gerçekleştirmiştir. Ayrıca üniversite bünyesinde, spor salonlarında öğrencilere yönelik olarak bedensel ve zihinsel sağlıklarını destekleyecek faaliyetler yürütülmüştür. Projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve bu vesileyle asrın felaketi olarak nitelendirilen bu büyük afette hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum." ifadelerini kullandı.

Proje tasarımcısı Üniversitemiz Turizm Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Göknil Nur Koçak da yaşadığımız felaketin hepimiz için oldukça yıkıcı olduğunu belirterek, "6 Şubat 2023, saat 04.17'den beri ardı ardına onlarca doğal afet yaşadık. Hepimiz için yıkıcıydı. Ama biz hepimiz daha güçlü birbirimize sarılabildiğimiz için, tek yürek olduğumuz için bu proje var oldu, gelişti, büyüdü ve yürüdü. Duamız odur ki; devletimiz ve bayrağımız baki, milletimiz hep böyle tek yürek olsun." dedi.

Konuşmaların ardından, projede emekleri bulunan tüm kurum içi ve kurum dışı paydaşlara, gönüllü eğitmen ve öğrencilerimize, Rektörümüz Prof. Dr. Erol Yaşar ve Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk ve Prof. Dr. Mehmet Çağrı Çetin ile proje koordinatörü Öğr. Gör. Mesut Salih Uzman tarafından plaket ve çiçek takdim edildi.

Kapanış töreni; protokol konukları, eğitmenlerimiz, gönüllülerimiz, çocuklarımız ve ailelerimizin sahnede toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirmesinin ardından sona erdi.”

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER