PKK/KCK’nın İnlerine Mersin Polisi Girdi

PKK/KCK’nın İnlerine Mersin Polisi Girdi

PKK/KCK’nın İnlerine Mersin Polisi Girdi

         MERSİN İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Medya-Halkla İlişkiler ve Protokol Şube Müdürlüğü’nce yapılan basın açıklamasında PKK/KCK’nın inlerine girildiğini duyurdu. Yapılan açıklama şöyle  Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü olarak PKK/KCK terör örgütü mensuplarının ülkemiz üzerindeki hain eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve hain planlarının bertaraf edilmesine yönelik yapılan teknik ve saha çalışmaları sonucunda;

     Geçmiş dönemde Suriye’de PYD-YPG içerisinde silahlı olarak faaliyette bulunduğu tespit edilen ve 2023 yılında Akdeniz ilçesinde düzenlenen nevruz etkinliğinde terör örgütü PKK/KCK propagandası içeren slogan attıkları tespit edilen toplamda 14 şüpheli (A.R.)- (A.B.)- (F.B.)- (N.A.)- (Z.A.)-(N.E)- (R.A.)- (R.B.)- (Z.A.)- (K.H.)- (A.H.) – (M.A.) –(M.H.)- (A.A.A) şahsın yakalanmasına yönelik Drone ve Özel Harekat Polislerinin de destek verdiği toplamda 190 polisin katılımıyla belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon yapıldı. Yapılan operasyon neticesinde çok sayıda dijital materyal ele geçirilmesiyle birlikte 11 şüpheli şahıs gözaltına alındı. Diğer 3 şahsın yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir.

     Mersin Polis Teşkilatı olarak halkımızın huzur ve güveni, asayişin temini için kararlı bir şekilde çalışmalarımız aralıksız devam edecektir.” Denildi.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER