Engelliler Haftasında Mersin İŞKUR Etkinlikleri

Mersin İŞKUR engelliler hakkında yapılan çalışmaları yazılı basın metni ile açıkladı. İŞKUR  Basın bürosundan yapılan açıklama şöyle;

Engelliler Haftasında Mersin İŞKUR Etkinlikleri

Engelliler Haftasında Mersin İŞKUR Etkinlikleri

Mersin İŞKUR engelliler hakkında yapılan çalışmaları yazılı basın metni ile açıkladı. İŞKUR  Basın bürosundan yapılan açıklama şöyle; “ 10-16 Mayıs Engelliler Haftasında, Mersin Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü ve İlçe Hizmet Merkezleri tarafından engellilere yönelik ziyaret ve istihdamlarına yönelik etkinliklerle doğuştan veya sonradan geçirdiği hastalık veya kaza nedeniyle hayata bir engelle devam etmek zorunda kalan bireylere özel olan Engelli Haftası kutlandı.

Engelliler Haftası kutlamalarına, Mersin Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü olarak Mersin Üniversitesi Engelsiz Yaşam Birimine ziyaret ile başlandı. Birim Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Serhat Uçar ile görüşülerek İş Kulübü ve Engelli İş Koçluğu çalışmaları aktarıldı, çevrimiçi toplantıların planlaması yapıldı. Engelli bireylerin işgücü piyasasına katılımı için haftalık düzenli olarak yapılan toplu görüşmeler işverenlerin yoğun katılımı ile yinelendi. İl Müdürlüğü İl Müdür Yardımcı ve Şube Müdürleri, İşveren Danışmanları ve Engelli İş Koçları ile Turkuaz Engelli Bakım Merkezi, Ortopedik Engelliler Derneği, Çimsataş ve Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği (MIP) olmak üzere engelli bakım merkezleri, dernek ve engelli istihdamı sağlayan işletmeler ziyaret edildi. Ayrıca ziyaret esnasında engelli personel istihdamında Mersin’de en yüksek sayıya ulaşması sebebiyle Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği (MIP)’ne Mersin İŞKUR olarak teşekkür belgesi takdim edildi. İlçe Hizmet Merkezlerinde de işletme, dernek, bakım merkezleri ziyaret ve engelli vatandaşlarla görüşmeler tüm hafta sürdü. Tarsus’ta engelli istihdamının yoğun olduğu KSG Makina İmalat San. ve Tic. A.Ş., Tarsus MMT Amerikan Hastanesi Tarsus İŞKUR Hizmet Merkezi müdür ve personellerince ziyaret edilerek, Arsoy Engelli Bakım Merkezi’nde düzenlenen ‘engelsiz Yaşam’ etkinliğine katılım sağlandı. Silifke İŞKUR Hizmet Merkezi olarak Engelli Derneği ziyaret edilerek, Hizmet Merkezinde Titan2 İc İçtaş İnşaat A.Ş’nin  engelli personel istihdamına yönelik toplu görüşme gerçekleştirildi. Erdemli İŞKUR Hizmet Merkezi olarak özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi olarak özel gereksim gerektiren bireylere hizmet veren Özel Yeni Terapi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ve Erdemli Koza Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ziyaret edilerek birey ve çalışanlara İŞKUR Hizmetleri aktarılmış, engelli vatandaşlar ile görüş alışverişinde bulunarak bu özel hafta kutlanmıştır. Anamur İŞKUR Hizmet Merkezi olarak Aydıncık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organize ettiği Engelli Haftası etkinliğine katılım sağlanmış, engelli vatandaşlarla bir araya gelinmiştir.

Engelliler Haftasına özel yapılan bu ziyaret ve görüşmeler ile işletme yetkilileri ve engelli bireylere İŞKUR Hizmetler ve teşvikler yeniden aktarılmış; özellikle hedeflenen İşgücü Piyasasında istihdam edilebilirliklerinin artırılması ve bu istihdamların sürdürülebilirliğinin artırılmasına dikkat çekilmiştir.” Denildi.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER