MTOSB ve MIP işbirliği güçlenecek

Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi ile MIP arasındaki işbirliğinin güçlenerek artması adına yapılan toplantı gerçekleştirildi.

MTOSB ve MIP işbirliği güçlenecek

MTOSB ve MIP işbirliği güçlenecek

Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi ile MIP arasındaki işbirliğinin güçlenerek artması adına yapılan toplantı gerçekleştirildi.

MIP Genel Müdürü Ajay Kumar Sıngh, Strateji ve İş Geliştirme Grup Müdürü Celalettin Ökmen ve İş Geliştirme Müdürü Onur Konuk, MTOSB’yi ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, Bölge Müdürü Halil Yılmaz ve Bölge Müdürü Yardımcıları Pınar Özal Kanık, Hasan Çay ile bir araya geldiler.

Toplantıda konuşan MIP Genel Müdürü Ajay Kumar Sıngh, ‘Yapacağımız işbirlikleri ile ilgili çalışmalarımız kurumumuz içerisinde sürdürülüyor. Bu işbirliği çalışmalarını hayata geçirmenin zamanının geldiğini düşündüğümüz için bugün sizleri ziyaret ederek fikir alışverişinde bulunmak istedik’ dedi.

MTOSB Başkanı Sabri Tekli ise, ‘Mersin Limanı kentin cazibe merkezi haline gelmesini sağladı. Yoğunluğunuzun her geçen gün arttığının farkındayız. Bu Mersin ekonomisinin ne kadar güçlü bir hal aldığının göstergesi. Bir Mersinli olarak limana sahip bir şehirde yatırım yapmaktan, limanımızdaki bu yoğunluktan gurur duyuyoruz. Kent olarak yükseliş ivmesi içerisindeyiz. Tüm sektörlerde ülke ekonomisi içerisinde ciddi bir yer edindik. Biz şu an 4. Bölgemizin çalışmalarını yürütüyoruz. 4. Bölgemiz ile birlikte 41 firma daha kazandık. 5. Bölgemizde hacmimiz çok daha fazla artacak. Mersin-Adana arasında bulunan D-400 yolunun mutlaka iyileştirilmesi gerekiyor. Mersin’in şu an en büyük sorunu yol. Yollar Mersin’in gücüne, iş hacmine yetişemiyor. Personellerimizin ciddi bir zamanı yolda geçiyor ve bundan dolayı d kalifiye personeli MTOSB’ye getirmekte güçlük çekiyoruz. Dünyanın bir çok yerinde sanayi alanlarında incelemelerde bulunduk. Sanayi alanları her ülkede şehir merkezinden uzakta konumlanmış. Fakat bizim gördüğümüz kadarıyla hiçbir ülkede ulaşım sıkıntısı yaşanmıyor. Mersin olarak biz de bu sorunu bir an evvel çözmeliyiz’ dedi.

 Heyet, Model Fabrika’da da incelemelerde bulundu.

İstikbalmersin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER