MESKİ, Otomasyonlu Klorlama Sistemi’ni Hayata Geçiriyor

MESKİ’NİN İÇMESUYU DEPOLARINDAKİ KLOR SEVİYELERİ ANLIK TAKİP EDİLECEK

MESKİ, Otomasyonlu Klorlama Sistemi’ni Hayata Geçiriyor

MESKİ TEKNOLOJİK VE ÇEVRECİ YATIRIMLARINA DEVAM EDİYOR

MESKİ Genel Müdürlüğü; modern, teknolojik ve doğa dostu gelişmeleri yakından takip ederek, hizmetlerine yenilerini eklemeye devam ediyor. MESKİ, içmesuyu depolarında otomasyonlu klorlama sistemi dizayn ederek, kullanıma geçirdi. MESKİ’nin geliştirdiği sistem sayesinde, içme suyu depolarının klor seviyeleri otomasyon sistemi ile uzaktan anlık takip edilebilecek. Bu sayede depolarda yasal olarak bulunması gereken klor miktarları sürekli mevcut tutulacak. İçmesuyu deposuna gidilmesine gerek kalmadan uzaktan 7/24 takip edilen sistem sayesinde, kurumsal karbon ayak izi azaltılarak, doğaya da katkı sunulacak.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, modern ve teknolojik gelişmeleri yakından takip etmeye devam ediyor. İçmesuyu depolarında kullanılmak üzere, otomasyonlu klorlama sistemi dizayn edilerek hayata geçirildi.

MESKİ klorlamanın her aşamasını anlık takip edecek

MESKİ, merkez ilçelerin kırsal bölgelerinde ve diğer ilçelerde içme ve kullanma sularının dezenfeksiyonunu, su depolarındaki otomatik klorlama cihazlarıyla sağlıyordu. Şebekedeki klor ölçümleri ise MESKİ personeli tarafından rutin aralıklarla yapılıyordu. MESKİ, teknolojiyi en verimli şekilde kullanmak, işgücü maliyetini düşürmek ve klorlamanın her aşamasını takip edebilmek amacıyla yeni bir sistem geliştirme çalışmalarına başladı.

MESKİ, dezenfeksiyon işlemlerinin teknik olarak en doğru ve aksaksız bir şekilde yapılması, verilen klorun otomatik olarak yerinde ölçümlenmesi, depodaki tüm cihazlara ait bilgilerin merkezden izlenebilmesi ve oluşabilecek arızalara çok hızlı bir şekilde müdahale edilebilmesi için, uzun bir AR-GE süreci sonucunda bir otomasyon sistemi dizayn ederek hayata geçirdi.

İçme suyu depolarının klor ayarı, artık SCADA üzerinden otomatik yapılacak

MESKİ SCADA Merkezi üzerinden takip edilen otomasyonlu klorlama sistem yazılımı sayesinde, klorlama cihazı ölçüm sonucuna göre sudaki klor seviyeleri otomatik olarak artırılıp azaltılacak. Böylece suda her zaman yasal olarak bulunması gereken klor mevcut tutulacak. Klor ayarının otomatik yapılmasıyla da işgücü ve zaman kaybının önüne geçiliyor.

Kurumsal karbon ayak izinin azalmasına katkı sağlayan sistem sayesinde, doğaya da katkı sunulacak. Depoda bulunan klor tankındaki seviye sürekli olarak uzaktan izlenerek, klor ikmalleri çok daha verimli bir şekilde gerçekleştirilecek. Depoda bulunan cihazlarda oluşabilecek tüm arızaların anında merkeze bildirilmesi sayesinde ise, dağıtımı yapılan suyun klorsuz kalması önlenecek. Depolarda kullanılan kimyasal tüketimleri, yapılan klor ölçümleri, oluşan arıza bilgileri gibi dezenfeksiyonla ilgili yapılan tüm iş ve işlemler raporlanacak. Bu sayede kurum kaynakları en verimli şekilde kullanılacak.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER