Toroslar ve Dr.Ali Öz

Yerel seçimlere iki ay kadar bir süre kaldı. Yerel seçimler olunca tabi ki bizler Mersin’i konuşacağız.

Toroslar ve Dr.Ali Öz

Toroslar ve Dr.Ali Öz

Yerel seçimlere iki ay kadar bir süre kaldı. Yerel seçimler olunca tabi ki bizler Mersin’i konuşacağız. Mersin’de bazı partilerin adayları henüz belli olmadı. Cumhur İttifakı’nın MHP tarafının Mersin adayları belli olurken Ak Parti henüz dört ilçe adayını açıklamadı. Mersin Büyükşehir belediye Başkan adayı Serdar Soydan oldu, ilçelerde ise; Tarsus Mahmut Tat, Toroslar Ali Öz, Çamlıyayla Ali Rıza Genç, Erdemli Mustafa Kara, Silifke Sadık Altunok, Mut Volkan Şeker, Gülnar Fatih Önge, Bozyazı Mustafa Çetinkaya ve Anamur Hidayet Kılınç oldu.

Adayların açıklanmasının ardından muhalefet partililerinin mensupları adayların açıklarını ararken Cumhur İttifakı partilerinin, partilileri ve seçmenleri de kabullenerek “kazanırız!” söylemleri ile çalışmalara başladılar.

En çok konuşulan aday Ali Öz ve Mahmut Tat oldu. Bu yazımda Toroslar ilçesi ve Ali Öz’ü değerlendireceğim.

Bana özellikle Cumhur İttifakı’nın Ak Partili seçmenlerince sorulan soru “Toroslar’da Ali Öz kazanır mı?” şeklinde olurken; MHP’li seçmenlere de “Nasıl kazanır mı?” diye ben sorunca tereddütsüz “Ali Öz” kazanır şeklinde yanıt geliyor. Sahada ise yaptığım gözlemlerde Ak Partili seçmenler Ali Öz’ü seviyor ve destekliyor, MHP seçmeni zaten Ali Öz’ün adaylığını; 2019 yerel seçimlerinin hemen ardından, “Ben Toroslar’a adayım” dediği günden beri Toroslar ilçesinin seçmeni ve partililer Ali Öz’ü sahiplenmeye başlamıştı.

Bu durum şunu gösteriyor. Toroslar ilçesinde Dr. Ali Öz’ün halkta karşılığı var. Yani Torosların partili seçmeni MHP’li Cumhur İttifakı adayı Ali Öz’ü belediye başkanı olarak görmeye hazır.

Tabi iki aylık bir süre var. Ayrıca CHP’nin adayı bugün itibari ile (27 Ocak 2024) açıklanmadı. İttifak kuracağı partinin adayı mı yoksa kendi adayını mı çıkaracak belli değil. İyi Parti’nin adayı Toroslar MHP Eski İlçe başkanı Nihat Soysal oldu.

Tabi ki diğer adaylar da netleştiğinde kim kazanır sorusuna daha net bir yorum yapabiliriz. Fakat şunu söyleyebiliriz. Dr. Ali Öz Cumhur İttifakı seçmenlerince kabul gördü ve tüm güçleri ile Ali Öz’ü belediye başkanı yapmak için çalışacaklar. Yani diğer adaylara göre bir adım öndeler. Fakat, elbette son sözü 31 Mart’ta Toroslar halkı sandıkta söyleyecek.

Haydi Hayırlısı!

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER