MHP’de Asker kökenli Milletvekili adayı Fatih Önge

İstikbal Özel Haber/Fatma Aydın-Emekli Topçu Binbaşı 28. Dönem MHP Mersin Milletvekili Adayı Fatih Önge seçim çalışmalarını ilçelerde aralıksız sürdürüyor.

MHP’de Asker kökenli Milletvekili adayı Fatih Önge

İstikbal Özel Haber/Fatma Aydın-Emekli Topçu Binbaşı 28. Dönem MHP Mersin Milletvekili Adayı Fatih Önge seçim çalışmalarını ilçelerde aralıksız sürdürüyor.

Okurlarımızın merak ettiği özgeçmişi hakkında edindiğimiz bilgilerde asker emeklisi olduğunu ve vatan savunmasında yurt içi ve yurt dışı önemli görevlerde bulunduğunu detaylı bir şekilde anlatmış… askeri alandaki tecrübelerini siyasetçi olarak da sürdürmek istediğini anlatan MHP Mersin Milletvekili Adayı Önge, ‘’17. Dönem Siyaset ve Liderlik Okulu’’ndan başarı ile mezun olduğunu da söyledi.

İŞTE FATİH ÖNGE’nin ÖZGEÇMİŞ

1982 yılında Erzurum’da doğdum. İlk ve orta öğrenimimi Yozgat ve Mersin’de tamamladım. 1996 yılında Mersin 19 Mayıs İlköğretim Okulu’ndan birincilikle mezun olarak, Kuleli Askerî Lisesi’ni kazandım. 1996-2000 yılları arasında Kuleli Askerî Lisesi’nde, 2000-2004 yılları arasında Kara Harp Okulu’nda askeri eğitim ve öğrenimimi tamamlayarak, 30 Ağustos 2004’te Topçu Teğmen olarak mezun oldum.

2004-2005 yılları arasında sırasıyla Eğirdir Dağ ve Komando Okulu ile Polatlı Topçu ve Füze Okulu’nda kursiyer subay olarak eğitimlerimi tamamlamayı müteakip, 2005 yılında Erciş/VAN’da meslek hayatıma başladım.

2005-2008 yıllarında 108’inci Topçu Alay Komutanlığı(Erciş/VAN)’nda, 2008-2013 yıllarında Topçu ve Füze Okul Komutanlığı(Polatlı/ANKARA)’nda, 2013-2015 yıllarında 51’inci Komando Tugay Komutanlığı(Hozat/TUNCELİ)’nda batarya/bölük ve takım komutanlığı görevlerinde bulundum.

2015 yılı atamaları ile Topçu ve Füze Okulu(Polatlı/ANKARA) Eğitim Destek Taburu Harekât ve Eğitim Subaylığı görevine atandım. 2016-2020 yılları arasında Topçu ve Füze Okulu Öğretim Başkanlığında ‘Otomasyon Sistemleri’ ve ‘Fırtına Obüsü’ öğretmeni olarak dört yıl görev yaptım. Ayrıca, öğretmen olarak görev yaptığım süre boyunca, ASELSAN ile ortak yürütülen ‘Ateş Destek Otomasyon Projesi’, ‘Ağ Destekli Yetenek’ ve ‘Fırtına-2 Obüsü’ projelerinde proje subayı olarak çalışmalarda görev aldım.

2020 yılı atamaları ile Barış Pınarı Harekâtı Bölgesi, Tel Abyad/SURİYE’de konuşlu bulunan 7’nci Komando Tugay Komutanlığına ‘Topçu Tabur Komutanı’ olarak atandım ve 2022 yılına kadar harekât bölgesinde Topçu Tabur Komutanı ve aynı zamanda Tugay Ateş Destek Koordinatörü olarak görev yaptım. 2022 yılı itibarıyla kanuni hizmet süremi tamamlayarak, emekli olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ayrılmak için başvuruda bulundum ve Sayın Kara Kuvvetleri Komutanının onayı ile 06 Ocak 2022 tarihinde emekliliğe ayrıldım.

Meslek hayatım boyunca icra etmiş olduğum yurt içi görevlere ek olarak;

2017-2018 yılları arasında, NATO Harekatı kapsamında, Afganistan Türk Görev Kuvveti Sivil-Asker İşbirliği(CIMIC) Birlik Komutanı olarak, Kabil/AFGANİSTAN’da,

2017 ve 2019 yıllarında NATO bünyesinde icra edilen ‘Dynamic Front’ tatbikatlarında TSK temsilci subayı olarak, Grafenwohr/Nurnberg/ALMANYA’da,

2019-2020 yılları arasında TSK Bakü Askeri Ataşeliği bünyesinde, Rusça Yerinde Dil Kursu’nda kursiyer subay olarak, Bakü/AZERBAYCAN’da,

KKK.lığınca planlanan ‘Harekât Bölgeleri Mobil Eğitim Faaliyetleri’ kapsamında, ‘Fırtına Obüsü Uzman Eğiticisi’ olarak, 2019 yılında Mare-Cibrin/SURİYE/FIRAT KALKANI HAREKAT BÖLGESİ’nde ve Tellef/SURİYE/ZEYTİN DALI HAREKAT BÖLGESİ’nde; 2020 yılında Nahlaya/İDLİB/BARIŞ KALKANI HAREKAT BÖLGESİ’nde çeşitli yurt dışı/harekât görevlerinde bulundum. İcra ettiğim bu görevler esnasında, diğer ülke silahlı kuvvetlerini ve yeteneklerini, bölge coğrafyasını, kültürünü araştırma ve tanıma şansım oldu.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görev yaptığım süre içerisinde;

- Afganistan NATO Hizmet Madalyası (2018)

- Kara Harp Okulu Öğrenim Şerit Rozeti (2004)

- KKK Eğitim ve Öğretim Şerit Rozeti (2008)

- Bölük/Batarya Komutanlığı Şerit Rozeti (2013)

- İç Güvenlik Hizmet Şerit Rozeti (2014) almış olduğum madalya ve şerit rozetlerdir.

Meslek hayatım boyunca herhangi bir adli ve idari ceza almadığımı, halen şahsımla ilgili herhangi bir adli/idari soruşturma bulunmadığını gururla ifade etmek isterim.

Almış olduğum mesleki eğitimler, fiili icra bilgi birikimim ve tecrübelerim ışığında; ‘Askeri Eğitim Sistemi’, ‘Savaş Hukuku’, ‘Askeri Liderlik ve Personel Yönetimi’ vb. konularda tecrübe ve bilgi sahibiyim. Ayrıca güncel siyasi, askeri ve sosyolojik konularda Rusça ve İngilizce açık kaynakları takip etmekteyim.

SİYASET ve LİDERLİK OKULUNDAN MEZUN OLDUM

06 Ocak 2022 tarihi itibarıyla Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilişiğim kesildikten sonra; kendisini ‘’14 yaşından itibaren Devlet terbiyesi ile yetişmiş bir Devlet adamı’’ olarak tanımlayan bir Ülkücü, bir Türk Milliyetçisi ve bir Milliyetçi Hareket Partisi gönül eri olarak, Mart 2022 döneminde başlayan ‘’17. Dönem Siyaset ve Liderlik Okulu’’ eğitim programına başvurdum. Sayın Genel Başkanımız Dr. Devlet BAHÇELİ’nin takdir ve tensipleriyle seçildiğim bu eğitim programını beşinci olarak, 04 Haziran 2022 tarihinde tamamlama ve mezunu olma onurunu yaşadım.

Hali hazırda, memleketim olan Mersin’in Gülnar ilçesinde sahip olduğumuz aile firmasında babamla beraber ticaretle uğraşmaktayım. İyi seviyede Rusça ve İngilizce bilmekteyim. Evli ve iki çocuk sahibiyim. Hobilerim arasında tüplü dalış yapmak, zıpkınla balık avlamak, kitap okumak, şiir okumak, kayak yapmak ve motorsiklet kullanmak bulunmaktadır.”

                    

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER