Sanayide çıkan yangınla ilgili Validen Açıklama Geldi

Vali Pehlivan, Akdeniz İlçesi Mersin Sanayi Sitesinde Mobilya Fabrikasında Çıkan Yangını Soğutma Ve Arama Kurtarma Çalışmalarını Yerinde İnceledi

Sanayide çıkan yangınla ilgili Validen Açıklama Geldi

Vali Pehlivan, Akdeniz İlçesi Mersin Sanayi Sitesinde Mobilya Fabrikasında Çıkan Yangını Soğutma Ve Arama Kurtarma Çalışmalarını Yerinde İnceledi

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, 19.04.2023 günü akşam saatlerinde Akdeniz ilçesi Mersin sanayi sitesi mobilyacılar bölümünde faaliyet gösteren Hira Mobilya Fabrikası’nın boya imalat kısmından başlayıp kısa sürede büyüyen ve bitişiğindeki diğer mobilya fabrikalarına sıçrayan yangının söndürülmesinin ardından devam eden soğutma ve arama kurtarma çalışmalarını yerinde inceledi, çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Basın mensuplarına konuşan Vali Pehlivan, “ 17.20 sıralarında Akdeniz İlçemizin sanayi sitesi marangoz işletmelerinin bulunduğu kısımda Hira mobilya adlı işletmede henüz net olarak belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Gelen yangın ihbarı üzerine başta itfaiye olmak üzere Afad, Umke, 112 acil sağlık birimlerimiz olay yerine intikal ettirildi ve çok yoğun bir şekilde yangını söndürme çalışması yapıldı. Öncelikle yangının kontrol altına alınması gerekiyordu. Bu konuda da hem çevre güvenliğinin sağlanması hem yangının diğer dükkanlara sirayet etmemesi için önlemler alındı. O sırada yangına en yakın mesafeden müdahale eden itfaiye ekiplerimizden bu müdahaleler sırasında Nazmi Çelikkaya isimli itfaiye personelimiz yangın alanında oluşan bir göçüğün altında kaldı ve biraz önce cansız bedenine ulaşıldı. Öncelikle itfaiye personelimize Allah'tan rahmet diliyorum. Gerçekten görevi başında özveriyle görevini yaparken orada her zaman olduğu gibi yangına müdahale edecekken hayatını kaybetti. Tekrar başsağlığı diliyorum. Mekanın cennet olsun inşallah.


Bu yangında 4 kişiye de ulaşılamadığı yönünde bilgiler geldi. Tabii şu anda kesin bir şey söyleyemiyoruz, çünkü orada soğutma çalışmaları devam ediyor. Bir yandan da arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Biraz önce de ilgili arkadaşlarımızla birlikte baktık ve arzu ediyoruz ki onlara da canlı bir şekilde ulaşalım.


Ulaşılamayan vatandaşlarımızın yakınları ile de isim tespiti konusunda az önce görüştük. Şu andaki bilgi 4 kişinin de o yangının meydana geldiği dükkanda olduğu. O anda çalışma esnasında zaten bir anda bir alevin etrafa yayılma durumunun söz konusu olduğu şeklinde bilgi var. O vatandaşlarımıza da ulaşmak için de tüm ekiplerimiz çalışmalarını aralıksız sürdürecekler. Geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum, kaybettiğimiz itfaiye erine bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum.” dedi.

Vali Pehlivan’a incelemeler sırasında Vali Yardımcısı Alp Eren Yılmaz, Akdeniz Kaymakamı Zeyit Şener ve Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı M. Bahtiyar Aydın, İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdür V. Ferhan Adanır eşlik etti.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER