Emekli Olunca Sedef İşleme Sanatçısı Oldu

İstikbal Özel Haber-Fatma Aydın/Mersin-  El sanatları merakı onu sedef işlemeciliğinde usta yaptı. T

Emekli Olunca Sedef İşleme Sanatçısı Oldu

Emekli Olunca Sedef İşleme Sanatçısı Oldu

İstikbal Özel Haber-Fatma Aydın/Mersin-  El sanatları merakı onu sedef işlemeciliğinde usta yaptı. TRT’den emekli olan Numan Ayan sedef işlemesi ile ürünler yapıyor. Gerek sipariş alındığında gerekse kendi tasarımları ile mesleğini yaptığını söyleyen Numan Ayan, sedef işlemeciliği ile ilgili bilgide verdi. Ayan, “Tarihi çok eskilere dayanan Selçuklulardan başlayıp Osmanlılarla devam eden ve ülkemizde İstanbul’da Gaziantep, Kahramanmaraş taraflarında sedef işleme çalışmacılığı yapılıyor.” Dedi.

Bu işin zaman aldığını belirten Ayan, “Çok fazla uğraşan kimse yok bu sanatla. Emekli olduktan sonra sedef işletmeciliği sanatına ilgi duydum. Öğrendim şimdi üç yıldır bu atölyede çalışmalarımı sürdürüyorum. Bir işin üç ayı aldığı zamanlar oluyor, yani desenin zorluğuna göre çalışma süreside uzuyor. Yaptığım çalışmalar beğeni görüyor, kısa zamanda öğrenip böyle bir sanat çalışması yapmama şaşıran insanlarda var…”Dedi.

Küçük sandıkları kendisinin yaptığını ve üzerine sedef işlemesi ile süslendirdiğini belirten Ayan, “Amacım bu işi benden sonraki nesle de aktarılması için meraklı olanlara öğretmek istiyorum.” Dedi.

Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2023, 15:22

mersinistikbal

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ahmet Yılmaz
Ahmet Yılmaz - 12 ay Önce

Ne kadar güzel geleneklerimizi yaşatmaya çalışan böyle insanların olması. Başarılar dilerim.

Mürsel Tekin
Mürsel Tekin - 12 ay Önce

Çok çok teşekkür ediyoruz Numan Bey’e . Kadim bir sanatın canlandırılmasına katkıda bulunduğu için. Başarılar diliyorum.

SIRADAKİ HABER