Güngör: “Can Kaybı Yaşanmaması Tesellimiz”

Türk Sağlık Sen Mersin Şube Başkanı Ayhan Güngör yaptığı yazılı basın açıklamasında sağlık çalışanlarına yapılan şiddeti eleştirerek sıfır toleranslı alan isteğini dile getirdi.

Güngör: “Can Kaybı Yaşanmaması Tesellimiz”

Güngör: “Can Kaybı Yaşanmaması Tesellimiz”

Türk Sağlık Sen Mersin Şube Başkanı Ayhan Güngör yaptığı yazılı basın açıklamasında sağlık çalışanlarına yapılan şiddeti eleştirerek sıfır toleranslı alan isteğini dile getirdi.  Başkan Güngör: “Mersin Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesine bağlı Metropol ek hizmet binasında görevli Diş Hekimimiz hasta yakını tarafından şiddete maruz kalarak darp edilmiş ayrıca doktor beyin arabasına zarar vermiştir.

Bir diğer olayda sabah saatlerinde Mersin Şehir Hastanesinde ambulans acil girişinde hastaneye ex olmak üzereyken getirilen bir hasta yakını tarafından gerçekleştirilmiştir. Hasta yakını acil girişinde bir polis memurunun silahını almış ve acil girişinde bulunan sağlık çalışanları ve polis memuruna doğrultmuştur. Çok şükür ki emniyeti kapalı olan Silah ateş almamıştır.”

SİLAH DOĞRULTMASI KABUL EDİLEMEZ BİR DURUMDUR

Şahsın tehdit ve hakaretler savurduğunu iddia eden Başkan Güngör, “Etkisiz hale getirilen şahıs sonrasında serbest bırakılmıştır. Tehdit ve hakaretler savuran bu şahısın, içerde bulunan sağlık çalışanları ve görevlilere Silah doğrultması Kabul edilemez bir durumdur. Diş hekimimiz ve Sağlık Çalışanlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor bir can kaybı yaşanmamasını teselli olarak görüyoruz.

Sağlıkta şiddetin kendini gösterdiği bu olaylarda tüm sağlık kurum ve kuruluşlarının bir an önce sıfır toleranslı alan ilan edilmesi gerekliliğini bizlere bir kez daha göstermektedir.

Sağlıkta şiddet olaylarına karşı mücadelemizi her platformda kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğimizi söylüyor hepinize saygılarımı sunuyorum.”

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER